Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

φεστιβάλ Κορινθίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Λουζίωτης, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ανακοίνωσαν μέσω συνέντευξης τύπου την πραγματοποίηση του πρώτου Πολυθεματικού Φεστιβάλ Κορινθία 2024. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού, της τέχνης, της κληρονομιάς και της γαστρονομίας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Επιμελητήριο Κορινθίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι "το Φεστιβάλ Κορινθία 2024 είναι μια νέα προσπάθεια που έχει στόχο να φέρει κοντά τους πολίτες και τους επισκέπτες με τον πλούτο και την ποικιλία της κορινθιακής κουλτούρας. Με την καθοδήγηση και την επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή μας, Πελοπίδα Μαυρόπουλου, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν διάφορες πτυχές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα την έμφαση που δίνουμε στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας. Η γαστρονομία αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας και είμαστε περήφανοι για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας".

Στην συνέντευξη τύπου παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία και επανέλαβε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δράσεις που στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα και από την πλευρά του Δήμου Σικυωνίων το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Συριανός.‍

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

21/8, 9 μ.μ. | Αφιέρωμα στον Giacomo Puccini

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου
Καλλιτέχνες: Κάτια Πάσχου (σοπράνο), Αλέξανδρος Σταυρόπουλος (τενόρος), Μανώλης Παπασηφάκης (πιάνο)

22-24/8, 5-8 μ.μ. | Μύθοι και πλάσματα της Κορινθίας. Μια εικαστική ανασύνθεση

Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου
Συνεργασία: Καλλιτεχνικά εργαστήρια πολιτιστικής εκπαίδευσης Global Arts

24/8, 8.30 μ.μ. | Συναυλία

Λίμνη Δόξα
Καλλιτέχνες: Χρήστος Θηβαίος & Ορχήστρα Δωματίου Opus

25/8, 11 π.μ. | Γαστρονομική εκδήλωση

Πλατεία Αρχαίας Φενεού
Περιεχόμενο: Μαγειρική Επίδειξη & Έκθεση Κορινθιακών Προϊόντων

26/8, 9 μ.μ. | Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ποίηση

Βίλα Σικελιανού, Ξυλόκαστρο
Καλλιτέχνες: Ελένη Πέτα & Ορχήστρα Δωματίου Opus

28/8, 7 μ.μ. | Γαστρονομική εκδήλωση

Παραλία Βραχατίου
Περιεχόμενο: Μαγειρική Επίδειξη & Έκθεση Κορινθιακών Προϊόντων

14-15/9, 5-10 μ.μ. | Σωτήρη Κροκίδα και Σίνα Project "ΟΑΣΗ"

Κόρινθος, Στάση Όαση - Αποστόλου Παύλου
Συνεργασία: Καλλιτεχνικά εργαστήρια LAB 2 ART

Κάλεσμα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε γαστρονομικές εκδηλώσεις

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση γαστρονομικών εκδηλώσεων στον Φενεό στις 24 και 25 Αυγούστου καθώς και στην Παραλία Βραχατίου στις 28 Αυγούστου. Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών από όλες τις περιοχές της Κορινθίας, το Επιμελητήριο καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με επίκεντρο τα προϊόντα τους, ενώ έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες δράσεις.

Τα event θα περιλαμβάνουν live cooking - παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από αναγνωρισμένους chef καθώς και μουσική η οποία θα μας συντροφεύει καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή για τα μέλη του Επιμελητηρίου είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι έχει εξοφληθεί η ετήσια συνδρομή σας στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κορινθίας έχοντας επιτύχει την επιχορήγησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο δράσεων Δημιουργική Ελλάδα 2024 και υπό την αιγίδα του Υπουργείου. Επίσης, ρόλο έπαιξε και η συνεργασία και η υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, του Δήμου Σικυωνίων καθώς και του Δήμου Βέλου - Βόχας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Malice" γυρίζεται στην Πάρο και οι πρωταγωνιστές του έχουν μαγευτεί από το νησί

Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Τζακ Γουάιτολ μίλησαν με τα καλύτερα για το νησί, αναβαθμίζοντας την παρουσία του ως προορισμό κινηματογραφικών/τηλεοπτικών ταινιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Origami Boutique Residences: το ιδανικό καταφύγιο ηρεμίας και ιδιωτικότητας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του Ναυπλίου, το boutique κατάλυμα με τη σύγχρονη αισθητική προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για μια ρομαντική εμπειρία διαμονής με το ταίρι σας.

Επόμενη στάση, ανθισμένες κερασιές: Γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Ταξίδι στην Ανατολή: "Κρας τεστ" ανάμεσα σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα - Εκεί που την άνοιξη ανθίζουν οι κερασιές και ο ρομαντισμός της φύσης καθηλώνει.

Από "καταραμένος σταθμός" σε πεντάστερο ξενοδοχείο: Η αναγέννηση του Canfranc Estaciοn

Ο "καταραμένος" Canfranc Estación μεταμορφώθηκε σε πεντάστερο Royal Hideaway, σαν ένα ζωντανό Grand Budapest Hotel στις πλαγιές των Πυρηναίων.

Times: Ξεχωρίζουν Σύρο και Κίμωλο για την αυθεντικότητα και τις τιμές τους

Το βρετανικό μέσο έχει επανειλημμένα εγκωμιάσει την Κίμωλο ως έναν "παρθένο" και "τέλειο" ελληνικό νησί των Κυκλάδων, ενώ εκθειάζει και τη Σύρο.

Μαθημένα τα βουνά… στα ξεχωριστά καταλύματα

Με φόντο χιονισμένες κορυφές, αναμμένα τζάκια και ορεσίβια φυσιολατρία, αυτά τα τέσσερα ξενοδοχεία αποδεικνύουν ότι ο χειμώνας ξεκινά ιδανικά όταν τον υποδεχτείς στο σωστό υψόμετρο.

The Art of Legacy: Η τέχνη ταξιδεύει στις Αυστριακές Άλπεις

Το πολυτελές Elizabeth Arthotel του Ισγκλ γιορτάζει φέτος τα 50 με μια σειρά από επετειακές εκθέσεις, που φέρνουν τη γυναικεία δημιουργία στο επίκεντρο.