Η Ρόδος του Δημήτρη Κονταράτου

Ο Ροδίτης σεφ και ιδιοκτήτης του μαγειρικού «τεχνουργείου», όπως το αποκαλεί, «Λακάνη», μάς ξεναγεί στα στέκια του «νησιού των ιπποτών», που ξεχωρίζει και αγαπά.

Δημήτρης Κονταράτος

Εδώ και λίγο καιρό ανοίξαμε το μαγειρικό μας "τεχνουργείο”, που ακούει στο όνομα "Λακάνη”, και χαιρόμαστε πολύ που ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη μέρα. Οι τυχεροί προλαβαίνουν να φάνε• οι τολμηροί που έρχονται λίγο αργά δεν προλαβαίνουν ούτε κόκκο από αλάτι (που και αυτός είναι περιορισμένος μιας και η φιλοσοφία του φαγητού με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι και εδώ σταθερή αξία). Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου τις Κυριακές βολτάρω και χαλαρώνω στα στενάκια της Λίνδου, κάνοντας οπωσδήποτε μια στάση για πρωινό –έστω και καθυστερημένα– στο αγαπημένο "Yannis Bar”. Επόμενη στάση τα Κολύμπια και η ψαροταβέρνα "Λιμανάκι”, όπου συνήθως με περιμένει το αγαπημένο μου τραπέζι στην άκρη του βράχου και πάνω στο κύμα, όμως πάντοτε ευχαριστιέμαι ένα πέρασμα από τον "Κόζα στα Στεγνά”, τον οποίο θεωρώ μεγάλο μαγειρικό καλλιτέχνη.

Διαβάστε Επίσης

Πριν τη δουλειά θα περάσω από το "Monk” να απολαύσω ένα μονοποικιλιακό καφεδάκι από το φίλο μου τον Παναγιώτη. Στο διάλειμμά μου θα κατηφορίσω στο "Grand Café” για μια δροσερή μπίρα ή για ένα καταδρομικό τσίπουρο παρέα με το φίλο και ψυχαναλυτή Σελτζούκ. Το τέλος της δουλειάς με βρίσκει να κοιτάω το φάρο και το λιμάνι από το "Yachting Café” παρέα με τον Γιώργο. Αν είναι Τρίτη, θα περάσω από το αγαπημένο μου "10gr” στην Παλιά Πόλη για γευσιγνωσία και τσιμπολογήματα με το φίλο Αντώνη. Η βόλτα στα στενά της Παλιάς Πόλης, την τάφρο και τη νέα αγορά, με μια στάση στο καφενείο Σύμη για φρέσκες ψαριές –ειδικά τις κουτσομούρες και τα μπαρμπουνάκια τους– είναι απαραίτητη, ενώ αγαπημένο πόστο είναι και το "Marco Polo”, σκέτη απόλαυση για την ατμόσφαιρα, τα φοβερά γλυκά της κ. Έφης, τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα του Λευτέρη και την προσεγμένη κάβα κρασιών τους. Τις Παρασκευές κάνω στέκι το "Beerokouto”, επίσης στην Παλιά Πόλη, που αγαπώ για τις άφθονες επιλογές από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Στο κέντρο για funky ποτά το "The Last butler” έχει μπάρα που "φυσάει” και αντίστοιχη κουζίνα. Αγαπημένη μου παραλία είναι ο κόλπος των Βληχών και η ερημική παραλία των Θερμοπυλών στη Λαχανιά, όπου αν έχω όρεξη θα ρίξω ένα καλαμίδι να περάσει η ώρα και, αν είμαι τυχερός, μπορεί να πιάσω και κανένα ψαράκι. Μετά τη θάλασσα, φύγαμε για αμαξάδα προς το κάστρο της Κρητηνίας και στη συνέχεια χαλαρό καφεδάκι και περίπατο στο "Έλαφος” στον Προφήτη Ηλία".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Ελλάδα στη διεθνή κορυφή για τα πιο όμορφα τοπία στον κόσμο

Μπορεί η Ελλάδα να συναγωνιστεί τις πιο γραφικές χώρες του πλανήτη; Η απάντηση στη νέα έρευνα του DiscoverCars.com.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/06/2025

"Πήγα διακοπές στην Αλβανία και ανακάλυψα τον παράδεισο"

Η Αλβανική Ριβιέρα, διάσημη πλέον στο TikTok ως οι "Μαλδίβες της Ευρώπης", προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, όμως η τουριστική άνθηση φέρνει μαζί της και σοβαρούς προβληματισμούς για το μέλλον της περιοχής.

Ventus di Milo: Το απόγειο της φιλοξενίας για ένα υπέροχο καλοκαίρι

Διακοπές στη Μήλο σε συνδυασμό με μια απόδραση στο The Windmill στην Κίμωλο: το καλύτερο πλάνο διακοπών που τώρα ξέρεις σε ποια καταλύματα θα το ζήσεις!

Parklane resort & spa Limassol: Διαμονή υψηλών προδιαγραφών με γεύση πολλών αστέρων

Με φόντο τη μαγευτική ακτογραμμή της Λεμεσού, το "Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa" επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτελούς φιλοξενίας.

Το πρώτο παραθαλάσσιο θέρετρο της JW Marriott στη Μεσόγειο μόλις άνοιξε στην Κρήτη

Διαχρονικό και σύγχρονο, με τον Μανώλη Παπουτσάκη στα της γεύσης και το Line στην μπάρα του.

Diamond Deluxe Hotel: Εμπειρία που δεν μετριέται με αστέρια

Tο Diamond Deluxe Hotel στην Κω επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτέλειας για ενήλικες

Zagori Mountain Running 2025: Εσύ θα τρέξεις στο Ζαγόρι φέτος;

Το Ζαγόρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μία από τις πιο ξεχωριστές αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις του καλοκαιριού.