Η Ρόδος του Δημήτρη Κονταράτου

Ο Ροδίτης σεφ και ιδιοκτήτης του μαγειρικού «τεχνουργείου», όπως το αποκαλεί, «Λακάνη», μάς ξεναγεί στα στέκια του «νησιού των ιπποτών», που ξεχωρίζει και αγαπά.

Δημήτρης Κονταράτος

Εδώ και λίγο καιρό ανοίξαμε το μαγειρικό μας "τεχνουργείο”, που ακούει στο όνομα "Λακάνη”, και χαιρόμαστε πολύ που ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη μέρα. Οι τυχεροί προλαβαίνουν να φάνε• οι τολμηροί που έρχονται λίγο αργά δεν προλαβαίνουν ούτε κόκκο από αλάτι (που και αυτός είναι περιορισμένος μιας και η φιλοσοφία του φαγητού με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι και εδώ σταθερή αξία). Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου τις Κυριακές βολτάρω και χαλαρώνω στα στενάκια της Λίνδου, κάνοντας οπωσδήποτε μια στάση για πρωινό –έστω και καθυστερημένα– στο αγαπημένο "Yannis Bar”. Επόμενη στάση τα Κολύμπια και η ψαροταβέρνα "Λιμανάκι”, όπου συνήθως με περιμένει το αγαπημένο μου τραπέζι στην άκρη του βράχου και πάνω στο κύμα, όμως πάντοτε ευχαριστιέμαι ένα πέρασμα από τον "Κόζα στα Στεγνά”, τον οποίο θεωρώ μεγάλο μαγειρικό καλλιτέχνη.

Διαβάστε Επίσης

Πριν τη δουλειά θα περάσω από το "Monk” να απολαύσω ένα μονοποικιλιακό καφεδάκι από το φίλο μου τον Παναγιώτη. Στο διάλειμμά μου θα κατηφορίσω στο "Grand Café” για μια δροσερή μπίρα ή για ένα καταδρομικό τσίπουρο παρέα με το φίλο και ψυχαναλυτή Σελτζούκ. Το τέλος της δουλειάς με βρίσκει να κοιτάω το φάρο και το λιμάνι από το "Yachting Café” παρέα με τον Γιώργο. Αν είναι Τρίτη, θα περάσω από το αγαπημένο μου "10gr” στην Παλιά Πόλη για γευσιγνωσία και τσιμπολογήματα με το φίλο Αντώνη. Η βόλτα στα στενά της Παλιάς Πόλης, την τάφρο και τη νέα αγορά, με μια στάση στο καφενείο Σύμη για φρέσκες ψαριές –ειδικά τις κουτσομούρες και τα μπαρμπουνάκια τους– είναι απαραίτητη, ενώ αγαπημένο πόστο είναι και το "Marco Polo”, σκέτη απόλαυση για την ατμόσφαιρα, τα φοβερά γλυκά της κ. Έφης, τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα του Λευτέρη και την προσεγμένη κάβα κρασιών τους. Τις Παρασκευές κάνω στέκι το "Beerokouto”, επίσης στην Παλιά Πόλη, που αγαπώ για τις άφθονες επιλογές από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Στο κέντρο για funky ποτά το "The Last butler” έχει μπάρα που "φυσάει” και αντίστοιχη κουζίνα. Αγαπημένη μου παραλία είναι ο κόλπος των Βληχών και η ερημική παραλία των Θερμοπυλών στη Λαχανιά, όπου αν έχω όρεξη θα ρίξω ένα καλαμίδι να περάσει η ώρα και, αν είμαι τυχερός, μπορεί να πιάσω και κανένα ψαράκι. Μετά τη θάλασσα, φύγαμε για αμαξάδα προς το κάστρο της Κρητηνίας και στη συνέχεια χαλαρό καφεδάκι και περίπατο στο "Έλαφος” στον Προφήτη Ηλία".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Ο επισκέπτης δεν μένει απλώς κάπου, αλλά ζει, εργάζεται, συναναστρέφεται"- Τα νέα standards της φιλοξενίας

Με αφορμή το Hotel Experience ένα διήμερο exhibition- congress αφιερωμένο στον σχεδιασμό, την κουλτούρα και τη στρατηγική brand στη φιλοξενία, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της Design Ambassador, μας παρουσιάζει το όραμα πίσω από τη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
09/10/2025

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.

Το Hilton Chania Old Town Resort & SPA ανοίγει τις πόρτες του στην Κρήτη τo 2026

Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες 85 δωμάτια και σουίτες με θέα στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες,γαστρονομικές εμπειρίες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Melia Hotels International

Τι συμβαίνει όταν ο ποδοσφαιρικός θρύλος Λιονέλ Μέσι ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο;

O Δυτικός Όλυμπος περιμένει τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου

Η ομάδα Ορεινού Εναλλακτικού Τουρισμού Ατραπός διοργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με έδρα το κεφαλοχώρι Λιβάδι.

Οι διακοπές εμπειρίας στην Ελλάδα προκαλούν το ενδιαφέρον των Βρετανών

Ο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας παρουσίασε τις απεριόριστες δυνατότητες της Ελλάδας για βιώσιμες και εμπειρικές διακοπές στη φύση, μέσα από στοχευμένες δράσεις στη βρετανική αγορά.

Τριφυλία: Το κρυμμένο διαμάντι που τα έχει όλα- Ακόμη και πύργο του Άιφελ

Ο παραγνωρισμένος δήμος Τριφυλίας δεν έχει παραδοθεί στον τουρισμό, αλλά λειτουργώντας χέρι- χέρι με τον πρωτογενή τομέα, δείχνει να διαθέτει τα πάντα. Ακόμη και πύργο του Άιφελ.