Επόμενος γαστρονομικός προορισμός: Αντίπαρος

Τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις κάνουν φέτος το στίγμα της Αντιπάρου να αναβοσβήνει στο γαστρονομικό μας ραντάρ πιο δυνατά από ποτέ, ανοίγοντάς μας όρεξη για έναν καλοφαγικό προορισμό στα σπάργανα.

Αντίπαρος

Όχι ότι δεν είχε πάντα τον τρόπο της να τρώει καλά, φέτος όμως η Αντίπαρος φαίνεται να στρώνει τραπέζια πιο ορεκτικά από ποτέ, τραβώντας πάνω της το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις. Η μία είναι η άφιξη του σεφ Περικλή Κοσκινά (κεντρική φωτό) και της βραβευμένης "Κουκουβάγιας" του, σε μια πιο ανάλαφρη, νησιώτικη εκδοχή, για να πιάσει πόστο στο ανανεωμένο κοσμοπολίτικο "Beach House Antiparos", στην παραλία Απάντημα.

Κουκουβάγια Αντίπαρος
Στο ανανεωμένο "Beach House Antiparos" μετακομίζει για το καλοκαίρι η "Cookoovaya"

Η άλλη είναι η μετακίνηση του "Vassilenas Blue" από την πανέμορφη φελινική αυλή όπου τον συναντούσαμε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, στη δροσερή βεράντα του "Kouros Village" (όπου παλιότερα βρίσκαμε το "Samano"). Εκεί, ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος θα παντρεύει τη head-to-tail ψαροφαγική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στην Αθήνα με την αρμόζουσα θαλασσινή θέα, ενώ στο μενού θα συνυπάρχουν τα γευστικά φαβορί της μεγάλης αθηναϊκής πορείας του "Βασίλαινα" με νέες γεύσεις, σχεδιασμένες ειδικά για νησιώτικη καλοφαγία.

Vasilenas Blue Αντίπαρος
Το θαλασσινό φόντο που του ταιριάζει αποκτά ο "Vassilenas Blue"

Η τρίτη είδηση είναι ίσως και η πιο ιντριγκαδόρικη, αφού ο al fresco χώρος που αφήνει πίσω του ο "Βασίλαινας", δυο βήματα μόνο απ’ το κεντρικό στενό της Χώρας, δεν θα μείνει ορφανός, μια και την αλεγρία του θα κρατήσει ζωντανή το νέο εστιατόριο που ετοιμάζεται από τον Ρενάτο Μεκόλι – όνομα που θα ξυπνήσει νόστιμες αναμνήσεις σε πολλούς, από τα χρόνια που είχε περάσει πλάι στον Θανάση Βασίλαινα, στα πειραιώτικη φάση του ιστορικού εστιατορίου.

Kalokeri Antiparos
To "Kalokeri" της Βάνας Βρεττού μια από τις καλοφαγικές σταθερές του νησιού

Προσθέστε σ’ αυτά τα τρία νέα πόστα, παλιές αγάπες του νησιού, όπως οι ελληνικές γεύσεις με αιγαιοπελαγίτικο πρόσημο που υπογράφει η Βάνα Βρεττού στο "Kalokeri", η farm-to-table φιλοσοφία που σερβίρει σε ονειρικό boho σκηνικό το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "The Roosters", τον μεσογειακό μοντερνισμό του οινοφιλικού "Sapou", ή τις pinsas-πριν-γίνουν-cool του local favorite "Lolo’s", κι έχετε μια εικόνα του πώς το νησί-ορισμός του bourgeois-bohème μεταμορφώνεται ξαφνικά σε έναν ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πάρος το νέο hot spot της Μεσογείου;

Με νέες διεθνείς διακρίσεις και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σημαντικές αγορές, η Πάρος εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Ταξιδέψτε στον κόσμο με τις ειδικές προσφορές Air France και KLM

Η Air France και η KLM φέρνουν μοναδικές προσφορές για να οργανώσετε την επόμενη απόδρασή σας.

Rizes Gastro Taverna: Ένα φθινοπωρινό ταξίδι γεύσης στη Σαντορίνη

Ένα εστιατόρια-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα ανανεώνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τις παλιές ταυτότητες;

Το γνωστό μπλε πλαστικοποιημένο ορθογώνιο των παλαιού τύπου ταυτοτήτων δεν θα ανοίγει για πολύ ακόμα τις πύλες των ευρωπαϊκών μας αποδράσεων.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση το 2025

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή για συνταξιοδότηση το 2025, σύμφωνα με το International Living, αξιολογημένες για κόστος ζωής, υγειονομική περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

Zélia Halkidiki: Για barefoot luxury στο πρώτο πόδι

Μία νέα πρόταση διαμονής και χαλάρωσης για τα weekends του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στη Χαλκιδική.

Στην αιχμή της πολυτελούς κρητικής φιλοξενίας με την υπογραφή της etouri

Mε όρους σύγχρονους μα πάνω από όλα προσωποποιημένους, η εταιρία etouri σηματοδοτεί την κρητική φιλοξενία διαθέτοντας πως ενοικίαση ένα μεγάλο αριθμό από βίλες που λειτουργούν ως προσωπικά καταφύγια πολυτέλειας.