Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Bratsera Hotel

Η Modus & Amplio παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία, το ανανεωμένο "Bratsera Hotel", έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Απρίλιο του 2024, υποσχόμενο έναν μοναδικό προορισμό στο νησί της Ύδρας.

Έπειτα από 20 χρόνια, το "Bratsera" εισέρχεται στη νέα εποχή του με ένα νέο λογότυπο, που αποδίδει φόρο τιμής στα κυπαρίσσια και στους καταπράσινους κήπους που περιβάλλουν το ιστορικό κτήριο. Με ένα νέο λογότυπο, ένα νέο website και ένα νέο Food & Beverage concept, το "Bratsera" καλωσορίζει τους επισκέπτες σε μία νέα εποχή.

Bratsera Hotel

Σχετικά με το νησί της Ύδρας

Ένα γραφικό νησί, χωρίς αυτοκίνητα, μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα. Παρθένες παραλίες, παραδοσιακούς οικισμούς και πλούσια ιστορία με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος. Οι ακτές της Ύδρας, προσκαλούν τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν απομονωμένες παραλίες και μοναδικούς κόλπους.

Bratsera Hotel

Το ιστορικό "Brastera"

Κάποτε ένα εργοστάσιο σφουγγαριών που χρονολογείται από το 1860, το "Bratsera Boutique Hotel" αποτελεί ενθύμιο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του νησιού και της σύνδεσής του με τη θάλασσα. Από το έντονο υδάτινο στοιχείο που διασχίζει το ξενοδοχείο, το φυσικό πηγάδι "Μάγγανος" που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό των σφουγγαριών και τον αποκαταστημένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του 19ου αιώνα, το "Bratsera" διατηρεί βαθιά ριζωμένους δεσμούς με το πλούσιο παρελθόν του νησιού. Ακόμα και το όνομά του, "Μπρατσέρα", ήταν ένας όρος που χρησιμοποιούταν από τους Έλληνεςδύτες σφουγγαριών για το πλοίο που θα τους πήγαινε με ασφάλεια πίσω στην ξηρά.

Bratsera Hotel

Το ξενοδοχείο "Bratsera" συνδυάζει ένα διατηρητέο κτήριο, με μία πολυτελή εμπειρία φιλοξενίας. Προσφέρει 25 δωμάτια που εκτείνονται από 22 έως 60 τ.μ. Η αίθουσα συνεδριάσεων είναι ικανή να φιλοξενήσει εκδηλώσεις έως και 100 ατόμων, μέσα σε ένα περιβάλλον ενός εργοστασίου των αρχών του περασμένου αιώνα. Πέρα από τους τοίχους του, περιμένει ένας καταπράσινος κήπος, με μια καταγάλανη πισίνα και έναν αναπαυτικό χώρο χαλάρωσης. Οι επισκέπτες καλούνται να απολαύσουν τις Ελληνικές γεύσεις στον χώρο του εστιατορίου.

Η αφοσίωση του ξενοδοχείου "Bratsera" στην αριστεία έχει αναγνωριστεί με κορυφαίες διακρίσεις όπως το Βραβείο Europa Nostra, το Χρυσό Βραβείο Ελληνικής Φιλοξενίας για το Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Κέντρο το 2019 και το Βραβείο Αναγνώρισης της Αριστείας το 2020. 

Bratsera Hotel

Γαστρονομία στο "Bratsera"

Ο διάσημος βραβευμένος Έλληνας Chef Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον ανερχόμενο νέο Chef Δήμο Σαμουράκη για να δημιουργήσουν την νέα γαστρονομική ένωση στη σκηνή της Ύδρας.

Bratsera Hotel
Μιχάλης Νουρλόγλου
Bratsera Hotel
Δήμος Σαμουράκης

Με επίκεντρο τις μεσογειακές γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας, το μενού χαρακτηρίζεται από έντονη Ελληνικότητα, από εποχικές απολαύσεις μέχρι παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα. Οι δύο Chef ξεκινούν φέτος την αναβάθμιση του γαστρονομικού ταξιδιού του "Bratsera" με πιάτα όπως γαύρος μαριναρισμένους σε ξίδι από Ασύρτικο κρασί και μαρμελάδα ντομάτας σε ξεροψημένο, προζυμένιο ψωμί ή το ζουμερό αρνάκιμε μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι.

Ξενοδοχείο Bratsera, Ύδρα 180 40, bratserahotel.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!