"Τ’ Αλώνι", Λευκάδα: Πάσχα στο νησί, με τη νοστιμιά της παράδοσης στο πιάτο

Εστιατόριο φαβορί στα ορεινά της Λευκάδας, με farm to table φιλοσοφία και πρώτη ύλη που μιλάει μόνο ελληνικά, το «Αλώνι» μπλέκει την επτανησιακή παράδοση με το λευκαδίτικο ιδίωμα, σε πιάτα που έχουν τη γεύση της αυθεντικής νοστιμιάς.

ταβέρνα Τ' Αλώνι στη Λευκάδα

Στην άκρη ενός καταπράσινου χωριού στη δυτική πλευρά της Λευκάδας, κρεμασμένο απ’ το βράχο που επιβλέπει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του νησιού, το "Αλώνι" ξεκίνησε τη διαδρομή του θέλοντας να  περιποιηθεί γνωστούς και φίλους, όπως θα το έκανε ένας φιλόξενος οικοδεσπότης που έχει στο νου του να περάσουν καλά οι καλεσμένοι του. Έτσι συνεχίζει και σήμερα, που "Τ' Αλώνι" έχει εξελιχθεί σε σήμα - κατατεθέν του χωριού, και περιμένει να αγκαλιάσει με την αυθεντική φιλοξενία του όσους βρεθούν στο νησί για να βιώσουν το λευκαδίτικο Πάσχα.

ταβέρνα Τ' Αλώνι στη Λευκάδα

ταβέρνα Τ' Αλώνι στη Λευκάδα σεφ Θεόδωρος Βουκελάτος

Με πρώτη δασκάλα τη μητέρα του, ο σεφ Θεόδωρος Βουκελάτος έμαθε από μικρός τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, την οποία κι αγάπησε με πάθος. Αυτή του την αγάπη θέλησε να μοιραστεί με "Τ’ Αλώνι", κι όπως ο καλός οικοδεσπότης προσφέρει τα καλύτερα του σπιτιού του, έτσι και "Τ’ Αλώνι" προσφέρει στους επισκέπτες τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς: λαχανικά από τον κήπο, φέτα και λάδι δικής τους παρασκευής και γνήσιο λευκαδίτικο κρασί από τον ιδιόκτητο αμπελώνα θέτουν τη βάση ενός μενού που δείχνει ότι η αξία της πρώτης ύλης αποκτά άλλη βαρύτητα όταν επιλέγεται με αγάπη, μεράκι και ουσιαστική φροντίδα.

ταβέρνα Τ' Αλώνι στη Λευκάδα

ταβέρνα Τ' Αλώνι στη Λευκάδα

Έτσι, λιχουδιές όπως το λουκάνικο Λευκάδας, που σερβίρεται σε μπριάμ με κρέμα μετσοβόνε, αυγό ποσέ και σάλτσα από θυμάρι, ή οι σπάνιες κι εκλεκτές φακές Εγκλουβής, που έρχονται "παντρεμένες" με το διάσημο σαλάμι αέρος Λευκάδος θα στήσουν ιδανική εισαγωγή για τα φετινά πασχαλινά τραπέζια στο "Αλώνι", δίνοντας ιδανική πάσα σε πιάτα βασισμένα στην επτανησιακή παράδοση, όπως ο κόκορας παστιτσάδα με κρέμα πεκορίνο, ή το σοφιγάδο με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα μαϊντανόριζας.

ταβέρνα Τ' Αλώνι στη Λευκάδα

Παράλληλα, μαζί με τα παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα σημειώστε το ντόπιο αρνάκι μπρεζέ, με πατάτες φούρνου και σπιτικό πετιμέζι, ή η μανέστρα με προβατίνα και κονφί ντομάτας, κι αφήστε τα να βάλουν φαρδιά πλατιά τη γευστική υπογραφή το νησιού σε μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που θα βιώσετε αυτό το Πάσχα στη Λευκάδα.

"Τ' Αλώνι", Χορτάτα, Λευκάδα, 2645033240
https://t-aloni.gr/
IG: @taloni_lefkada
FB: Τ ' Αλώνι - T' Aloni

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

72 ώρες στη Ναύπακτο: Βόλτες, φαγητό, ποτό στο βενετσιάνικο λιμάνι και στα ορεινά

Η θαλασσινή πολιτεία με την καρτποσταλίστικη ομορφιά και τα ελατοσκέπαστα χωριουδάκια στα ψηλά της, σε περιμένει μόλις δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα για αξέχαστα long weekends.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΜΟΥΡΑ
11/05/2025

Electra Rhythm Athens: Ένα νέο ξενοδοχείο έρχεται στην Ερμού

Η Αθήνα υποδέχεται ένα νέο ξενοδοχείο λίγα μόλις βήματα απ' την Πλατεία Συντάγματος.

Είναι το νερό το νέο πολυπόθητο amenity στα ξενοδοχεία;

To εμπλουτισμένο νερό και κατά πόσο γίνεται μέρος μιας νέας καθημερινότητας στο σύμπαν του ταξιδιού.

"Ελευθερία": Μια έκθεση αφιερωμένη στο ζωγραφικό έργο της Μαρίας Φιλοπούλου έρχεται στο Ναύπλιο

Η Μαρία Φιλοπούλου, μέσα από δέκα πέντε ζωγραφικά έργα και δύο γλυπτά, εκφράζει μια βαθιά εσωτερική ανάγκη δημιουργίας.

Κωνσταντινούπολη: Πάντα στην κόψη της Ανατολής και της Δύσης- Τα γευστικά best of

Κάποτε την αποκάλεσαν "Πόλη" γιατί θεωρούνταν η ωραιότερη του κόσμου. Παρότι πολλοί υποστηρίζουν πως δεν ισχύει, η Κωνσταντινούπολη παραμένει η μόνη πόλη που ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το παλιό δικαστήριο που μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό ξενοδοχείο

Στην καρδιά των καναλιών, εμφανίστηκε ένα νέο σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό hospitality.