Grecotel: Κοιτίδα γαστρονομικής εξέλιξης και ανάδειξης τοπικών παραγωγών σε όλη την Ελλάδα

Grecotel Academy – Culinary 2024

Ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους, με περισσότερες από 40 ξενοδοχειακές μονάδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προσθέτει στο DNA του -πέρα από το εύλογο, την φιλοξενία- και μια ασταμάτητη γαστρονομική εξέλιξη. Ο όμιλος Grecotel όσο ανανεώνει την staying cart της χώρας συστήνοντάς μας ολοκαίνουργια project τόσο επενδύει στον πλούτο του πρωτογενούς τομέα στοχεύοντας σε γαστρονομικές κορυφές. 

Πώς μεταφράζονται επί του πρακτέου όλα αυτά; Πολυδιάστατα και με γνώμονα την αδιάκοπη ενίσχυση των ντόπιων παραγωγών, την σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την παράλληλη διαρκή εξέλιξη των δεξιοτήτων του δυναμικού της. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο η Grecotel πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Grecotel Academy – Culinary 2024" διάρκειας 2 εβδομάδων όπου μέσα από διαδραστικά workshop και ειδικά σεμινάρια ενισχύθηκε η επιμόρφωση των ανθρώπων της Grecotel σχετικά με τις απαιτήσεις της νέας εποχής στις κουζίνες των ξενοδοχείων και resort της. 

Grecotel Academy – Culinary 2024

Τόπος διεξαγωγής του προγράμματος όπως και της εκδήλωσης λήξης επιλέχθηκε καθόλου τυχαία να είναι η Αλεξανδρούπολη και τα ξενοδοχεία Astir και Egnatia. Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τόπου διεξαγωγής του "Grecotel Academy – Culinary 2024" ήταν και συμβολική, ως μια παραμεθόριος πόλη της Ελλάδας με αξιόλογο πρωτογενή τομέα αλλά και ως πρωτεύουσα ενός νομού που λαβώθηκε βαρύτατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Μάλιστα, τα ξενοδοχεία Astir & Egnatia βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας. Κάτι που αποδεικνύει πως το κοινό αναγνωρίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, την αυθεντικότητα και ζεστασιά των ανθρώπων του Έβρου. Όχι μόνο την διαρκή εξωστρέφεια της αγαπημένης μας Αλεξανδρούπολης αλλά και τα ανοιχτόκαρδα μαγειρέματα με γεύσεις πολλών αστέρων είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε με αφορμή την όμορφη εκδήλωση της λήξης της διοργάνωσης.

Grecotel Academy – Culinary 2024
Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Σάκης Τζανέτος

Συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ακριτικής περιοχής, το φετινό "Grecotel Academy – Culinary 2024" με επικεφαλής τους executive chef του Ομίλου  Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη μαζί με 70 chef, sous chef και μάγειρες ετοίμασαν περισσότερα από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες τα οποία παρουσιάστηκαν στην δεξίωση της λήξης της διοργάνωσης. Πίσω από τα τραπέζια της κάθε περιοχής που αντιπροσωπεύεται από κάποια ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου Grecotel στήθηκε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή που υμνεί τις τοπικές γεύσεις και με έναν τρόπο τις αξίες της κοινότητας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Από τον εβρίτικο καβουρμά και τα τοπικά γλυκά φαρούκ μέχρι το κρητικό γαμοπίλαφο και τους χοχλιούς μπουμπουριστούς, η ομάδα της Grecotel επαναδιατύπωσε μια γαστρονομική φιλοσοφία του στηρίζεται στις αυθεντικές ελληνικές επιρροές, αντανακλώντας τη βαθιά σύνδεση με την τοπική -αναλόγως την περιοχή-  παράδοση.

Δύσκολα διαλέγεις από το μαγειρικό ρεπερτόριο της βραδιάς που μας ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Ιαπωνία! Κλασικές παρασκευές που φέρνουν αφτιασίδωτη τη νοστιμιά της εβρίτικης παράδοσης όπως o τραχανάς με λουκάνικο Σουφλίου και μυζήθρα, στέκεται δίπλα στο ceviche με γαρίδες από την Καβάλα σε leche de tigre, που υπογράμμισε τις ελληνικές αφετηρίες και τις διεθνείς προσλαμβάνουσες.

Grecotel Academy
Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Γιάννης Κουναλάκης

Πιστή στην φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Εξάλλου, η πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης αποτελεί στην πράξη το όραμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη αναφορικά με τη σύνδεση του τουρισμού́ και της βιολογικής αγροτική́ς παραγωγή́ς.

grecotel Academy

Η εξέλιξη αυτή είναι μέρος της διαχρονικής αφοσίωσης του ομίλου σε βιώσιμες πρακτικές και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την περίπτωση της Αλεξανδρούπολης καθώς και την ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην περιοχή.

Η ενίσχυση των άξιων και παραγωγικών ανθρώπων του Έβρου μπορεί να κάνει τη διαφορά, κάτι που η θερμή υποδοχή όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου Grecotel από την τοπική κοινωνία, το επιβεβαιώνει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.