H Αθήνα αναδείχθηκε Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός στον Κόσμο από τα World Travel Awards 2023

Στα World Travel Awards 2023 η ελληνική πρωτεύουσα έσπασε τα ρεκόρ και αναδείχθηκε Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός 2023.

Περισσότερος φωτισμός και καλύτερη προσβασιμότητα στην Ακρόπολη από το Ίδρυμα Ωνάση

Στα must των ταξιδιωτών βρίσκεται το πολιτιστικό αποτύπωμα μίας πόλης καθώς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πτυχές ενός προορισμού. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης πια ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την πολιτιστική ταυτότητα του σημείου που θα επισκεφθεί καθώς και τις δράσεις στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ώστε να εξερευνήσει και να ανακαλύψει πολιτιστικούς θησαυρούς.

World Travel Awards 2023

Μία τέτοια συνθήκη έγινε εμφανής και φέτος στα επετειακά World Travel Awards 2023, που γιόρτασαν τα τριάντα χρόνια τους. Η διοργάνωση βραβεύει ετησίσως όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν εξειδικευμένα στελέχη του τουρισμού αλλά και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

World Travel Awards 2023

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ελληνική πόλη που διακρίθηκε όσον αφορά την σημαντική πολιτιστική της ταυτότητα ήταν η Αθήνα. Στη διεθνή διοργάνωση των World Travel Awards (WTA) λοιπόν κατέκτησε τον τίτλο του Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού στον Κόσμο (World’s Leading Cultural City Destination) για το 2023. Η Αθήνα ταυτόχρονα ήταν υποψήφια σε τρεις ακόμα κατηγορίες: Κορυφαίος Προορισμός City Break (World’s Leading City Break Destination), Κορυφαίο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών (World’s Leading City Tourist Board) και Κορυφαίο Αξιοθέατο (World's Leading Tourist Attraction 2023) για την Ακρόπολη.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι, η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε την σημαντική αυτή διάκριση, ανάμεσα σε 12 υποψήφιες πόλεις από όλο τον κόσμο: το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, την Ρώμη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, την Βενετία, το Πεκίνο, το Κιότο, την Χόι Αν, την Μπαρρανκίγια, το Κίτο και το Σαντιάγο ντε Κάλι. Ο διεθνής αυτός τίτλος ήρθε για την ελληνική πρωτεύουσα δύο μήνες μετά τη βράβευσή της στην ίδια διοργάνωση ως Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού στην Ευρώπη (Europe’s Leading Cultural City Destination) για το 2023.

World Travel Awards 2023

Η ελληνική πρωτεύουσα διακρίθηκε για την πλούσια ιστορία και πολιτιστική της κληρονομιά καθώς και για τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες της 12 μήνες τον χρόνο, βάζοντας τον πολιτιστικό τουρισμό πολύ ψηλά στην ατζέντα. Άλλωστε συνεχώς διανθίζεται με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες αναφορικά με το πολιτιστικό στερέωμα αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει και προωθεί τη μοναδική πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, μέσω των πολιτιστικών του οργανισμών όπως του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net και του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας".Παράλληλα, επενδύει στη δημιουργία νέων, σύγχρονων χώρων πολιτισμού και στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι μέσα στο 2023, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, άνοιξε τις πόρτες του το Μουσείο Μαρία Κάλλας, επαναλειτούργησε το εμβληματικό Θέατρο Λυκαβηττού και εγκαινιάστηκε το Αναγνωστήριο Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας. Επιπλέον, την άνοιξη πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, με εκατοντάδες δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη όπως συναυλίες και πάρτι, πικνίκ σε πάρκα και λόφους, βόλτες με ποδήλατο, υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές κ.ά.

Οι θεματικές μορφές τουρισμού μέσα στις οποίες ανήκει και ο πολιτιστικός τουρισμός φαίνεται πως κερδίζουν όλο ένα και μεγαλύτερο έδαφος για τους σύγχρονους ταξιδιώτες οι οποίοι επενδύουν στη βιωματική εμπειρία και στην άριστη επαφή με το τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι του εκάστοτε προορισμού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.