Τρεις στάσεις στη Νεμέα

Μία ιδανική επιλογή για μονοήμερη απόδραση από την πόλη και μία τριάδα πιτ-στοπ σε αυτή.

Νεμέα @semeliestate

Ένα σκηνικό ψύχραιμης μεσογειακής γοητείας και απόλυτης χαλαρότητας, σε απόσταση -περίπου- αναπνοής από την Αθήνα. Οπότε γιατί όχι μία μονοήμερη εκδρομή μέχρι τη Νεμέα; Φυσικά, το κρασί τοποθετείται πάντοτε στο επίκεντρο και πώς θα μπορούσε να μη συμβεί αυτό όταν μιλάμε για μία από τις σημαντικότερες (και τη μεγαλύτερη) οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας;

Για το κρασί:

"Semeli Estate"

Η ιστορία του brand μετρά πάνω από 4 δεκαετίες 'υπηρεσίας' στα οινικά δρώμενα της χώρας, με το κτήμα Semeli να διαθέτει από το 2003 ένα σύγχρονο οινοποιείο 4.000 τ.μ (και προσφάτως ανακαινισμένο) στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα, στο Κούτσι.

To Semeli Estate στη Νεμέα 3

Με προηγμένες εγκαταστάσεις, πρωτοποριακή σχεδίαση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ., σε μια κατάφυτη από αμπέλια πλαγιά, εκφράζοντας τη συνολική προσέγγιση της Semeli στη σύγχρονη οινοποίηση αλλά και στη φιλοξενία που άπτεται του κρασιού.

To Semeli Estate στη Νεμέα 1

To Semeli Estate στη Νεμέα 2

Εντυπωσιακοί χώροι υποδοχής και δοκιμών, καθώς και ένα υπέροχα ανανεωμένο ιστορικό κελάρι, συν οι boutique luxury σουίτες. Info: Κούτσι, Νεμέα, τηλ. 27460 20360, 20361, semeliestate.gr

Για το φαγητό: "17 Χωριά"

Σε περίπτωση που για οποιαδήποτε λόγο αναρωτήθηκες πόσα χωριά ανήκουν στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της χώρας, η απάντηση σου δίνεται στο άκουσμα και μόνο του ονόματος αυτού του οινικού εστιατορίου, που εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει τη θέσης της "Αντίκας".

Το εστιατόριο 17 Χωριά στη Νεμέα 1

Το εστιατόριο 17 Χωριά στη Νεμέα 2

Κάθε ένα από τα "17 Χωριά" δίνει το όνομά του στα ισάριθμα πιάτα του καταλόγου, σε ένα μενού που φέρει την υπογραφή της Κωνσταντίνας Φάκλαρη. Must taste η "Αρχαία Νεμέα" (παστίτσιο μελιτζάνας με παρμεζάνα) και ο "Ασπρόκαμπος" (φλαμπουρίτσα με τσιγαριαστά χόρτα και λουκάνικο).Όλα πλαισιώνονται, ασφαλώς, με έξοχες ετικέτες του τοπικού αμπελώνα αλλά όχι μόνο αυτού. Info: Δερβενακίων 12, Νεμέα, τηλ. 27460 23778

Για τη διαμονή: "Kera Neme"

Αν μία διανυκτέρευση -ή και περισσότερες- βρίσκεται στο μυαλό σου, τότε το ολοκαίνουριο (άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες) "Kera Neme" συστήνεται ως wine habitat και μοιάζει σαν την ιδανικότερη επιλογή διαμονής.

Το ξενοδοχείο Kera Neme στη Νεμέα 1

Το ξενοδοχείο Kera Neme στη Νεμέα 3

Το ξενοδοχείο Kera Neme στη Νεμέα 2

Με έμπνευση από τους δρόμους του κρασιού, στην καρδιά της Νεμέας, το κομψό ξενοδοχείο φαίνεται πως δημιουργήθηκε για να διευρύνει την οινοτουριστική εμπειρία της περιοχής και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις παραδόσεις και την κουλτούρα του τόπου. Διαθέτει 9 ατμοσφαιρικά boho και μίνιμαλ δωμάτια, ενώ στα highligts συμπεριλαμβάνονται το φροντισμένο πρωινό και το όμορφο κελάρι του. Info: Δερβενακίων 14, Νεμέα, τηλ. 27460 24301, keraneme.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.