
Ριζωμένο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην καρδιά όλων όσοι επιζητούν το διαφορετικό στη γαστρονομική τους παλέτα, το "Roots" χαράζει νέους δρόμους στη γεύση της πόλης από το 2014: τότε που, στο όμορφο πλακόστρωτο της οδού Μπολάνη, στη γαστριμαργική καρδιά της πόλης, έστρωσε τα τραπέζια του συστήνοντας για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης τη vegan / vegetarian γεύση, αλλά από διαφορετική σκοπιά. Αυτήν που δεν περιορίζεται στους ορκισμένους χορτοφάγους, αλλά γοητεύει όλους τους ουρανίσκους, χάρη σε ένα βασικό μυστικό: την ευρηματική διαχείριση της κορυφαίας πρώτης ύλης που συγκεντρώνει το "Roots" στην κουζίνα του. Εκεί, δηλαδή, που παράγονται γευστικά θαύματα, όπως οι fajitas με βιολογικό κιμά από ηλιόσπορο, η καρμπονάρα με σάλτσα αμυγδάλου, μπέικον φυτικής προέλευσης και φυτική "παρμεζάνα", ή τα μανιτάρια με πληθωρική σάλτσα Stroganoff, αλλά και μαυλιστικά γλυκά, όπως το cheesecake με σκόνη βατόμουρου και πέρλες passion fruit ή το σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας. Τι λέτε λοιπόν, είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την κοσμοπολίτικη νοστιμιά της πόλης… αλλιώς;

Μπαλάνου 4, Θεσσαλονίκη, www.roots.restaurant, FB: rOOTS, IG: @roots_vegan