"Το μαγαζάκι που λέγαμε": Γεύσεις που λένε πολλά!

Όταν η Μαρία Κλήμη αντίκρισε μια παλιά μονοκατοικία του 1920 στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, συνειδητοποίησε πως ήταν η ιδανική για να στεγάσει το "μαγαζάκι" που πάντα έλεγε να φτιάξει.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Όταν η Μαρία Κλήμη αντίκρισε μια παλιά μονοκατοικία του 1920 στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, συνειδητοποίησε πως ήταν η ιδανική για να στεγάσει το "μαγαζάκι" που πάντα έλεγε να φτιάξει. Ένα όμορφο boutique restaurant, με κομψά στρωμένα τραπέζια μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες, όπου η ίδια υποδέχεται τους πάντες σαν φιλόξενη οικοδέσποινα και την ίδια στιγμή μαγειρεύει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Η καρδιά της χτυπά για τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες τόσο από την Ήπειρο όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, που γίνονται η ιδανική βάση για γεύσεις φινετσάτες και ξεχωριστές. Το signature δικό της παστίτσιο με ντόπιες μακαρούνες, κιμά προβατίνας και σάλτσα μορνέ, το πολύ ξεχωριστό "τραβηχτό" χοιρινό στη γάστρα με πουρέ φασολάδας και τηγανητά ρεβίθια, και άλλα πολλά που παντρεύουν την παράδοση με τη μοντέρνα αντίληψη και ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού. 

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Στο παιχνίδι της γεύσης συμμετέχει επίσης ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος υπογράφει τέσσερις σπεσιαλιτέ του καταλόγου, ενώ μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες μικρών οινοποιείων της Ελλάδας, καθώς και μια λαμπερή συλλογή από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της χώρας μας συμπληρώνουν την εικόνα. Για όλους αυτούς τους λόγους οι εραστές της γεύσης λένε τα καλύτερα για "Το μαγαζάκι που λέγαμε", κι εσείς δεν έχετε παρά να το ανακαλύψετε σε κάποια χειμωνιάτικη εξόρμησή σας στα πανέμορφα Ιωάννινα. 

Εθνικής Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα, 6948187769, tomagazakipoulegameioannina.gr, FB: Το μαγαζάκι που λέγαμε Boutique Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.