Rovies Food Fest: Όταν οι γεύσεις αφηγούνται ιστορίες στις Ροβιές Ευβοίας

ροβιές

Την παρθενική του εμφάνιση στο πολλά υποσχόμενο πεδίο των γαστρονομικών φεστιβάλ κάνει το Rovies Food Fest από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, γιορτάζοντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά των Ροβιών και της Βόρειας Εύβοιας. Το ολοκαίνουργιο φεστιβάλ υπόσχεται μια εμπειρία, διαφορετική από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, προσφέροντας μια σειρά από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος  όπως καλά γνώριζαν οι παλαιότεροι και έμαθαν εμάς.

Η κεντρική εκδήλωση (3/9) θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα
των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην οποία οι επισκέπτες θα μπορέσουν μαζί με ότι
φέρουν στα δικά τους καλάθια να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα και να συμμετάσχουν σε
διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.

ροβιεσ

Τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να εξερευνήσουν μια ποικιλία από γαστρονομικές
εκδηλώσεις:

  • Θησαυροί του Ευβοϊκού: Εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου που δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία καιγευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table)
  • Η κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών:Συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.
  • Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.
  • Από τη Στάνη στο Πιάτο - Τα Κρέατα των Ροβιών: Επίδειξη κοπής, ψήσιμο και γευσιγνωσία της ντόπιας παραγωγής

"Αυτό δεν είναι ένα φεστιβάλ φαγητού όπως το ξέρουμε. Μέσα από τις γεύσεις
διηγούμαστε την ιστορία της περιοχής και καλούμε τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της
μέσω νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορούν πλέον να βρουν εδώ στις Ροβιές.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως οι φιλόξενοι
άνθρωποι, οι παραλίες και φυσικά η εξαιρετική ποιότητα", αναφέρει ο Δημήτρης Γεωργίου,
συνδιοργανωτής του φεστιβάλ. 

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερώσεις και κρατήσεις, ακολουθήστε τον επίσημο
λογαριασμό Instagram του φεστιβάλ @roviesfoodfest.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το City Hotel δείχνει το νέο του πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη

Το διαχρονικά αγαπημένο ξενοδοχείο του TOR Hotel Group, με ιστορία πενήντα χρόνων, περνά σε μια καινούργια εποχή, υποδεχόμενο τους επισκέπτες με ανανεωμένη αισθητική και την ίδια ζεστή φιλοξενία που το καθιέρωσε.

Aroanides: Στο Πλανητέρο κοντά στα Καλάβρυτα βρήκαμε ένα καταφύγιο φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας

Ωραία βάση για φυσιολατρικές αποδράσεις τα Mountain Hotels Collection στο χωριό Πλανητέρο στην καρδιά της Πελοποννήσου συνδυάζουν ρουστίκ γοητεία και φιλοξενία.

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.