Λειψοί: "Όχι" σε οργανωμένες παραλίες και βράβευση για "πράσινες" πρωτοβουλίες

Διεθνή ΜΜΕ κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη.

Λειψοι

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική σεζόν για τους Λειψούς, καθώς για τον μήνα Απρίλιο διαπιστώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο "οι Λειψοί κερδίζουν σταδιακά το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Οι ταξιδιωτικές ροές ήταν ενισχυμένες τον Απρίλιο με έμφαση στην περίοδο του Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η αυξημένη δημοφιλία του προορισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις 'πράσινες' πρωτοβουλίες μας",

Σημαντική είναι η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού στο βιώσιμο κάλεσμα του Δήμου και του προορισμού που λένε "όχι" σε οργανωμένες ξαπλώστρες στις παραλίες. Διεθνή ΜΜΕ, όπως το Ιταλικό Vanity Fair, η Βρετανική εφημερίδα Metro και το διεθνές δίκτυο Euronews, κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη!

Λειψοι

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Δήμος Λειψών τιμήθηκε με βραβείο στα επετειακά Tourism Awards στην κατηγορία Destination Branding για τις ενέργειες σχετικά με την πρωτότυπη τοποθέτηση τουριστικού "προιόντος" και το "πράσινο" κάλεσμα χωρίς οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπουράκης

Πρόσφατα δρομολογήθηκε μια νέα δράση κατά την οποία η Μονάδα Αφαλάτωσης των Λειψών, που παρέχει υδατική αυτονομία στο 100%, θα γίνει λειτουργικά "πράσινη" και οικονομικά βιωσιμότερη με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό "ανοίγει ο δρόμος" για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του περιβάλλοντος και τη μείωση της τιμής πώλησης του νερού προς τους κατοίκους των Λειψών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.