Λειψοί: "Όχι" σε οργανωμένες παραλίες και βράβευση για "πράσινες" πρωτοβουλίες

Διεθνή ΜΜΕ κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη.

Λειψοι

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική σεζόν για τους Λειψούς, καθώς για τον μήνα Απρίλιο διαπιστώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο "οι Λειψοί κερδίζουν σταδιακά το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Οι ταξιδιωτικές ροές ήταν ενισχυμένες τον Απρίλιο με έμφαση στην περίοδο του Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η αυξημένη δημοφιλία του προορισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις 'πράσινες' πρωτοβουλίες μας",

Σημαντική είναι η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού στο βιώσιμο κάλεσμα του Δήμου και του προορισμού που λένε "όχι" σε οργανωμένες ξαπλώστρες στις παραλίες. Διεθνή ΜΜΕ, όπως το Ιταλικό Vanity Fair, η Βρετανική εφημερίδα Metro και το διεθνές δίκτυο Euronews, κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη!

Λειψοι

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Δήμος Λειψών τιμήθηκε με βραβείο στα επετειακά Tourism Awards στην κατηγορία Destination Branding για τις ενέργειες σχετικά με την πρωτότυπη τοποθέτηση τουριστικού "προιόντος" και το "πράσινο" κάλεσμα χωρίς οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπουράκης

Πρόσφατα δρομολογήθηκε μια νέα δράση κατά την οποία η Μονάδα Αφαλάτωσης των Λειψών, που παρέχει υδατική αυτονομία στο 100%, θα γίνει λειτουργικά "πράσινη" και οικονομικά βιωσιμότερη με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό "ανοίγει ο δρόμος" για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του περιβάλλοντος και τη μείωση της τιμής πώλησης του νερού προς τους κατοίκους των Λειψών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.