Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης!

Επιβιβαζόμαστε στα συναρπαστικά roller coaster και βουτάμε στην απόλυτα θε(α)ματική διασκέδαση.

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης!

Τα πιο ευτυχισμένα μέρη του κόσμου, όχι κατ’ ευφημισμόν, προσφέρουν nonstop αναψυχή, εκρήξεις αδρεναλίνης και τη χαμένη μας παιδικότητα. Επιβιβαζόμαστε στα συναρπαστικά roller coaster και βουτάμε στην απόλυτα θε(α)ματική διασκέδαση.
 

Disneyland Paris, Γαλλία

Fun land

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 1
© Shutterstock.com

Δεν χρειάζεται συστάσεις το πάρκο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, σε κοντινή απόσταση από την ομορφότερη πόλη του κόσμου. Στην πρώτη σελίδα του παραμυθιού της Disneyland Paris συναντάμε το εμβληματικό κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, ενώ η ονειρεμένη συνέχεια μοιράζεται ανάμεσα στο Disneyland Park και τα Walt Disney Studios. Τρενάκια για ατρόμητους όπως το ταχύτατο Star Wars Hyperspace Mountain, λιγότερο περιπετειώδη όπου ψάχνεις τον Νέμο σε σκοτεινά νερά, γνωριμίες και σέλφι με τους ήρωες της Disney και παρελάσεις-υπερπαραγωγή με οπτικά εφέ κάνουν το χρόνο να κυλάει… μέχρι να πεις Μίκι! Ωστόσο, άφησε σίγουρα ώρα για τις υπερηρωικές περιπέτειες με τον Spider-Man και τον Iron Man στο ολοκαίνουργιο Avenger Campus.

Top rides

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 2
© Shutterstock.com

Σε ένα από τα υπερηχητικά οχήματα των επιχειρήσεων Stark, στο Flight Force, θα οδηγηθείς σε μια επική περιπέτεια γεμάτη ανατροπές και τρελές Marvel ταχύτητες. Μαγειρέματα με 4D υλικά και την παρέα του Ratatouille υπόσχεται αυτό το ξέφρενο κυνηγητό σε εικονική πραγματικότητα μέσα σε μια κουζίνα με λαχταριστές μυρωδιές, που αποτελεί το πιο δημοφιλές attraction.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Port Aventura, Ισπανία

Fun land

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 3
© Shutterstock.com

Σε μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά από τη Βαρκελώνη θα βρεθείς στην κωμόπολη Σαλού και στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ισπανίας. Ανάμεσα στους καταπράσινους κήπους και τα τρεχούμενα νερά συναντάς πέντε περιοχές που βασίζονται σε πολιτισμούς (Μεσόγειος, Φαρ Ουέστ, Μεξικό, Κίνα και Πολυνησία) όπως και μία αφιερωμένη στο Sesame Street. Πολλές και συναρπαστικές υδάτινες διαδρομές, με δημοφιλέστερες τις Tutuki Splash και Silver River Flume, εναλλάσσονται με hyper coaster της τάξεως του Shambhala – του τρένου με τη μεγαλύτερη και πιο απότομη βουτιά (78 μέτρα) στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στη Ferrari Land, το δεύτερο θεματικό πάρκο του θέρετρου, με μια γοητευτική προσομοίωση της Ρώμης.

Top rides

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 4
© Shutterstock.com

Όταν "ταξιδέψεις" στο Μεξικό, μάζεψε όλο το θάρρος σου και αφέσου σε μια ελεύθερη πτώση από ύψος 100 μέτρων στο Hurakan Condor! Ή, αν διαθέτεις περιθώριο για επιπλέον αδρεναλίνη, δοκίμασε το Furius Baco, ένα τρενάκι που κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 135 χλμ./ώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Europa Park, Γερμανία

Fun land

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 5
© Shutterstock.com

Κι αν η κομβική γεωγραφική του θέση ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία αφήνει περιθώριο για να κορτάρει με διαφορετικές χώρες, το Europa Park αναδεικνύει όχι μόνο 2, αλλά 18 κράτη της Ευρώπης, τα οποία μπορείς να "επισκεφτείς" με ένα εισιτήριο. Κάθε περιοχή του πάρκου στη μικρή πόλη Ρουστ στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας αντιπροσωπεύει μία ευρωπαϊκή χώρα, στην πιο καρτποσταλική της εκδοχή, καθώς ενισχύεται από τρενάκια για κάθε γούστο. Απόλαυσε ράφτινγκ σε φιόρδ στη Σκανδιναβία, πριν φτάσεις στην Ισλανδία και το old school ξύλινο Wodan Timbur coaster, βασισμένο στη μυθολογία των Βίκινγκς. Αν νοστάλγησες την πατρίδα, το θαλάσσιο τρενάκι Poseidon στην Ελλάδα θα σε αποζημιώσει και με την ιλιγγιώδη του ταχύτητα.

Top rides

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 6
© Shutterstock.com

Η μονάδα εκπαίδευσης του ρωσικού διαστημικού σταθμού σε περιμένει στο Euro-Mir για μια συγκλονιστική εκτόξευση. Εκτός αν προτιμάς να βραχείς, επομένως το Atlantica Supersplash στην Πορτογαλία να ξέρεις ότι σηκώνει πολύ κύμα στο ορμητικό πέρασμά του.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Thorpe Park, Ηνωμένο Βασίλειο

Fun land

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 7
© Shutterstock.com

Από το κέντρο του Λονδίνου χρειάζεσαι κάτι λιγότερο από μία ώρα για να προσεγγίσεις 30 τρενάκια, τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας και θεάματα. Εδώ η pop culture μοιάζει να έχει πάρει τα ηνία, όπου οι ταινίες τρόμου "Saw" προκαλούν τρέμουλα με ένα roller coaster που κάνει βουτιά από 30 μέτρα, όσο η σειρά "Black Mirror" χαρίζει απλόχερα δυστοπία στον σκοτεινό λαβύρινθό της. Βασισμένο στο franchise "The Walking Dead", το ομώνυμο τρενάκι είναι για γερά στομάχια λόγω των κλειστών στροφών αλλά και της ιλιγγιώδους ταχύτητάς του. Αν ωστόσο θελήσεις να κάνεις ένα διάλειμμα για κάτι πιο ήρεμο, η διαδρομή Derren Brown’s Ghost Train με πλούσια εφέ εικονικής πραγματικότητας δεν παύει να προκαλεί τις αισθήσεις.

Top rides

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 8
© Shutterstock.com

Το πρώτο roller coaster στον κόσμο με 10 περιστροφές στον αέρα, το Colossus, εγγυάται –όπως λέει και το όνομά του– κολοσσιαία έκρηξη αδρεναλίνης. Σε αντίστοιχα μονοπάτια βαδίζει, ή για την ακρίβεια τρέχει, και το The Swarm σε μία αντεστραμμένη διαδρομή που αναπαράγει την εμπειρία της πτήσης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Tivoli Gardens, Δανία

Fun land

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 9
© Shutterstock.com

Κανένα θεματικό πάρκο δεν μπορεί να το συναγωνιστεί ως προς την παλαιότητά του, αφού στέκει απτόητο στη θέση του από το 1843. Οι Κήποι Tivoli στην Κοπεγχάγη συμπυκνώνουν τη ρετρό σινεμασκόπ ομορφιά μαζί με την περιπέτεια, φέρνοντάς την ακόμη πιο λαμπερή στο προσκήνιο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου διοργανώνεται μια υπέρλαμπρη χριστουγεννιάτικη αγορά καθώς και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Ξεχωριστή θέση στην οικογενειακή διασκέδαση λαμβάνει το Rutschebanen, το ξύλινο roller coaster που λειτουργεί από το 1914 και είναι ένα από τα τελευταία, παγκοσμίως. Ένα άλλο συναρπαστικό τρενάκι, το The Demon, προσομοιώνοντας μια πτήση στην αρχαία Κίνα εξασφαλίζει συναντήσεις με θρύλους και δράκους.

Top rides

Για πάντα παιδί στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης! - εικόνα 10

Διάσημο ανάμεσα στους λάτρεις της καλής κούνιας, το The Star Flyer, σε 80 μέτρα ύψος, προσφέρει αδρεναλίνη όπως και πανοραμική θέα στην πόλη. Ανατριχίλα, για άλλους λόγους, υπόσχεται και ο θρυλικός τροχός Ballongyngen που άνοιξε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1943!

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.