Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας δεν είναι μια όμορφη πόλη με την παραδοσιακή έννοια.Εμείς ζητήσαμε τη συνδρομή των «ντόπιων» της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Spotted by Locals για συμβουλές και προτάσεις εκτός τουριστικής πεπατημένης.

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον

Από την Κική Βασσάλου

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον - εικόνα 1

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας δεν είναι μια όμορφη πόλη με την παραδοσιακή έννοια. Δεν έχει ιστορικό κέντρο ούτε πολλά παλιά κτίρια. Αλλά αυτή η «απουσία» είναι και το δυνατό της σημείο. Η αλήθεια είναι ότι μετά την τεράστια καταστροφή της στη διάρκεια του βομβαρδισμού που υπέστη το 1940, η πόλη χτίστηκε ξανά από την αρχή και από τη δεκαετία του ’50 μοιάζει να μην έχει σταματήσει να... κινείται. Εδώ συνέχεια κάτι συμβαίνει. Νέα αρχιτεκτονική, νέα κλαμπ, νέα εστιατόρια. Είναι συναρπαστικό να μένεις στο Ρότερνταμ. Εμείς ζητήσαμε τη συνδρομή των «ντόπιων» της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Spotted by Locals για συμβουλές και προτάσεις εκτός τουριστικής πεπατημένης.

Heilige Boontjes

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον - εικόνα 2

Σπεσιαλίστες του καφέ, με όνομα που μεταφράζεται ελεύθερα ως οι «άγιοι κόκκοι»· όχι μονάχα για τα μυρωδάτα χαρμάνια τους, αλλά και επειδή πρόκειται για άλλοτε παραστρατημένους νέους που κάνουν μια καινούργια αρχή. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα χαλαρή, ό,τι πρέπει για να αράξετε με φίλους. Ένας χώρος, εν ολίγοις, που σερβίρει καλό καφέ και συγχρόνως δίνει μια ευκαιρία στους νέους που το τρέχουν να δουν τη ζωή αλλιώς. Win-win.
Eendrachtsplein 3, +31108401383,

Rotterdamse Oogst

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον - εικόνα 3

Στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Noordplein θα έρθετε για ψώνια και χάζι. Στους πάγκους της αραδιάζονται μυρωδάτα ψωμιά, ζεστά ροφήματα, αμέτρητα τυριά και αλλαντικά, βιολογικά κρέατα, ό,τι πιο φρέσκο βγάζουν οι κήποι των μανάβηδων, αλλά και χειροποίητα δώρα – ό,τι πρέπει δηλαδή για να στηρίξετε την τοπική μικρο-επιχειρηματικότητα. Το μεσημέρι, ένας καλλιτέχνης από την περιοχή αναλαμβάνει να διασκεδάσει τον κόσμο με τη μουσική του.
Noordplein

Baroeg

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον - εικόνα 4

Ένας αληθινός ναός της ροκ μουσικής σε μια μάλλον απίθανη τοποθεσία στα νότια της πόλης, γνωστός κυρίως στους ντόπιους ροκάδες και μεταλάδες. Για την ιστορία, το όνομά του το πήρε από τον Ολλανδό φιλόσοφο Baruch Spinoza (που γράφεται Baroeg στα ολλανδικά) και η μουσική που θα ακούσετε εδώ είναι punk, metal, hardcore, industrial κ.ά. Οι φαν του είδους, σπεύσατε!
Spinozaweg 300, +31104325735

FG Food Labs

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον - εικόνα 5

Μικρό σε μέγεθος, ιδιαίτερο και «αστεράτο» εστιατόριο, στην κουζίνα του οποίου χρησιμοποιούν εξαιρετικές πρώτες ύλες, δημιουργώντας απρόβλεπτους συνδυασμούς. Εδώ θα φάτε από απίθανο ψωμί με βούτυρο μέχρι ένα σπάνιο είδος βοοειδών που λέγεται MRIJ. Δεδομένου ότι φέρει ένα αστέρι Michelin, η κράτηση, ειδικά τα σαββατοκύριακα, είναι περισσότερο από απαραίτητη, αξίζει ωστόσο τον κόπο και το κόστος (περί τα ­60 ευρώ το άτομο).
Katshoek 41, +31104250520

Café Walenburg

Το Ρότερνταμ κοιτάζει στο μέλλον - εικόνα 6

Ένα από τα πιο παλιά μπαρ της πόλης και, από το 2015 που το ανέλαβε ο σημερινός ιδιοκτήτης, η Μέκκα της μπίρας. Περισσότερες από δυο ντουζίνες βαρελίσιες και αμέτρητες άλλες σε μπουκάλια βρίσκονται στις προθήκες και τα ψυγεία του. Μια μπίρα για κάθε γούστο. Κι αν δεν είστε φαν, δεν πειράζει. Στο «Walenburg» θα βρείτε επίσης μια αξιόλογη συλλογή σε ουίσκι και τζιν.
Walenburgerweg 62, +31104669577

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.