Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο

Αν ένα από τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα θέλετε να πάρετε μια γεύση από κοντινό εξωτισμό γυρίζοντας την πλάτη στο χιόνι, η πιο ανερχόμενη πόλη της Κύπρου, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο

Με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική να δίνει νέο χρώμα στην πόλη και την πάντα ζωντανή θαλασσινή περαντζάδα, ένα break εδώ σε αφήνει με ένα ευχάριστο μπέρδεμα μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα!

Destination ID

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 1
H μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου του «μώλου» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι αναβάθμισε την εικόνα της Λεμεσού.

Είναι θεαματικό το πόσο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια η παραλιακή συμπρωτεύουσα της Κύπρου. Από τη μία είναι η Παλιά Πόλη της με τις ιστορικές αναφορές και τις καθαρές επιρροές από τους Βενετσιάνους ταξιδιώτες και από την άλλη το παραλιακό μέτωπο, που μεταμορφώνεται διαρκώς.

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 2
Ο ουρανοξύστης Oval με τη σφραγίδα του βρετανικού γραφείου Atkins.

Τη δημιουργία της Μαρίνας Λεμεσού ακολούθησαν η ανάπλαση του Παλιού Λιμανιού καθώς και η γενική μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου, του «μώλου» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, ενώ εδώ και μερικά χρόνια όλο και περισσότεροι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες εμφανίζονται στο skyline της πόλης. Αν υπάρχει μια πόλη στην Κύπρο που μπορεί να αποκαλείται «κοσμοπολίτικη», αυτή είναι η Λεμεσός.

Οι καλύτερες βόλτες

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 3
Η πάντα ζωντανή θαλασσινή περαντζάδα με τους φοίνικες και τα υπαίθρια γλυπτά είναι από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Η Μαρίνα Λεμεσού και η αρχαία πόλη της Αμαθούντας, οι οποίες συνδέονται με ένα δίκτυο πεζοδρόμων έκτασης περίπου 15 χιλιομέτρων. Κλασική στάση είναι η πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, όπου λέγεται πως παντρεύτηκε ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος τη Βερεγγάρια, σερβίροντας μάλιστα στο γάμο του τον κυπριακό επιδόρπιο οίνο, την κουμανταρία.

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 4
Αρχαιολογικό must η κοντινή εκδρομή στο αρχαίο θέατρο του Κουρείου.

Ακόμη, η Αγίου Ανδρέου, η resto-bar & shopping street, όπου βρίσκεται και η απίθανη και προσφάτως ανακαινισμένη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού, όπως και η εμπορική οδός Ανεξαρτησίας και –σε μια πάροδό της– η όμορφη Πλατεία Ηρώων με το Θέατρο Ριάλτο, το οποίο ανεβάζει αξιόλογες παραστάσεις.

Αξίζει να πάρετε αυτοκίνητο και να επισκεφθείτε το Αρχαίο Θέατρο Κουρείου αλλά και να βρεθείτε –σε περίπου μισή ώρα από την πόλη– στα Κρασοχώρια Λεμεσού, μια σημαντική οινική περιοχή της Κύπρου με πανέμορφα χωριά. Τα περισσότερα οινοποιεία είναι ανοικτά για επίσκεψη και αξίζει να δοκιμάσετε τις τοπικές ποικιλίες του νησιού, όπως το Ξυνιστέρι, το Μαραθεύτικο, το Γιαννούδι.

Γευστικά highlights

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 5
Φανταστική θέα και διεθνείς γεύσεις στο «Pier One».

Στο «Epsilon» στη Μαρίνα Λεμεσού θα απολαύσετε διεθνή κουζίνα, ενώ στη διπλανή «Πυξίδα» τα καλύτερα της θάλασσας. Στο Παλιό Λιμάνι, το «Pier One» με τη φανταστική θέα προσφέρει διεθνή κουζίνα και ωραία κοκτέιλ. Εντός του πεντάστερου «Four Seasons Hotel» , θα δοκιμάσετε διεθνή κουζίνα αξιώσεων στο «Vivaldi by Mavromatis», καλή ασιατική, κυρίως κινέζικη, στο «Seasons Oriental» και θαυμάσια επιδόρπια στο «Tropical Café».

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 6
Διεθνής κουζίνα αξιώσεων στο «Vivaldi by Mavromatis» στο «Four Seasons Hotel».

Στο συγκρότημα «Uptown Square», στο «Zen Room» και το «Chi Lounge», σερβίρονται ασιατικές γεύσεις και πιάτα gastro pub στην «Chester’s». Εντός της πόλης το «Dionysus Mansion», στεγασμένο σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό, σερβίρει μεσογειακή κουζίνα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς και τα «Πιατάκια» (+35725 745017) είναι ένα φανταστικό μωσαϊκό από τις αγαπημένες γεύσεις του ιδιοκτήτη και σεφ Ηρόδοτου Δαμάλη. Το βράδυ θα σας βρει στην Πλατεία Ηρώων και στο «Μαντάμ» για ψαγμένα κοκτέιλ.

Ξενοδοχεία-προορισμός

Η Λεμεσός είναι αγνώριστη και ιδανική για city break στον ήλιο - εικόνα 7
Hot άφιξη τον Μάρτιο το «Parklane A Luxury Collection Resort & spa».

Σταθερή πολυτελής επιλογή αποτελεί το «Four Seasons», ενώ νέος παίκτης στη πόλη θα είναι από αρχές Μαρτίου το «Parklane A Luxury Collection Resort & Spa». Επί του παραλιακού δρόμου για αίσθηση resort επιλέγουμε το «Grand Resort», το «St. Raphael» με τη δική του μαρίνα και το «Londa», ενώ πιο αστική επιλογή είναι το «Αlasia» στο κέντρο της πόλης. Νέα αξιόλογη άφιξη είναι το «Sir Paul», ένα μικρό ξενοδοχείο στεγασμένο σε ένα υπέροχα αναπαλαιωμένο αρχοντικό στην Αγίου Ανδρέου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.