10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές

Η ροζ πόλη, το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια και μαζί χρώματα, αραβικά άλογα, τείχη, φοίνικες, πολυτελή ξενοδοχεία είναι ένας συναρπαστικός προορισμός.

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές

Η ροζ πόλη, το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια και μαζί χρώματα, αραβικά άλογα, τείχη, φοίνικες, πολυτελή ξενοδοχεία είναι ένας συναρπαστικός προορισμός.

Το εμβληματικό Τέμενος Κουτούμπια

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 1

Το τέμενος Κουτούμπια, στέκεται επιβλητικό στην περιοχή της νοτιοδυτικής Medina στο Μαρακές. Μαγνητίζει τους περαστικούς με τον πανύψηλο μιναρέ του που φτάνει τα 77 μέτρα και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του. Καμπύλα παράθυρα, μια λωρίδα από κεραμικά, διακοσμητικές καμάρες, και μία μεγάλη πλατεία με κήπους που τη νύχτα φωτίζεται και γίνεται μια ιδανική περαντζάδα.

Η ιεροτελεστία του πρωινού

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 2

Στα ξενοδοχεία του Μαρόκου το παραδοσιακό πρωινό είναι εμπειρία. Msemen (τετράγωνη κρέπα σαν ψωμί) που σερβίρεται με μέλι, βούτυρο ή τυρί σε ντιπ, αλλά και khlea με τηγανιτά αυγά μαζί με χυμό, τσάι μέντα (το οποίο είναι σήμα κατατεθέν του Μαρόκου και αποτελεί τελετουργία), απογειώνουν τον ουρανίσκο.

Η καρδιά του Μαρακές

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 3

Η πλατεία -σύμβολο της παλιάς πόλης, Jemaa el Fna σε σχήμα L, με την υπαίθρια αγορά της αποτελεί κλασικό προορισμό για ψώνια από τους εμπόρους που απλώνουν την πραμάτεια τους σε πάγκους, και non stop περιπάτους ειδικά το απόγευμα που αρχίζει να πέφτει ο ήλιος και ανάβουν σιγά – σιγά τα φώτα του δρόμου. Αφηγητές ιστοριών, γητευτές φιδιών, περίεργα ντυμένοι πωλητές νερού, λούστροι και χειρομάντες διασκεδάζουν τις χιλιάδες των επισκεπτών.

Η τέχνη του πηλού

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 4

Στα παζάρια του Μαρακές ξεχωρίζουν τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως κεραμικά βάζα με περίτεχνα σχέδια και όμορφες λεπτομέρειες με χρώματα, αλλά και υφάσματα, καπέλα, τσάντες, χάλκινα σκεύη και πολλά άλλα.

Βόλτα στα σουκ

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 5

Ένα από τα παραδοσιακά σουκ του Μαρακές είναι η αγορά Berber όπου οι έμποροι απλώνουν τα εμπορεύματα τους. Το παζάρι είναι must σε μια τέτοια βόλτα!

Η γεύση του Μαρόκου

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 6

Δεν ξέρεις τι είναι η ταζίν; Στο Μαρακές θα μάθεις με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το κωνικό πήλινο σκεύος όπου ψήνεται για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά το φαγητό δίνει το όνομά του στα αντίστοιχα πιάτα που αποτελούνται συνήθως από κρέας (αρνή ή κοτόπουλο συνήθως), όσπρια, ψητά λαχανικά, φρούτα και κους κους.

Παραδοσιακές λιχουδιές

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 7

Γλυκά σε ποικιλία γεύσεων (αμυγδαλωτά, σιροπιαστά κ.ά.) και χρωμάτων αλλά και αποξηραμένα φρούτα θα βρεις σε μαγαζάκια στην περιπλάνησή σου στα σουκ. Ό, τι πρέπει μετά το τσάι.

Τα σύμβολα της Μεντίνα

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 8

Στην περιπλάνηση στην ιστορική Μεντίνα υψώνονται επιβλητικοί μιναρέδες με παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και περίτεχνες λεπτομέρειες.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 9

Περπατώντας στους δρόμους του Μαρακές, ξετρυπώνουν μικρά μαγαζάκια με παραδοσιακά χάλκινα σκεύη.

Babouches πήρες;

10 φωτογραφίες που σε στέλνουν στο Μαρακές - εικόνα 10

Must αγορά; Οι babouches, κλασικές μαροκινές παντόφλες, φτιαγμένες από δέρμα σε πολλά χρώματα, είναι πολύ stylish και βολικές, σαν σλίπερς. Μη φύγεις από το Μαρακές χωρίς να τις αγοράσεις.

© Φωτογραφιών: Shutterstock

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.