Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών

Άγονη γραμμή στα Δωδεκάνησα, ανάμεσα στη Νίσυρο και τη Χάλκη, η Τήλος βρίσκει τους καλοκαιρινούς μήνες το κοινό της στους λάτρεις των ήσυχων διακοπών και του κάμπινγκ.

Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών

Είσαι λάτρης των ήσυχων διακοπών και του κάμπινγκ; Θες να ξεφύγεις από τους ρυθμούς της πόλης αλλά και των κοσμικών νησιών και να απολαύσεις την φύση, τις παραλίες, το περπάτημα; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις την Τήλο. Αν πάλι είσαι από τους τύπους που θέλουν να αράζουν όλη μέρα σε μία ξαπλώστρα, άστο καλύτερα.

Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών - εικόνα 1
Λιβάδια

Oι βασικοί οικισμοί

Το πρώτο μέρος που βλέπεις φτάνοντας είναι το λιμάνι Λιβάδια, με την ομώνυμη παραλία και τον πιο αναπτυγμένο τουριστικά οικισμό του νησιού. Στην κορυφή του ορεινού όγκου πάνω από το χωριό δεσπόζει το Κάστρο της Αγριοσυκιάς, ενώ το κοντράστ της θάλασσας και των ψηλών βουνών δεν το χορταίνεις. Φεύγοντας από τα Λιβάδια και αφού διασχίσετε μια προφυλαγμένη πεδιάδα σπαρμένη με εκκλησάκια της περιόδου μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα, δεσπόζει σε λοφοπλαγιά το Μεγάλο Χωριό, η γραφική πρωτεύουσα του νησιού κάτω από το κάστρο.

Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών - εικόνα 2
Μεγάλο Χωριό

Βασικό αξιοθέατο το μικρό μουσείο, όπου παρουσιάζονται σκελετοί νάνων ελεφάντων, όπως και φωτογραφίες από τις ανασκαφές στο σπήλαιο Χαρκαδιό (εκεί βρέθηκαν τα πρώτα οστά τους). Αξίζει να ανέβετε στο κάστρο του χωριού - η θέα στην κοιλάδα και την παραλία Έριστο θα σας ανταμείψει για την 20λεπτη διαδρομή, ειδικά αν έρθετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Σειρά έχει το Μικρό Χωριό, βγαλμένο θα έλεγε κανείς από τους Φλινστόουνς, εγκαταλειμμένο εδώ και σχεδόν 7 δεκαετίες, έχει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών - εικόνα 3
Μικρό Χωριό

Οι καλύτερες παραλίες

Η Έριστος με λεπτή άμμο, αρμυρίκια και ένα μονοπάτι που καταλήγει σε 2 απομονωμένους κολπίσκους. Τα Λιβάδια με ολόλευκα βότσαλα, αλλά και πεντακάθαρα νερά, τα προτιμούν οι οικογένειες, καθώς τα απαραίτητα (καφές, αγορά, ενοικιαζόμενα δωμάτια) βρίσκονται σε απόσταση περιπάτου.

Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών - εικόνα 4
Λιβάδια

Τα Λεθρά με βότσαλα είναι ιδανικά για μοναχικές βουτιές. Είναι προσβάσιμα με μονοπάτι από τα Λιβάδια – υπολογίστε γύρω στα σαράντα λεπτά περπάτημα. Τέλος, με καΐκι από τα Λιβάδια μπορείτε να προσεγγίσετε τις παραλίες Σκάφη (φτάνει και μονοπάτι), Θολό και Άγιος Σέργιος.

Τήλος, η αγαπημένη των εναλλακτικών - εικόνα 5

Τι να δοκιμάσετε

Δωδεκανησιακό γεμιστό κατσικάκι στη λαδόκολλα, φουκί (τηγανητό χοιρινό με κρεμμύδια, σβησμένο σε ξίδι), αλλά και ψάρια αλλά θαλασσινά: σουπιές γιαχνί, γαριδάκι σε κουρκούτι, κολοχτύπες, χταποδάκι βραστό.

Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια της Τήλου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία της Τήλου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.