26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018

Δείτε πού βρίσκεται, και μαζί ακόμα 25 ολοκαίνουργια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους μέσα στο 2018.

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018

«Arctic Bath», Σουηδία

Το νέο δημιούργημα των σταρ σουηδών αρχιτεκτόνων Bertil Harström και Johan Kauppi είναι το εντυπωσιακό ξενοδοχείο και spa «Arctic Bath» στον ποταμό Lule. Αποτελείται από έξι σουίτες και κατά τα φαινόμενα τους καλοκαιρινούς μήνες θα επιπλέει, ενώ κατά τη διάρκεια του παροιμιώδους σουηδικού χειμώνα προφανώς θα ακινητοποιείται.

«Iniala Harbour House», Μάλτα

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 1

Έχοντας αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, η Βαλέτα έχει κι άλλους λόγους για να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της. Το «Iniala Harbour House» είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Αποτελούμενο από δύο βασικά κτήρια, εκ των οποίων το ένα ήταν τράπεζα στο παρελθόν, το πολυτελές ξενοδοχείο μπλέκει με επιτυχία την μπαρόκ αρχιτεκτονική με τους μοντέρνους γυάλινους θόλους και τη μπόχο διακόσμηση με τις σύγχρονες πινελιές.

«Cugó Gran Maċina Grand Harbour», Μάλτα

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 2

Στην πόλη Senglea, λίγα έξω από την Βαλέτα, το «Cugó Gran Maċina Grand Harbour» συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο και την παράδοση με την πρωτοπορία. Το ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται μέσα σε ένα παλιό κάστρο, εντυπωσιάζει χάρη στο μινιμαλιστικό ντιζάιν και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, που στηρίζεται στο γυαλί, τις θολωτές οροφές, τους ψηλούς λευκούς τοίχους, και τις μοντέρνες τεχνοτροπίες, τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

«White City House», Λονδίνο

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 3

Τα παλιά (και τεράστια) κεντρικά του BBC μεταμορφώνονται σε ένα μεγαλήποβολο ξενοδοχειακό project με όνομα «White City House», το οποίο θα περιλαμβάνει 50 πολυτελέστατα δωμάτια, και μεταξύ άλλων ένα ολοκαίνουργιο αδερφάκι του member's only Soho Club κι ένα ακόμα hip restaurant «Bluebird».

«Belmond Cadogan», Λονδίνο

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 4

Με ιστορία που ξεπερνά τα 100 χρόνια, το ξενοδοχείο «Cadogan» στη Sloane Street έκλεισε το 2014 προκειμένου να ανακαινιστεί ολοκληρωτικά από την πολυτελή αλυσίδα «Belmond» κι επιστρέφει ολοκαίνουργιο την άνοιξη, διαθέτοντας και εστιατόριο.

«Waldhotel Burgenstock», Λίμνη Λουκέρνη, Ελβετία

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 5

Με το ελβετικό δάσος να το κυκλώνει και με μαγευτική θέα στις αλπικές χιονισμένες κορφές και στη ρομαντική λίμνη Λουκέρνη, το «Waldhotel Burgenstock» φαίνεται ότι συνάδει απόλυτα με τις έννοιες της χαλάρωσης και της ευεξίας. Όσο για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων το ξενοδοχείο διοργανώνει από τουρνουά τένις και γκολφ μέχρι μαθήματα πατινάζ.

«Lutetia», Παρίσι

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 6

Ύστερα από μια φιλόδοξη ανανέωση που διήρκεσε σχεδόν 4 χρόνια, το ιστορικό παριζιάνικο ξενοδοχείο «Lutetia» επανέρχεται στην ξενοδοχειακή σκηνή την άνοιξη του 2018, πιο φρέσκο και σύγχρονο από ποτέ. Η νεα εικόνα του χαρακτηρίζεται από αυθεντικά art deco στοιχεία αλλά και μοντέρνο ντιζάιν, ενώ στις ανανεωμένες υποδομές του προστέθηκε ένα στιλάτο τζάζ μπαρ, για διασκέδαση αλά γαλλικά.

«Hawkstone Hall», Shropshire, Μεγάλη Βρετανία

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 7

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο το φιλόδοξο πλάνο ανανέωσης ενός βρετανικού αρχοντικού του 18ου αιώνα, που μέχρι το φθινόπωρο του 2018 θα έχει μετατραπεί σε ένα «παραμυθένιο» σύμπλεγμα κατοικιών, με όνομα «Hawkstone Hall». Μάλιστα, έχει στην κατοχή του 88 στρέμματα της εξοχής της βρετανικής επαρχίας Shropshire, τα οποία θα μετατρέψει σε κήπους με πλούσια βλάστηση, τεχνητές λίμνες, ακόμα και καταρράκτες.

«Hoanib Valley Camp», Ναμίμπια, Νότια Αφρική

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 8

Οι έξι πλήρως εξοπλισμένες σκηνές του δίνουν την εντύπωση ενός πολύ μοντέρνου «καταυλισμού». Ο λόγος για το «Hoanib Valley Camp», που από τον φετινό Μάιο θα προσφέρει την απόλυτη αφρικανική εμπειρία στους επισκέπτες του. Η μοναδική πανοραμική του θέα, με την πεδιάδα του ποταμού Hoanib «στο πιάτο» και τα οργανωμένα σαφάρι στην άγρια φύση δίνουν τον τόνο.

«Zuri Zanzibar», Unguja, Τανζανία

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 9

Τον Μάιο του 2018 κάτι νέο φτάνει στην Τανζανία! Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο «Zuri Zanzibar», που θα αποτελείται από 55 μπανγκαλόου και σουίτες καλά κρυμμένα μέσα στις τροπικές φυλλωσιές. Λόγω της τοποθεσίας του με το ωκεανό να απλώνεται μπροστά του, το αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και των καταδύσεων ενώ η πελώρια αμμουδερή παραλία προσφέρεται για χαλαρωτικά sessions γιόγκα και non stop ονειροπόληση με θέα.

«Regent Jakarta», Τζακάρτα, Ινδονησία

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 10

Στα τέλη του 2018, κάνει την εμφάνισή του το πολυτελές το «Regent Jakarta», που μέσω της διακόσμησης, των γαστρονομικών επιλογών και των υπηρεσιών του επιδιώκει να μυήσει τους επισκέπτες του στην κουλτούρα, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Ινδονησίας. Πέρα από τα σύγχρονα δωμάτια και τις πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες του, θα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους spa και μεγάλες αίθουσες- πολυχώρους, κατάλληλες για κάθε είδους event.

«Taj Exotica Resort & Spa Andamans», Νησιά Havelock, Ινδία

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 11

Τους πρώτους μήνες του 2018, εγκαινιάζονται οι 75 βίλες του νέου «Taj Exotica Resort» στα νησιά Havelock της Ινδίας, οι οποίες θα είναι εμπνευσμένες από τις καλύβες που συνήθιζαν να χτίζουν οι αυτόχθονες Jarawas. Όσο για την τοποθεσία του; Το ειδυλλιακό resort θα απλώνεται σε μια παραδεισένια έκταση, γνωστή για τους πλούσιους κοραλλιογενείς υφάλους και τα πυκνά μαγκόβρια δάση, που λίγοι μέχρι σήμερα είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν.

«Shinta Mani Wild», Καμπότζη

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 12

Στα μέσα του 2018 το «Shinta Mani Wild» στήνει 16 υπερσύγχρονες σκηνές, στη διαδρομή που ενώνει τα τρία πελώρια εθνικά πάρκα της Καμπότζης. Τα «εναλλακτικά» καταλύματα μέσα στη φύση είναι διακοσμημένα με παραδοσιακά κιβώτια αποσκευών, ρετρό ορειχάλκινα τηλέφωνα και ιδιωτικές μπανιέρες στη βεράντα. Εστιατόριο και μπαρ συμπληρώνουν την εικόνα.

«Amanyangyun», Σαγκάη, Κίνα

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 13

Μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας επιθυμεί να προσφέρει το «Amanyangyum», το νέο μέλος της οικογένειας των Aman Resorts. Όπως τα υπόλοιπα, έτσι και αυτό εμπνέεται και αναδεικνύει την τοπική κουλτούρα της περιοχής στην οποία βρίσκεται, ενώ διάφορες γαστρονομικές επιλογές και περιποιήσεις περιμένουν τους Aman junkies αυτού του κόσμου.

«Bulgari Hotel», Σαγκάη

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 14

Το παγκοσμίου φήμης fashion brand Bulgari επεκτείνεται και στην ξενοδοχειακή αγορά, δημιουργώντας το πολυτελές ξενοδοχείο «Bulgari», που θα στεγάζεται σε έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες της περιοχής Bund. Από την άνοιξη του 2018, θα εγκαινιαστούν τα 82 δωμάτια του ξενοδοχείου στους οκτώ τελευταίους ορόφους του επιβλητικού γυάλινου κτιρίου, ενώ θα λειτουργούν επίσης εστιατόριο και stylish μπαρ, με θέα που προφανώς θα κόβει την ανάσα.

«Mandarin Oriental», Ντόχα

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 15

Τοποθετημένο στο κέντρο της Ντόχα, το νέο δημιούργημα της ξενοδοχειακής αλυσίδας «Mandarin Oriental» αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ξενοδοχεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το 2018. Θα διαθέτει 249 πολυτελή δωμάτια και σουίτες αλλά κι εννιά εστιατόρια και μπαρ.

«Rosewood Luang Prabang», Λάος, Νοτιοανατολική Ασία

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 16

Στις αρχές του 2018, το Λάος αποκτά το δικό του «αστέρι»! Αναφερόμαστε στο εξωτικό «Rosewood Luang Prabang», ένα σύμπλεγμα επιβλητικών κατοικιών- άλλες με ιδιωτικές πισίνες και άλλες με καταπράσινους κήπους- και μοντέρνων σκηνών, στη ζούγκλα που περιβάλει την Luang Prabang.

«The Murray», Χονγκ Κονγκ, Κίνα

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 17

Στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό κτίριο, το «Murray» στοχεύει στην αφρόκρεμα των ξενοδοχειακών επιλογών της μεγάλης κινεζικής πόλης, διαθέτοντας ευρύχωρα δωμάτια, πολυτελείς εγκαταστάσεις ευεξίας, αλλά και διάφορες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

«Raffles Singapore», Σιγκαπούρη

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 18

Έχοντας καταγράψει 130 χρόνια λειτουργίας στο ιστορικό του, στα τέλη του 2018 το «Raffles Singapore» επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο. Το all times classic ξενοδοχείο αποφάσισε να δώσει μια πιο μοντέρνα πινελιά στους χώρους των εστιατορίων, το lobby, σε ορισμένες από τις σουίτες καθώς και στα εμπορικά πολυκαταστήματα του, σεβόμενο πάντα την γοητεία και την αύρα ενός κλασσικού κτηρίου όπως αυτό μέσα στο οποίο φιλοξενείται.

«Hotel Amapa», Puerto Vallarta, Μεξικό

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 19

Ακόμη μια άφιξη μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο, και αυτή την φορά ταξιδεύουμε μέχρι το Μεξικό και το «Hotel Amapa», που με επιτυχία φέρνει σε επαφή την παραδοσιακή μεξικάνικη αισθητική με το μοντέρνο design και τις εξεζητημένες παροχές. Στα εστιατόρια και τα μπαράκια του ξενοδοχείου, οι μεξικάνικες γεύσεις έχουν την τιμητική τους, με αποκορύφωμα τα μαγαζιά του τελευταίου ορόφου, που σας προσφέρουν ως bonus την πανοραμική θέα στον ωκεανό.

«Nobu Hotel Chicago», Σικάγο

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 20

Το West Loop έχει χαρακτηριστεί ως η πιο foodie γειτονιά του Σικάγο, με μερικά από τα πιο σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία να την πλαισιώνουν. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το νέο «Nobu», που έρχεται να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα των Nobu ξενοδοχείων, που πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς. Το αστέρι του αμερικανικού καταλύματος φαίνεται ότι θα είναι το ιαπωνικό εστιατόριό του, ενώ το ενδιαφέρον θα μαγνητίζει και το μπαρ τόσο στο διαμορφωμένο εξωτερικό όσο και στο ντιζαινάτο εσωτερικό χώρο του κτηρίου.

«The Line DC», Ουάσινγκτον

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 21

Δύο είναι εκείνα τα στοιχεία που διαφοροποιούν το «Line Hotel» της Ουάσινγκτον από αντίστοιχα της κατηγορίας του. Αφενός είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό μιας παλαιάς μεσαιωνικής εκκλησίας και αφετέρου διαθέτει τον δικό του ενεργό ραδιοφωνικό σταθμό. Πέραν τούτων, το αμερικανικό ξενοδοχείο περιλαμβάνει τρία ενδιαφέροντα εστιατόρια με ethnic κουζίνα από τις πέντε γωνιές του ορίζοντα, δύο stylish μπαρ και μια ταράτσα, ιδανική για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν από ψηλά το Washington Monument.

«The Siren Hotel», Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 22

Από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2018, σημειώθηκε μια ακόμη νέα άφιξη στο ξενοδοχειακό προσκήνιο, αυτή την φορά στην αναγεννημένη μητρόπολη του Μίσιγκαν, το Ντιτρόιτ. Ο λόγος για το «Siren Hotel», το οποίο στεγάζεται μέσα στο κεντρικό, ιστορικό κτήριο Wurlitzer, που για χρόνια παρέμενε ανεκμετάλλευτο. Το ξενοδοχείο -εκτός των άλλων- εστιάζει ιδιαίτερα και στην γαστρονομία, αφού διαθέτει επτά εντυπωσιακά εστιατόρια, με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ της χώρας να τα απαρτίζουν.

«Jewel Grande Montego Bay Resort & Spa», Τζαμάικα

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 23

Το παραθαλάσσιο θέρετρο «Jewel Grand Montego» αν και μετρά λίγες ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας του, εντυπωσιάζει ήδη με τις υποδομές του, στις οποίες συγκαταλέγονται οι πολυτελείς χώροι του spa, οι δύο πισίνες, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο καθώς και πριβέ παραλίες για βουτιές και διασκέδαση.

«Kimpton La Peer Hotel», Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 24

Στο Δυτικό Hollywood, στην πεζοδρομημένη «Design District», θα βρίσκεται από τα τέλη του Ιανουαρίου το σύγχρονο «Kimpton La Peer Hotel». Λευκά δρύινα πατώματα, minimal και art λεπτομέρειες, παλ χρώματα στους τοίχους και στα υφάσματα θα κοσμούν τα 105 δωμάτια και τις σουίτες του in fashion ξενοδοχείου, που θα διαθέτει επιπλέον μεγάλη εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

«DTLA Proper Hotel», Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

26 νέα κι ωραία ξενοδοχεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - εικόνα 25

Στα μέσα της χρονιάς, εγκαινιάζεται ένα ακόμα ξενοδοχείο στο downtown LA, ονόματι «DTLA Proper Hotel», που θα στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικά κτήρια της YMCA (Young Men’s Christian Association). Οι ιδιαίτερες σουίτες αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν σχεδιαστεί με έμπνευση την ιστορία του κτιρίου, το παλιό γήπεδο μπάσκετ έχει μετατραπεί σε αίθουσα προβολών Χολυγουντιανών ταινιών ενώ απαράλλακτη διατηρείται η μεγάλη βιβλιοθήκη του 4ου ορόφου με τις τοιχογραφίες.

Από την Ταϋγέτη Λάζου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.