Χονκ Κονκ

Η τέχνη της αστικής υπερβολής κάνει πάρτι σ’ ένα μικρό κομμάτι γης και στα γύρω νησιά που συνθέτουν μια απ’ τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη. Μες στο γενικό χάος, όμως, αυτά τα νησιά θα σας χαρίσουν μοναχικά ηλιοβασιλέματα, περιοχές σαν το New Territories θα σας βυθίσουν στο πράσινο, ενώ μερικά απ’ τα πιο δυναμικά, φουτουριστικά κτίρια της πόλης έχουν χτιστεί με τους κανόνες του φενγκ σούι. Στο Χονγκ Κονγκ βρήκαν έμπνευση τα αισθησιακά, στιλιζαρισμένα κινηματογραφικά τοπία του Γουόνγκ Καρ-Βάι και εκεί πλανάται ακόμα το μαχητικό πνεύμα του Μπρους Λι. Το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου φλερτάρει με τα σύννεφα στα 484 μ., πάνω απ’ τα παραδοσιακά ψαράδικα που αράζουν στο λιμάνι του Aberdeen. Η ζωή τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ρουφήξτε τις μυρωδιές, τους ήχους και τα αρώματα μιας χαοτικής καθημερινότητας στη βραδινή αγορά της Temple Street ή ακολουθήστε σύσσωμο το Χονγκ Κονγκ –απ’ τους τουρίστες ως τους συνταξιούχους και τους businessmen– που συρρέει στο ναό του Γουόνγκ Τάι Σιν για να προσευχηθεί.

Πότε να πάτε : Προτιμήστε να ταξιδέψτε Οκτώβριο, Νοέμβριο ή, εναλλακτικά, Μάρτιο, μακριά απ’ τη ζέστη, την υγρασία και καμιά φορά τους τυφώνες του καλοκαιριού.

Χονγκ Κονγκ vs Σιγκαπούρη

Singa-pura σημαίνει Lion City, λέξη που περιγράφει τη δύναμη και την υπεροχή της. Από την άλλη πλευρά, η κινέζικη δύναμη: Είναι χαρακτηριστικό ότι η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, η Dragonair, πετάει με τα φτερά του δράκου. Η Κατερίνα Κατώπη κάνει συγκριτικό τεστ ανάμεσα σε δύο πόλεις-«θηρία» της ασιατικής ευζωίας που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και το avant garde.

China

Το παζλ της ανάπτυξης ανταγωνίζεται με το ανεξάντλητο αρχαιολογικό της φόντο, καθιστώντας την Κίνα κορυφαία επιλογή για τον ανήσυχο ταξιδιώτη. Ταξιδέψαμε στο Πεκίνο και στο νότο της Κίνας και σας δίνουμε μια γεύση από την τεράστια αυτή χώρα, που χρειάζεται χρόνο, πολύ χρόνο, για να την ανακαλύψεις.