Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει

 

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει

Το δυνατό κύμα εξέλιξης του mixing διαδόθηκε στη Θεσσαλονίκη και τα μπαρ της συμπρωτεύουσας μπήκαν σε νέα δημιουργική τροχιά. Με σημείο αναφοράς το «Vogatsikou 3» και την ανήσυχη ομάδα του Γιάννη Κεδέ, οι συνηθισμένες και χωρίς εκπλήξεις cocktail lists ανέβασαν επίπεδο και για πρώτη φορά φλερτάρισαν με πιο ευρηματικές και απρόσμενες συνταγές. Επίσης μπήκαν οι βάσεις για τους πρώτους κονσεπτικούς καταλόγους. Στην τελευταία μας επίσκεψη η ανανέωση ήταν ακόμη πιο έντονη και δουλεμένη. Φέτος κάνουν ντεμπούτο πιο εξειδικευμένες μπάρες, δεσπόζουν τα ιδιαίτερα homemade υλικά, ενισχύονται οι προτάσεις bar food και δίνεται έμφαση στο φρεσκάρισμα κλασικών συνταγών με προχωρημένες ιδέες και τεχνικές.

Στο «Vogatsikou 3» (Βογατσικού 3, 2310222899) το μενού είναι χωρισμένο ανάλογα με το αλκοόλ βάσης και περιέχει εμβληματικά κοκτέιλ, που έχουν βραβευτεί από Έλληνες και ξένους bartenders. Θα τα συνοδεύσετε με επιμελημένες γεύσεις και τα πιο ελαφριά από αυτά με brunch κάθε σαββατοκύριακο.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 1
Στο ατμοσφαιρικό μπαρ «Hostel 9» ο καινούργιος κατάλογος εμπνέεται από το «Game of thrones».

Στο ατμοσφαιρικό «Hostel 9» (Λεωφ. Νίκης 9Β, 2310251005) ο καινούργιος­ κατάλογος εμπνέεται από το «Game of thrones» και παρουσιάζει ποτά με χειμωνιάτικα μπαχαρικά κι εξαιρετικά σπιτικά σιρόπια. Φοβερά in-house σιρόπια, cordial, ακόμη και spirits βρίσκουμε στον νεανικό «Γορίλα» (Βεροίας 3, Λαδάδικα, 6977590306), όπου οι ­συνταγές του Αχιλλέα Πλακίδα έχουν pop διάθεση.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 2
Το εντυπωσιακό τριώροφο cafe-wine bar-restaurant «Paraty & Loft» στα Λαδάδικα.

Σχετικά πρόσφατη άφιξη που ξεχώρισε είναι το «Paraty & Loft» (Πίνδου 8, Λαδάδικα, 2310522403), διακοσμημένο στο ύφος παραδοσιακού σπιτιού από το Paraty της μακρινής Βραζιλίας. Το πολυεπίπεδο και ατμοσφαιρικό all day bar εντυπωσιάζει με τους δύο καινοτόμους καταλόγους που δημιούργησαν οι head bartenders Ηλίας Κωνσταντινίδης και Άγγελος Μπάφας. Ο πρώτος (Mix of Αges) έχει κλασική αύρα αλλά αξιοσημείωτα σύγχρονη ματιά και ο δεύτερος (Perfumeria) είναι συναρπαστικός, καθώς αντλεί ιδέες από διάσημα αρώματα και τα κοκτέιλ του έρχονται σε πραγματικό μπουκάλι αρώματος.

New entry και το κομψό «Speakeasy», που όπως υπονοεί και το όνομά του «κρύβεται» πάνω από το επίσης ανανεωμένο «Blue Cup» (Σαλαμίνος 8, Λαδάδικα, 2310900666). Η λίστα του είναι πολύ ιδιαίτερη, με premium ετικέτες και συνταγές από την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 3
Στο «Salto» η κουλτούρα του κρασιού και του καφέ συνυπάρχουν σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Στο επίσης φρέσκο «Salto» (Καρόλου Ντηλ 6, 2310222206), τα προσεγμένα κοκτέιλ χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τη γεύση τους, όπως γλυκά, ξινά και πικάντικα, αλλά η γκάμα των επιλογών απλώνεται ακόμη σε μονοποικιλιακούς καφέδες από μικρές φάρμες και αγκαλιάζει το κρασί με πολλές επιλεγμένες ετικέτες, τα premium spirits και τις καλές μουσικές.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 4
Το «Apallou» είναι από τα αγαπημένα all day spots της πόλης.

Στην ενότητα του bar food ιδανικούς συνδυασμούς βρίσκεις, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα πιο αγαπημένα all day spots της πόλης, το «Apallou» (Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, 2310228898), που πειραματίζεται διαρκώς με σπιρτόζικες μείξεις και νόστιμα πιάτα. Το νέο μενού είναι πολύ ελκυστικό, από τη δροσερή πρωτότυπη σαλάτα με νουντλ κολοκυθιού, το πληθωρικό ριζότο Tartufato και πίτσα με εξαιρετική ζύμη μέχρι το λαχταριστό New York cheesecake. Συνοδεύστε με κάποιο από τα ευχάριστα aperitivi, όπως το παιχνιδιάρικο Otto’s Sparker.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 5
Διάσημο στέκι στην Τούμπα το all day cafe-bar «Kingston» με τα εξαιρετικά ποτά και την cosy ατμόσφαιρα.

Η Θεσσαλονίκη αγαπάει πολύ τα espresso bars και είναι πολύ δυνατή σε αυτήν την κατηγορία. Μια τέτοια περίπτωση είναι το όμορφο και στιλάτο «Kingston» (Γρ. Λαμπράκη 246, 2311242203), που συνδυάζει τον εξαιρετικό καφέ του με γευστικά κοκτέιλ το βράδυ.

Για να ολοκληρωθεί η μπαρίστικη βόλτα στην πόλη, είναι must η επίσκεψη στο «La Doze» (Βηλαρά 1, 2310532986) και το «Bar L.A.B.» (Ν. Πλαστήρα και Μυστακίδου 2, Καλαμαριά, 2310443595). Το πρώτο είναι ένα καθαρόαιμο μπαρ με ευρωπαϊκό αέρα, διάσημο για το Bloody Mary του, και το δεύτερο ένα από τα μαγαζιά τα οποία σηματοδοτούν τη νέα εποχή του bartending στην πόλη με κοκτέιλ που «μαγειρεύονται» στο εργαστήριο.

Το σίγουρο είναι ότι στη Θεσσαλονίκη οι εξελίξεις στα μπαρ συνεχίζονται πυρετωδώς, οι τάσεις αναπτύσσονται κι έχουμε να δούμε και να δοκιμάσουμε πολλά και διαλεχτά πράγματα.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

White Holidays Project: Διακοπές στο θαύμα της Τήνου

Ένα συγκρότημα από έξι πολυτελή διαμερίσματα κοντά στην πόλη της Τήνου και στην παραλία του Αγίου Φωκά, είναι η ιδανική επιλογή διαμονής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως φιλική προς τους ποδηλάτες

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νησί στην Ελλάδα που είναι φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination.

Angsana Corfu Resort & Spa | Πώς το Eclectic Living εντάσσει στην εμπειρία την Κερκυραϊκή γεύση και κουλτούρα

Το νέο concept του Eclectic Living στις βίλες του πολυτελούς resort Angsana Corfu Resort & Spa στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

"The Travelling Bar by Mexha": Ένα μπαρ που ταξιδεύει όπου και όπως το θελήσεις

Μια απόλυτα καινοτόμα υπηρεσία λάνσαρε μόλις το επιτυχημένο "Mexha" του Αμαρουσίου που εγγυάται την επιτυχία κάθε μικρής και μεγάλης εκδήλωσης.

Το "Avenue Modern Cuisine" συναντάει την τέχνη

Η βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και παρουσίαση του διάσημου καλλιτέχνη της Pop Art, Άντονι Ντράγκαν.

To πρώτο ξενοδοχείο "Mandarin Oriental" στην Αθήνα έρχεται στο Ελληνικό

Το ξενοδοχείο θα προσφέρει την υψηλής ποιότητας φιλοξενία με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

Διατροφικοί θησαυροί από το χωράφι στο τραπέζι

Ταξιδέψαμε με την 3αλφα στη Λάρισα και τον Θεσσαλικό κάμπο για μια δια ζώσης γνωριμία με τα στάδια παραγωγής των οσπρίων που βρίσκουμε στην αγορά με τη σφραγίδα της εταιρείας και αφετηρία έναν εκ των βασικών πυλώνων του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.