Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει

 

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει

Το δυνατό κύμα εξέλιξης του mixing διαδόθηκε στη Θεσσαλονίκη και τα μπαρ της συμπρωτεύουσας μπήκαν σε νέα δημιουργική τροχιά. Με σημείο αναφοράς το «Vogatsikou 3» και την ανήσυχη ομάδα του Γιάννη Κεδέ, οι συνηθισμένες και χωρίς εκπλήξεις cocktail lists ανέβασαν επίπεδο και για πρώτη φορά φλερτάρισαν με πιο ευρηματικές και απρόσμενες συνταγές. Επίσης μπήκαν οι βάσεις για τους πρώτους κονσεπτικούς καταλόγους. Στην τελευταία μας επίσκεψη η ανανέωση ήταν ακόμη πιο έντονη και δουλεμένη. Φέτος κάνουν ντεμπούτο πιο εξειδικευμένες μπάρες, δεσπόζουν τα ιδιαίτερα homemade υλικά, ενισχύονται οι προτάσεις bar food και δίνεται έμφαση στο φρεσκάρισμα κλασικών συνταγών με προχωρημένες ιδέες και τεχνικές.

Στο «Vogatsikou 3» (Βογατσικού 3, 2310222899) το μενού είναι χωρισμένο ανάλογα με το αλκοόλ βάσης και περιέχει εμβληματικά κοκτέιλ, που έχουν βραβευτεί από Έλληνες και ξένους bartenders. Θα τα συνοδεύσετε με επιμελημένες γεύσεις και τα πιο ελαφριά από αυτά με brunch κάθε σαββατοκύριακο.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 1
Στο ατμοσφαιρικό μπαρ «Hostel 9» ο καινούργιος κατάλογος εμπνέεται από το «Game of thrones».

Στο ατμοσφαιρικό «Hostel 9» (Λεωφ. Νίκης 9Β, 2310251005) ο καινούργιος­ κατάλογος εμπνέεται από το «Game of thrones» και παρουσιάζει ποτά με χειμωνιάτικα μπαχαρικά κι εξαιρετικά σπιτικά σιρόπια. Φοβερά in-house σιρόπια, cordial, ακόμη και spirits βρίσκουμε στον νεανικό «Γορίλα» (Βεροίας 3, Λαδάδικα, 6977590306), όπου οι ­συνταγές του Αχιλλέα Πλακίδα έχουν pop διάθεση.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 2
Το εντυπωσιακό τριώροφο cafe-wine bar-restaurant «Paraty & Loft» στα Λαδάδικα.

Σχετικά πρόσφατη άφιξη που ξεχώρισε είναι το «Paraty & Loft» (Πίνδου 8, Λαδάδικα, 2310522403), διακοσμημένο στο ύφος παραδοσιακού σπιτιού από το Paraty της μακρινής Βραζιλίας. Το πολυεπίπεδο και ατμοσφαιρικό all day bar εντυπωσιάζει με τους δύο καινοτόμους καταλόγους που δημιούργησαν οι head bartenders Ηλίας Κωνσταντινίδης και Άγγελος Μπάφας. Ο πρώτος (Mix of Αges) έχει κλασική αύρα αλλά αξιοσημείωτα σύγχρονη ματιά και ο δεύτερος (Perfumeria) είναι συναρπαστικός, καθώς αντλεί ιδέες από διάσημα αρώματα και τα κοκτέιλ του έρχονται σε πραγματικό μπουκάλι αρώματος.

New entry και το κομψό «Speakeasy», που όπως υπονοεί και το όνομά του «κρύβεται» πάνω από το επίσης ανανεωμένο «Blue Cup» (Σαλαμίνος 8, Λαδάδικα, 2310900666). Η λίστα του είναι πολύ ιδιαίτερη, με premium ετικέτες και συνταγές από την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 3
Στο «Salto» η κουλτούρα του κρασιού και του καφέ συνυπάρχουν σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Στο επίσης φρέσκο «Salto» (Καρόλου Ντηλ 6, 2310222206), τα προσεγμένα κοκτέιλ χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τη γεύση τους, όπως γλυκά, ξινά και πικάντικα, αλλά η γκάμα των επιλογών απλώνεται ακόμη σε μονοποικιλιακούς καφέδες από μικρές φάρμες και αγκαλιάζει το κρασί με πολλές επιλεγμένες ετικέτες, τα premium spirits και τις καλές μουσικές.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 4
Το «Apallou» είναι από τα αγαπημένα all day spots της πόλης.

Στην ενότητα του bar food ιδανικούς συνδυασμούς βρίσκεις, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα πιο αγαπημένα all day spots της πόλης, το «Apallou» (Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, 2310228898), που πειραματίζεται διαρκώς με σπιρτόζικες μείξεις και νόστιμα πιάτα. Το νέο μενού είναι πολύ ελκυστικό, από τη δροσερή πρωτότυπη σαλάτα με νουντλ κολοκυθιού, το πληθωρικό ριζότο Tartufato και πίτσα με εξαιρετική ζύμη μέχρι το λαχταριστό New York cheesecake. Συνοδεύστε με κάποιο από τα ευχάριστα aperitivi, όπως το παιχνιδιάρικο Otto’s Sparker.

Η μπαρ σκηνή της Θεσσαλονίκης βράζει - εικόνα 5
Διάσημο στέκι στην Τούμπα το all day cafe-bar «Kingston» με τα εξαιρετικά ποτά και την cosy ατμόσφαιρα.

Η Θεσσαλονίκη αγαπάει πολύ τα espresso bars και είναι πολύ δυνατή σε αυτήν την κατηγορία. Μια τέτοια περίπτωση είναι το όμορφο και στιλάτο «Kingston» (Γρ. Λαμπράκη 246, 2311242203), που συνδυάζει τον εξαιρετικό καφέ του με γευστικά κοκτέιλ το βράδυ.

Για να ολοκληρωθεί η μπαρίστικη βόλτα στην πόλη, είναι must η επίσκεψη στο «La Doze» (Βηλαρά 1, 2310532986) και το «Bar L.A.B.» (Ν. Πλαστήρα και Μυστακίδου 2, Καλαμαριά, 2310443595). Το πρώτο είναι ένα καθαρόαιμο μπαρ με ευρωπαϊκό αέρα, διάσημο για το Bloody Mary του, και το δεύτερο ένα από τα μαγαζιά τα οποία σηματοδοτούν τη νέα εποχή του bartending στην πόλη με κοκτέιλ που «μαγειρεύονται» στο εργαστήριο.

Το σίγουρο είναι ότι στη Θεσσαλονίκη οι εξελίξεις στα μπαρ συνεχίζονται πυρετωδώς, οι τάσεις αναπτύσσονται κι έχουμε να δούμε και να δοκιμάσουμε πολλά και διαλεχτά πράγματα.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.