Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία

Οι ομορφότερες γερμανικές πόλεις υπόσχονται ξεχωριστές γιορτινές στιγμές και η Lufthansa μας φέρνει στην πόρτα τους με καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία

Από τις funky βόλτες στο πάντα καινούργιο Βερολίνο μέχρι το απολαυστικό πέρα-δώθε στις μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές του Μονάχου, του Αμβούργου, της Λειψίας και της Δρέσδης αλλά και της Κολονίας, της Στουτγάρδης και της Νυρεμβέργης για τους λάτρεις του ιδιαίτερου, οι ομορφότερες γερμανικές πόλεις υπόσχονται ξεχωριστές γιορτινές στιγμές και η Lufthansa μας φέρνει στην πόρτα τους με καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα.

Avant garde γιορτές στο Βερολίνο

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 1
Δεκάδες χριστουγεννιάτικες αγορές ανάβουν τα φώτα της γιορτής.

Ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου πάνω από 60 χριστουγεννιάτικες αγορές καταλαμβάνουν στρατηγικά σημεία του Βερολίνου όπως οι Alexanderplatz και Potsdamer Platz, αλλά και γραφικές γειτονιές πιο έξω απ’ το κέντρο, όπως η παλιά πόλη του δυτικού προαστίου Spandau. Βυθιστείτε στη χριστουγεννιάτικη μαγεία σε μια πλατεία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της όλο το χρόνο, την Gendarmenmarkt, με υπέροχες μυρωδιές από Glühwein και ζεστά κάστανα να πλανώνται στην ατμόσφαιρα.

Η Gendarmenmarkt αποτελεί επίσης μια κλασάτη εναλλακτική στο μαζικό ολονύχτιο πάρτι στην Πύλη του Βρανδεμβούργου τη βραδιά του Silvester (Πρωτοχρονιά), με ποπ και swing μουσικές και, φυσικά, σόου πυροτεχνημάτων. Για εορταστική ατμόσφαιρα με μερικά από τα καλύτερα μπαράκια της πρωτεύουσας στα πόδια σας, κατεβείτε προς τη hip γειτονιά του Neukölln. Στο νότιο κομμάτι του βρίσκεται το Rixdorf, ένα μποέμικο «χωριό» με ιστορικά κτίρια, κήπους και παλιούς στάβλους που φιλοξενεί μια γραφική αγορά, με έμφαση στα χειροποίητα αντικείμενα και ρομαντικό φωτισμό από λάμπες κηροζίνης.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 2
Το Βερολίνο τις γιορτές το ρίχνει έξω παρά το τσουχτερό κρύο.

Γύρω απ’ την αγορά, στα πλακόστρωτα της πλατείας Richardplatz, θα βρείτε το ζαχαρένιο, όνομα και πράγμα, café και deli «Zuckerbaby» που σερβίρει νοστιμότατα σπιτικά κέικ, κις και σούπες. Η πλειοψηφία των Βερολινέζων, όμως, κατεβαίνει στο Rixdorf για τα γιγαντιαία σνίτσελ βιενουά του «Louis», ανάμεσα σε άλλα αυστριακά και γερμανικά πιάτα που θα δοκιμάσετε σε αυθεντική οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Μόλις λίγα λεπτά από δω σας περιμένει μια μεγάλη συλλογή από μπαρ με ιδιότυπες διακοσμήσεις και ψαγμένες μουσικές, κυρίως κατά μήκος της Weserstrasse. Λίγα βήματα απ’ την γκαλερί του Τείχους στο Friedrichshain, δίπλα στα πολυτελή διαμερίσματα που ολοένα και ξεπηδούν στην περιοχή, ο εναλλακτικός πολυχώρος Holzmarkt αποτελεί μια όαση δίπλα στο ποτάμι.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 3
Η ολοκαίνουργια γκαλερί Urban Nation είναι αφιερωμένη στη street art.

Αν και κατεξοχήν καλοκαιρινός χώρος, με ξύλινα σπιτάκια, αυτοσχέδιες δημιουργίες και μπόλικη street art, το Holzmarkt διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις τα σαββατοκύριακα των εορτών που αγκαλιάζουν τόσο την πρωτοποριακή τέχνη όσο και τις οικογενειακές δραστηριότητες: εδώ μπορείτε να παίξετε κέρλινγκ, να δείτε ταινίες και να πλάσετε φρέσκα κουλουράκια. Μιλώντας για street art, μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις που αξίζει να τσεκάρετε στο Βερολίνο τις γιορτές είναι η γκαλερί Urban Nation στο Schöneberg. Ο χώρος άνοιξε τον Σεπτέμβριο για να στεγάσει έργα διεθνών street artists.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 4
Γλυκιά στάση στο «Zuckerbaby» στην ανερχόμενη γειτονιά του Neukölln.

Στη βραδινή διασκέδαση δύο ακόμα προτάσεις εγγυώνται ότι θα ξεφύγετε απ’ τα συνηθισμένα: Το «Claerchen’s Ballhaus» είναι ένα ατμοσφαιρικό club restaurant, με σπασμένους καθρέφτες και πολυέλαιους να μαρτυρούν την ξεθωριασμένη αίγλη περασμένων αιώνων, όπου θα χορέψετε swing, disco και cha-cha μέχρι τελικής πτώσεως.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 5
Δεν νοείται βόλτα στις χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης χωρίς αχνιστό Gluehwein.

Το «Marqués», απ’ την άλλη, εμπνέεται απ’ τα speakeasy μπαρ της ποτοαπαγόρευσης, και θα το βρείτε κρυμμένο κάτω απ’ το ομώνυμο tapas bar. Αν ο χειμώνας πάντως αποδειχθεί ιδιαίτερα βαρύς για βόλτες, αποδράστε στο «Liquidrom», μια μινιμαλιστικού στιλ πισίνα και spa που παίζει κλασικές και ηλεκτρονικές μουσικές κάτω απ’ το νερό. Να σας πούμε εκ των προτέρων, όμως, ότι στις τέσσερις σάουνες του χώρου δεν επιτρέπεται καμία ενδυμασία!

Xmas spirit αλά γερμανικά

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 6
Η χριστουγεννιάτικη Δρέσδη κλέβει τις εντυπώσεις.

Απ’ τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο είναι η Striezelmarkt της Δρέσδης, γύρω απ’ την πλατεία Altmarkt στην καρδιά της μπαρόκ παλιάς πόλης. Φωτογραφηθείτε κάτω απ’ τη χριστουγεννιάτικη πυραμίδα-σήμα κατατεθέν, δοκιμάστε Stollen, γλυκό ψωμί με φρούτα, και δείτε τους τεχνίτες που φτιάχνουν χειροποίητα αντικείμενα από ξύλο και φυσητό γυαλί εν δράσει. Πάνω από δέκα αγορές συνολικά απλώνονται μέχρι το Neustadt, στην άλλη πλευρά του ποταμού Elbe, με μια απ’ τις ομορφότερες να αγκαλιάζει την εκθαμβωτική εκκλησία Frauenkirche. Περιηγηθείτε τις εκθέσεις που φιλοξενεί το υπέροχο πρώην παλάτι Zwinger, και δείτε όπερα στη Semperoper.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 7
Οι αφορμές για χριστουγεννιάτικο πατινάζ δεν λείπουν από το Μόναχο.

Με ένα ιστορικό κέντρο φαινομενικά ανέγγιχτο απ’ το πέρασμα του χρόνου, το Μόναχο δικαιολογημένα φιγουράρει στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων αποδράσεων. Τα τρεις χιλιάδες φωτάκια του δέντρου γεμίζουν φως τη Marienplatz και την αυθεντική βαυαρική αγορά μπροστά απ’ το Νέο Δημαρχείο, όπου ανάμεσα σε χειροποίητα σουβενίρ και μπιχλιμπίδια θα βρείτε τα Zwetschgenmandl, τα παραδοσιακά ανθρωπάκια από ξηρούς καρπούς. Άλλες γραφικές αγορές είναι αυτή γύρω απ’ τον Κινέζικο Πύργο στον καταπράσινο Αγγλικό Κήπο, ενώ μη χάσετε και το παραδοσιακό χωριό στην Αυτοκρατορική Αυλή του πρώην παλατιού Residenz.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 8
Η Elbphilharmonie εντυπωσιάζει.

Στο Αμβούργο η πιο γνωστή αγορά της πόλης καταλαμβάνει την πλατεία μπροστά απ’ το νεο-αναγεννησιακό δημαρχείο. Κάθε Σάββατο του Δεκέμβρη, μια καρναβαλικού στιλ παρέλαση καταλαμβάνει το κέντρο της πόλης – ξεκλέψτε όμως λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε το μεγαλύτερο συγκρότημα από αποθήκες στον κόσμο, το Speicherstadt στον ποταμό Elbe, όπου θα θαυμάσετε και την τεράστια συλλογή από μινιατούρες του Minature Wunderland. Περπατήστε έπειτα προς το HafenCity για να συναντήσετε το πιο αστραφτερό κόσμημα του λιμανιού, την πρωτοποριακή όπερα Elbphilharmonie που μόλις εγκαινιάστηκε.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 9
Τα διάσημα γερμανικά λουκάνικα δεν λείπουν από τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Μια εορταστική αγορά που τηρεί πιστά τις παραδόσεις απ’ το 1458 καταλαμβάνει τη Marktplatz της Λειψίας και πέντε ακόμα τοποθεσίες του ιστορικού κέντρου, όπως η μικρότερη Νaschmarkt και η Augustusplatz, που φιλοξενεί και το κτίριο της όπερας. Το Παραμυθένιο Δάσος, που λατρεύουν τα παιδιά, μια 38μετρη ρόδα με μαγευτική θέα στην πόλη και το Φινλανδικό Χωριό, όπου θα δοκιμάσετε Glögi (ζεστό κρασί με μούρα) είναι ανάμεσα στις αγαπημένες ατραξιόν κάθε χρόνο.

Τρία ατμοσφαιρικά city breaks

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 10
Η Κολονία ξεδιπλώνει τις hip χάρες της στις όχθες του Ρήνου.

Χωρίς τη γραφικότητα άλλων γερμανικών πόλεων, η Κολονία κερδίζει συνεχώς οπαδούς χάρη στο δημιουργικό πνεύμα που κυριαρχεί στα στέκια και στις γειτονιές της. Δύο απ’ τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της βρίσκονται στην Παλιά Πόλη: Το ογκώδες, φουτουριστικό Ludwig, ανάμεσα στον Ρήνο και τον γοτθικό καθεδρικό ναό, κλέβει την παράσταση με εκθέσεις από τον εξπρεσιονισμό ως την pop art.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 11
Σικ ατμόσφαιρα στο «Qvest» της Κολονίας.

Το δημοφιλές Μουσείο Σοκολάτας, απ’ την άλλη, εκθέτει απολαυστικά την ιστορία του εθιστικού εδέσματος. Με βάση ξενοδοχεία όπως το «Qvest» στην Παλιά Πόλη, σε ένα πρωτότυπα ανακαινισμένο κτίριο του 1897 με ατμόσφαιρα παλιού μοναστηριού, αφήστε για λίγο το τουριστικό κέντρο για να επισκεφτείτε γειτονιές όπως η Βελγική Συνοικία, που συγκεντρώνει μια εκλεκτή συλλογή από μπουτίκ και hip στέκια. Ανάμεσά τους, το αρτιστίκ «Salon Schmitz», που συνδυάζει σε τρία ιστορικά κτίρια ένα εστιατόριο με νόστιμα κέικ και κις, ένα καφέ-μπαρ με νότες ’50s και ’60s, ένα μουσείο κι ένα υπόγειο κλαμπ.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 12
Xmas culture στη Στουτγάρδη.

Η τυλιγμένη στο πράσινο Στουτγάρδη ανεβαίνει σταθερά χάρη στις αντιθέσεις που συμπληρώνουν δυναμικά το τοπίο της. Περάστε μια βόλτα απ’ το εντυπωσιακά σχεδιασμένο μουσείο Mercedes-Benz για να δείτε πάνω από 160 οχήματα της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας. Κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο «Olivo», βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin για τα περιπετειώδη, μοναδικά παρουσιασμένα πιάτα του με την υπογραφή του σεφ Nico Burkhardt.

Στην Παλιά Πόλη η περιοχή γύρω απ’ το σιντριβάνι Hans-im-Glück σφύζει από ζωή χάρη σε μπαράκια όπως το εναλλακτικό «Mata Hari», ενώ σε λίγα λεπτά περπάτημα ανατολικά θα βρείτε και το καλόγουστο «Bix Jazzclub».

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 13
Εντυπωσιακή εορταστική ατμόσφαιρα στη Νυρεμβέργη.

Στη Νυρεμβέργη μη χάσετε αυτή την Πρωτοχρονιά το Silverstival, τη μεγάλη γιορτή για την αλλαγή του χρόνου που συγκεντρώνει ετερόκλητες εκδηλώσεις. Εκτός γιορτών, ένα απ’ τα σημαντικότερα ραντεβού στην πόλη είναι το ανοιξιάτικο SupermART, όπου θα βρείτε έργα πάνω από 80 καλλιτεχνών «σε τιμές σούπερ μάρκετ», μαζί με τις τελευταίες κολεξιόν ντόπιων σχεδιαστών.

Ιδέες για ξεχωριστά Χριστούγεννα στη Γερμανία - εικόνα 14
Η ατμοσφαιρική σάλα του εστιατορίου «Sosein».

Νοτιοδυτικά της παλιάς πόλης θα βρείτε το Gostenhof, τη συνοικία που συγκεντρώνει μερικά απ’ τα πιο ενδιαφέροντα bars και cafés. Λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νυρεμβέργης, στο γραφικό Heroldsberg, θα βρείτε όμως και εξαιρετικά εστιατόρια όπως το «Sosein», που αξίζει τη διαδρομή για ν’ απολαύσετε τις αφαιρετικές δημιουργίες του σεφ Felix Schneider.

Ταξιδέψτε στην εορταστική Γερμανία με τη Lufthansa

Η Lufthansa σας ταξιδεύει με προνομιακές τιμές στις ομορφότερες γερμανικές πόλεις μέσω των κόμβων της σε Φραγκφούρτη και Μόναχο προσφέροντας κάθε εβδομάδα έως και 21 πτήσεις από Αθήνα προς Φραγκφούρτη και 16 πτήσεις προς Μόναχο. Στο website της εταιρείας θα βρείτε τις καλύτερες τιμές εισιτηρίων που ξεκινούν από € 120 για Μόναχο, € 109 για Φραγκφούρτη, € 126 για Αμβούργο, € 139 για Βερολίνο και άλλες μοναδικές προσφορές για όλους τους προορισμούς της Lufthansa στη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο. Συμβουλευτείτε τους οδηγούς πόλεων «City Guides» της Lufthansa για να δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις 17 δημοφιλέστερες πόλεις της Γερμανίας και να επιλέξετε τον επόμενο προορισμό σας!

Για εσάς που θέλετε να μπορείτε να επικοινωνείτε συνεχώς με τους αγαπημένους σας ή να μένετε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για επαγγελματικούς λόγους σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, η Lufthansa προσφέρει τη μοναδική υπηρεσία FlyNet και σας καλεί να απολαύσετε ακόμη μία πιο πλούσια ταξιδιωτική εμπειρία. H υπηρεσία σύνδεσης στο διαδίκτυο εν πτήσει είναι ήδη διαθέσιμη στις υπερατλαντικές πτήσεις και έως τα μέσα του 2018 θα προσφέρεται σε όλες τις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις της Lufthansa.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.