Λονδρέζικο καλοκαίρι στην Granary Square

Εκκεντρικοί fashionistas, μουσικόφιλοι, μικρά και μεγάλα παιδιά δίνουν ραντεβού στην πιο αβανταδόρικη πλατεία του King’s Cross για νότες δροσιάς στα… χορογραφημένα σιντριβάνια και τζαζ σολαρίσματα με θέα στο κανάλι.

Λονδρέζικο καλοκαίρι στην Granary Square

Εκκεντρικοί fashionistas, μουσικόφιλοι, μικρά και μεγάλα παιδιά δίνουν ραντεβού στην πιο αβανταδόρικη πλατεία του King’s Cross για νότες δροσιάς στα… χορογραφημένα σιντριβάνια και τζαζ σολαρίσματα με θέα στο κανάλι. Από τη Δανάη Μολόχα

Λονδρέζικο καλοκαίρι στην Granary Square - εικόνα 1

Τα τρένα πάνε κι έρχονται στις πολύβουες πλατφόρμες του King’s Cross, όμως μόλις λίγα βήματα βόρεια του σταθμού η Granary Square κινείται στους δικούς της ρυθμούς. Με φόντο το ατμοσφαιρικό βιομηχανικό τοπίο που συνθέτουν οι εγκαταστάσεις φωταερίου και το επιβλητικό σύμπλεγμα από πρώην αποθήκες που πλέον στεγάζουν το γνωστό φυτώριο μόδας και ντιζάιν Central Saint Martins, η δημιουργική χαλάρωση πρωταγωνιστεί στην πλατεία. Χαρίζει νότες απόλυτου ζεν τα ήσυχα καλοκαιρινά πρωινά, κάτω από σκιερές σειρές από δέντρα και με πάνω από χίλια μίνι σιντριβάνια να μοιράζουν συγχρονισμένα νότες δροσιάς. Ένα πολυπολιτισμικό χαρμάνι από οικογένειες, φοιτητές και περαστικούς ποδηλάτες κάνει διάλειμμα στα πλατιά σκαλιά που κατεβάζουν στο κανάλι (ήδη από την άνοιξη είναι καλυμμένα με faux γρασίδι!), την ώρα που παιδιά κάθε ηλικίας πετάνε τα παπούτσια και πλατσουρίζουν στα νερά.

Λονδρέζικο καλοκαίρι στην Granary Square - εικόνα 2

Η Granary Square, η οποία έχει πρωτοστατήσει στη ριζική μεταμόρφωση μιας πρώην κακόφημης γειτονιάς του λονδρέζικου κέντρου, κρατάει έξυπνα την ισορροπία ανάμεσα σε καινούργια στιλάτα εστιατόρια-cafés και καντίνες με ψαγμένο streetfood. Τιμώντας τη γενναία αγγλική παράδοση της open air διασκέδασης παντός καιρού, σύσσωμα τα στέκια της βγάζουν τραπεζάκια έξω. Μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής 12-2, η κολεκτίβα Kerb απλώνει τους πάγκους της κατά μήκος της King’s Boulevard, που οδηγεί στο σταθμό του St. Pancras του King’s Cross, γεμίζοντας τον αέρα με μυρωδιές από αφγανικές λιχουδιές, σουβλάκι κοτόπουλο με τζατζίκι αβοκάντο κ.λπ. Για τους φαν της ελληνικής κουζίνας πρωτότυπες γεύσεις προσφέρει και το εστιατόριο-ντελικατέσεν «The Greek Larder» στο York Way, που σερβίρει γνώριμους μεζέδες με αυθεντικά κοκτέιλ όπως το Dirty Santorini Martini (με βότκα, βερμούτ και καπαρόφυλλα Σαντορίνης). Στο «Grain Store», από την άλλη, θα δοκιμάσετε τις εκλεκτές γεύσεις του πολυταξιδεμένου σεφ Bruno Loubet σε ένα άνετο και φωτεινό βιομηχανικό σκηνικό με έμφαση στα μεγάλα τραπέζια. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιγάντιων διαστάσεων κουζίνα σπιτιού, ανοιχτή σε καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο, όπου το φαγητό ετοιμάζεται σε κοινή θέα.

Λονδρέζικο καλοκαίρι στην Granary Square - εικόνα 3

Μπορεί να βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα των κλασικών βρετανικών παμπ, όπου η μουσική μπαίνει συχνά σε δεύτερη μοίρα, όμως το «Spiritland» στη Stable Street απαντά με ένα πρώτης τάξεως ηχοσύστημα. Εδώ «η μουσική είναι η βασίλισσα» και οι DJs παίζουν, ανάμεσα σε άλλα, σπάνια βινίλια κάθε στιλ κι εποχής. Εδώ θα καθίσετε από το πρωί για καφέ και σάντουιτς μέχρι αργά τα μεσάνυχτα για κοκτέιλ του τύπου Oh My Gadd.

Λονδρέζικο καλοκαίρι στην Granary Square - εικόνα 4

Τέλος, κατά κανάλι πλευρά μια «αυτοσχέδια» μποέμ γειτονιά ανοίγεται σε επισκέπτες και περαστικούς. Από τα μεγαλύτερα ατού της είναι το πλωτό βιβλιοπωλείο Word On The Water, όπου θα ξεφυλλίσετε από παιδικά βιβλία μέχρι τζαζ ποιήματα την ώρα που σόλο κλαρινετίστες και ταξιδιάρικες μπάντες τζαμάρουν ζωντανά στην οροφή. Νομαδικά μπαρ όπως το «Village Butty» και περιπλανώμενες επιχειρήσεις όπως το δισκάδικο Record Deck UK κάνουν περάσματα, ενώ υπαίθριες αγορές ρούχων, δωρεάν γυμναστικές, φεστιβάλ μπίρας, πλωτό σινεμά και απευθείας μετάδοση των αγώνων του Wimbledon σε μεγάλη οθόνη είναι μόνο μερικές από τις εναλλασσόμενες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα εδώ, προσφέροντας μια αστείρευτη πηγή ιδεών και διασκέδασης για όλα τα γούστα και, κυρίως, για όλα τα πορτοφόλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.