Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό

Ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται στην κουζίνα του τoυς αστεράτους Γάλλους Arnaud Bignon και Pascal Favre d’Anne και τον δικό μας, πολύ ταλαντούχο Θοδωρή Παπανικολάου σε ένα φιλανθρωπικό event που ανεβάζει τα γαστρονομικά βολτ στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό

Ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται στην κουζίνα του τoυς αστεράτους Γάλλους Arnaud Bignon και Pascal Favre d’Anne και το δικό μας, πολύ ταλαντούχο Θοδωρή Παπανικολάου σε ένα event με φιλανθρωπικό σκοπό που ανεβάζει τα γαστρονομικά βολτ στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 1
Το Treehouse του Ekies All Senses Resort

Στο πρώτο Cooking for Charity του ξενοδοχείου «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής το μαγειρικό line up είχε Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο («Kastri Bistro»), Αθηναγόρα Κωστάκο («Bill & Coo») και Δημήτρη Δημητριάδη («Artisanal»). Φέτος η διοργάνωση επιστρέφει με διεθνή αέρα, καλώντας για τρία τριήμερα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής δυο αστεράτους Γάλλους σεφ: τον Arnaud Bignon («Greenhouse», Λονδίνο), που ως επικεφαλής, επί έξι χρόνια, της κουζίνας της «Σπονδής» χάρισε στους Αθηναίους λάτρεις της γαστρονομίας μερικά αλησμόνητα πιάτα για την αρχειοθήκη τους, και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον πολυταξιδεμένο Pascal Favre d’Anne («Le Favre d' Anne», Ανζού), που έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στον Mark Veyrat. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσει καλύτερα τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα του ταλαντούχου Θοδωρή Παπανικολάου («Sense Fine Dining», Αθήνα), ενός από τους πιο αξιόλογους σεφ της γενιάς του.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 2
O Δημήτρης Παμπόρης

«Είναι τιμή μου να φιλοξενήσω τους σπουδαίους αυτούς μάγειρες», μας είπε ο σεφ του «Ekies» Δημήτρης Παμπόρης, ο οποίος, εκτός του ότι πέρυσι, το πρώτο του καλοκαίρι στο λιλιπούτειο γκουρμέ «Treehouse», παρουσίασε ένα δυνατό μενού που επιβραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο, θέλησε η φιλανθρωπική δράση του κοινωνικά ευαίσθητου ξενοδοχείου να συνδυαστεί με τη γαστρονομία, αναγνωρίζοντας ότι βασικό στοιχείο της τελευταίας είναι ο σεβασμός στο φαγητό. Εκεί, στο ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο-δεντρόσπιτο που μετά το άγγιγμα του Θάνου Ζακόπουλου του CTRLZAK art & design studio, στηριγμένο σε σιδερένιες κολώνες που έχουν σκουριάσει φυσικά και τυλιγμένο με ένα πλέγμα σαν κουκούλι, μοιάζει απόλυτα ενσωματωμένο στο περιβάλλον, θα φιλοξενηθούν και οι γαστρονομικές συναντήσεις του φετινού καλοκαιριού. Μέρος των εσόδων των δείπνων θα διατεθεί στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μπορούμε, η οποία καταπολεμά τη σπατάλη του φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα. Το εστιατόριο είναι μόλις 12 θέσεων, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους.

Οι καλεσμένοι σεφ

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 3

Θοδωρής Παπανικολάου
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και τρία Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τη δουλειά του στη Σαντορινιά «Σελήνη» σεφ έκανε πρόσφατα εντυπωσιακή είσοδο στην αθηναϊκή σκηνή, με το πρώτο του μενού στο «Sense Fine Dining» του ξενοδοχείου «AthensWas». Δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στις 19 και 20/8.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 4

Pascal Favre d’Anne
Το εστιατόριο που φέρει το όνομά του, το «Le Favre d'Anne» στην Ανζέ, στη Χώρα του Λίγηρα, έχει ένα αστέρι Michelin. Ο Γάλλος σεφ παίρνει τη σκυτάλη στις 26 και 27/8, έχοντας στη φαρέτρα του παιχνιδιάρικα πιάτα που συνδυάζουν φινέτσα και υψηλή τεχνική, προϊόντα του τόπου του και αναφορές από τα ταξίδια του.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 5

Arnaud Bignon
Ξεκίνησε από το παρισινό «Le Bristol» υπό τον Eric Frechon, κέρδισε δύο αστέρια στη «Σπονδή» σε ιδιαίτερα νεαρή, τηρουμένων των αναλογιών, ηλικία και πλέον βρίσκεται στην κουζίνα του λονδρέζικου «Greenhouse» (δυο αστέρια Michelin). Κλείνει το Cooking for Charity στις 2 και 3/9 με τις ντελικάτες, πολύ αρμονικές, καινοτόμες γεύσεις του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.