Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 1
«Σελήνη», Σαντορίνη

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας απλώνονται στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια εκτός Αθηνών και η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θερμή. Ταξιδιώτες από την πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις αλλά και ξένοι τουρίστες χαίρονται αυτήν την ευκαιρία ιδιαίτερα προσιτής απόλαυσης υψηλής γαστρονομίας.

Αρκετοί μάλιστα, με αφορμή την κράτηση στα βραβευμένα εστιατόρια, επιδίδονται σε… ασκήσεις γαστρονομικού τουρισμού, σχεδιάζοντας νόστιμα τριήμερα αφού σε πολλές περιπτώσεις (Μύκονο, Κέρκυρα, Σκιάθο, Κρήτη, Σαντορίνη κ.α.) το χάπενινγκ διεξάγεται Παρασκευές και Σάββατα. Πολλοί είναι και οι ντόπιοι σε νησιά και άλλα μέρη της περιφέρειας που απόλαυσαν την εμπειρία της προσιτής γαστρονομίας και η αίσθηση που μας μεταφέρεται μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: ενθουσιασμός!

Η Γεωργία Τσάρα, διευθύντρια και σομελιέ της «Σελήνης» στη Σαντορίνη, επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση λέγοντάς μου: «Φεύγουν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στο τέλος της βραδιάς, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι άνθρωποι που μένουν στη Σαντορίνη, μάλιστα, μας λένε ότι θέλουν να την επαναλάβουν». Τα πιάτα που άρεσαν ιδιαίτερα στο μενού του εστιατορίου ήταν το λαβράκι με πράσο κονφί, πουρέ αμπελόφυλλου, αβγολέμονο αφροξυλιάς και το κατσικάκι με μελιτζάνα, ελιά, τσάτνεϊ κάππαρης, και μαύρο σκόρδο.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου» Νίκος Πουλιάσης, η ενέργεια τόνωσε την κοινωνικότητα και προσέφερε νέες γαστρονομικές εμπειρίες σε όσους την απόλαυσαν.

Ο Κώστας Κανακάρης, ιδιοκτήτης της θαλασσινής «Μαρίνας» στην Ποτείδαια Χαλκιδικής, έμεινε άναυδος όταν του τηλεφώνησε ένας κύριος από τη Μεσσηνία και του είπε: «Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα για το εστιατόριό σας, μπορώ να έρθω;».

Οι σέφ μας είπαν

Νίκος Πουλιάσης, «Κουκούμαβλος» (Σαντορίνη)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 2

«Πολύς κόσμος ήθελε να έρθει για να νιώσει τη γευστική περιπέτεια του εστιατορίου μας, αλλά η κρίση τον εμπόδιζε. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας του έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιθυμία του και ήταν ευχαριστημένοι και συγκινημένοι στο τέλος της βραδιάς».

Σταμάτης Μαρμαρινός, «On the Verandah» (ξεν. «Poseidonion», Σπέτσες)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 3

«Είναι πολύ πετυχημένη η εκδήλωση, εμείς την προωθήσαμε πολύ στο ξενοδοχείο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θεαματικά. Έχουμε τουλάχιστον 50% περισσότερες κρατήσεις από πέρυσι, και έρχονται αρκετοί και από τα καλά ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι. Στο μενού μας μεγάλη επιτυχία κάνει η «Τραγανή Σπετσιώτα».

Δημήτρης Παμπόρης, «Treehouse» και «Bubo» (ξεν. «Ekies», Χαλκιδική)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 4

«Χτύπαγαν ώρες τα τηλέφωνα για κρατήσεις και οι θέσεις γέμισαν. Είναι πολύ καλή πρωτοβουλία και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Στο “Treehouse” ξεχώρισε στις προτιμήσεις ο αγιορείτικος μπακαλιάρος με κρεμμύδια γιαχνί, πουρέ δαμάσκηνο και κρεμμυδόζουμο και στο “Bubo” εντυπωσίασε το καπνιστό χέλι με παγωτό αβγολέμονο».

Η γιορτή συνεχίζεται ως τις 21/6 και εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνετε κι εσείς τις κρατήσεις σας. Πληρώνοντας μάλιστα με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.