10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς

Iδού ένας δεκάλογος με τα «οπωσδήποτε» της πανέμορφης καστροπολιτείας στην ωραιότερη εποχή της.

10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς

Iδού ένας δεκάλογος με τα «οπωσδήποτε» της πανέμορφης καστροπολιτείας στην ωραιότερη εποχή της.

10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς - εικόνα 1
Η εντυπωσιακή καστροπολιτεία από ψηλά

1. Να περπατήσετε όσο περισσότερο μπορείτε στα σοκάκια του Κάστρου, αρχίζοντας από τα βασικά (το σπίτι του Ρίτσου, την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, το μικρό αλλά καλοφτιαγμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, τις βιτρίνες των καταστημάτων του κεντρικού στενού) και συνεχίζοντας με τις πιο ήσυχες γωνιές με τα πνιγμένα στις μπουκαμβίλιες σπιτάκια, τις εκκλησίες και τα πεζούλια που τέτοια εποχή γεμίζουν κυκλάμινα.

2. Να ανέβετε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Επάνω Κάστρο ή Γουλά. Και μόνο η θέα της «κάτοψης» της πόλης από ψηλά με τις κεραμιδένιες στέγες και τη θάλασσα στο βάθος αξίζει το λαχάνιασμα.

10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς - εικόνα 2
Sightseeing με φόντο τους επιβλητικούς βράχους

3. Να απολαύσετε θέα και γεύσεις από τη βεράντα του all-day bar&resto «Χρυσόβουλο». Ακριβώς από πάνω, οι 3 σουίτες «Moni Emvasis» είναι η πιο ιδιαίτερη επιλογή διαμονής στο κεντρικό στενό του Κάστρου.

4. Αν ο ανοιξιάτικος ήλιος σας βάλει στον πειρασμό να κάνετε το πρώτο μπάνιο, δοκιμάστε τη μικρή εξέδρα ανάμεσα στις κροκάλες στο Πορτέλο, τη μοναδική θαλασσινή πύλη των τειχών – θα τη δείτε κάνοντας βόλτα κατά μήκος τους.

10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς - εικόνα 3
Ιδιαίτερη πρόταση διαμονής το «Moni Emvasis»

5. Να πιείτε ένα ποτό ή το κοκτέιλ σας στην πνιγμένη στις μπουκαμβίλιες βεράντα του διαχρονικού «Ενετικού».

6. Να κάνετε έναν απογευματινό περίπατο χέρι χέρι χαζεύοντας τη θάλασσα κατά μήκος του παραλιακού περίδρομου των τειχών, μια από τις πιο όμορφες βόλτες της Μονεμβασιάς.

10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς - εικόνα 4
Μην παραλείψετε ένα πέρασμα από το «Κελάρι»

7. Να μάθετε τα πάντα για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, να δοκιμάσετε τα κρασιά των ντόπιων παραγωγών και τις λιχουδιές βιολογικής καλλιέργειας από όλη τη Λακωνία στο «Κελάρι», την πολύ ενημερωμένη κάβα - deli στο κεντρικό καλντερίμι του Κάστρου.

8. Να δοκιμάσετε τα ντολμαδάκια της «Ματούλας» και τη μελιτζάνα στο «Κανόνι», τα δύο πιο κλασικά ταβερνάκια του Κάστρου. Για ψαρομεζέδες και ουζάκι καθίστε στο «Ματθαίο», στο γραφικό λιμανάκι της νέας πόλης της Μονεμβασιάς με φόντο το Κάστρο.

10 must εμπειρίες Μονεμβασιάς - εικόνα 5
Πρώτες βουτιές στο Πορτέλο

9. Να περιμένετε το ηλιοβασίλεμα ακούγοντας ταιριαστή μουσική και απολαμβάνοντας τη θέα από τη βεράντα του café bar του ξενοδοχείου «Μαλβάζια».

10. Αν το αυτοκίνητο σας έλειψε, να κάνετε μια μίνι εκδρομούλα μέχρι το Γέρακα, ένα καρτποσταλικό ψαροχώρι, ένα τεταρτάκι απόσταση από τη Μονεμβασιά, στις όχθες μιας λιμνοθάλασσας με ερωδιούς και κύκνους. Για κάτι πιο μακρινό, επισκεφτείτε το γραφικό ψαροχώρι Κυπαρίσσι όπου ο χρόνος μοιάζει σταματημένος σε άλλες εποχές.

Περισσότερα για τη Μονεμβασιά και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.