Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς!

Το πρώτο τριήμερο του 2017 βρίσκεται προ των πυλών και εμείς σας παρουσιάζουμε προτάσεις για οργανωμένα αποκριάτικα ταξίδια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς!

Το πρώτο τριήμερο του 2017 βρίσκεται προ των πυλών και εμείς σας παρουσιάζουμε προτάσεις για οργανωμένα αποκριάτικα ταξίδια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 1

Ξεψαχνίσαμε για εσάς τα προγράμματα των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων, αλιεύοντας τις πιο ξεχωριστές ιδέες για αποδράσεις εντός και εκτός συνόρων σε ιδιαίτερους και φυσικά αγαπημένους προορισμούς. Μεταμφιεστείτε και επιλέξτε το δικό σας ταξίδι! Από την Νίκαια, την Βενετία και το Ρίο μέχρι την Αργεντινή, την Ρώμη και την Σκύρο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε με την καρδιά σας.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 2

Καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο και όχι μόνο!

Ένα από τα ταξίδια με τα οποία έχει ταυτίσει το όνομά του το Versus Travel είναι αναμφίβολα αυτό του καρναβαλικού Ρίο ντε Τζανέιρο. Μία αισθησιακή, αντιφατική και πολύχρωμη μεγαλούπολη που κατά την περίοδο της αποκριάς μοιάζει να εκρήγνυται, σας περιμένει να την ανακαλύψετε διαμένοντας σε ξενοδοχείο 5* μία ανάσα από την θρυλική Κόπα Καμπάνα. Διασκέδαση, ξεφάντωμα και χορός σε γενναίες δόσεις με αξεπέραστο φόντο ένα mind-blowing αστικό τοπίο. Το ταξίδι που διαρκεί 13 ημέρες δεν σταματά, όμως, εκεί καθώς συνεχίζεται στους καταρράκτες του Ιγκουασού που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς φυσιολάτρες και το πανέμορφο Μπουένος Άιρες όπου γεννήθηκε το τάνγκο.

- Αναχώρηση 23/2, τιμή κατ’ άτομο από € 2.499, 2103232800.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 3

Καρναβάλι Νίκαιας, Μονακό και Κάννες

Το Manessis Travel οργανώνει – μεταξύ πολλών άλλων – μία τετραήμερη εκδρομή με σημείο αναφοράς το φαντασμαγορικό και κλασάτο καρναβάλι της Νίκαιας. Η παλιά πόλη, η πλούσια και εντυπωσιακά πολύχρωμη αγορά των λουλουδιών, τα λογιών-λογιών παζάρια, ο επιβλητικός καθεδρικός, η γραφική όπερα και η δική τους Notre Dame – που είναι η μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων- είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα τραβήξουν την προσοχή σας τις μέρες αυτές όσο δεν θα βρίσκεστε στο 4* ξενοδοχείο Beau Rivage. Στις Κάννες θα θαυμάσετε το κτίριο του σημαντικότερου φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου, την μαγευτική Κρουαζέτ με τα ιστιοπλοϊκά, τους φοίνικες και τα πολυτελή ξενοδοχεία. Στο Μονακό θα απολαύσετε την θέα από τον βράχο ενώ θα επισκεφθείτε το λαμπερό παλάτι του πριγκιπάτου. Τέλος, οι λάτρεις του καρναβαλιού στη Νίκαια θα απολαύσουν παρελάσεις εντυπωσιακών αρμάτων αλλά και επιδείξεις πυροτεχνημάτων που θα γεμίσουν φως και χρώματα τον ουρανό.

- Αναχώρηση 23/2, τιμή κατ’ άτομο από € 499, 2103290100.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 4

Καρναβάλι Βενετίας και ρομαντική Βερόνα

Το διασημότερο καρναβάλι της Ευρώπης είναι αδιαμφισβήτητα αυτό της Βενετίας και το Nikaia Travel δεν θα μπορούσε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο για τους λάτρεις της αποκριάς και όχι μόνο. Έτσι, διοργανώνει ένα 7ήμερο ταξίδι που περνά από την όμορφη και γραφική Πάντοβα. Την πόλη με τις μεγάλες πλατείες, τα γραφικά σοκάκια και τις γέφυρες που διασχίζουν τους πολλούς παραποτάμους μοιάζει με κρυμμένο διαμαντάκι. Στην συνέχεια γίνεται στάση στην ρομαντική Βερόνα με τις όμορφες πλατείες, το «σπίτι» της Ιουλιέτας και τον ποταμό που την χωρίζει στα δύο. Ενώ την τιμητική της έχει σαφώς η Βενετία που κατά πολλούς θεωρείται η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που ενώνονται μεταξύ τους με 410 γέφυρες εσείς θα επιβιβαστείτε στο βαπορέτο για να πάρετε την αληθινή γεύση αυτής της μοναδικής πόλης από το Παλάτσο των Δόγηδων. Ενώ θα διασχίσετε τα σοκάκια για να φτάσετε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου θα κορυφωθεί η γιορτή του καρναβαλιού. Μάσκες, ευφάνταστες μεταμφιέσεις, χρώματα, αρώματα, ήχοι και βεγγαλικά θα διεγείρουν τις αισθήσεις χαρίζοντάς σας μία αξέχαστη εμπειρία. Η διαμονή γίνεται κατ’ επιλογήν σας σε ξενοδοχείο 3* ή 4*.

- Αναχώρηση 24/2, τιμή κατ’ άτομο από € 365, 2104250072-4.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 5

Μεγάλος γύρος Ιταλίας και καρναβαλική Βενετία

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την Ιταλία με αφορμή το καρναβάλι της Βενετίας χωρίς να σταθούν όμως μόνο σε αυτό, το Nikaia Travel έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον ταξιδιωτικό πακέτο διάρκειας 9 ημερών σε ξενοδοχεία 4*. Στην ουσία πρόκειται για ένα πλούσιο πανόραμα - κυριολεκτικά της μισής - Ιταλίας. Από το μοδάτο Μιλάνο και την γραφική Πάντοβα, μέχρι την Φλωρεντία, την Πίζα και την Ρώμη το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γεμίσετε από εικόνες και θα γνωρίσετε συναρπαστικά μέρη. Μία βόλτα στην αποκριάτικη Βενετία λίγες ημέρες πριν την κορύφωση του καρναβαλιού είναι αρκετή για να σας προσφέρει μία γερή δόση της μοναδικής ατμόσφαιρας εκείνων των ημερών. Στην συνέχεια, το «ζωντανό μουσείο» της Φλωρεντίας που είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική και τις τέχνες της θα σας εντυπωσιάσει με το κλασικό αναγεννησιακό στυλ της. Τέλος, στην Ρώμη θα επισκεφθείτε το Κολοσσαίο, την αρχαία αγορά, το Βατικανό, την Φοντάνα ντι Τρέβι και την Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

- Αναχώρηση 23/2 τιμή κατ’ άτομο από € 495, 2104250072-4.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 6

3 σε 1: Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή!

Λατινική Αμερική σημαίνει παραλίες, τάνγκο, άγρια φυσική ομορφιά και – ειδικά αυτή την εποχή – καρναβάλι! Το Cosmorama προσφέρει ένα mind-blowing ταξίδι διάρκειας 12 ημερών με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* ή 5* κατόπιν επιλογής σας. Γνωρίστε το Μπουένος Άιρες που θεωρείται το Παρίσι της Νοτίου Αμερικής και είναι η πατρίδα του τάνγκο. Παρακολουθήστε ένα αληθινό tango show και επισκεφθείτε μία αυθεντική φάρμα Γκάουτσος. Αφεθείτε στην μαγεία του Ρίο ντε Τζανέιρο με το πιο εντυπωσιακό και εκρηκτικό καρναβάλι του κόσμου, την Κόπα Καμπάνα και τις έντονες αντιθέσεις της μεγαλούπολης. Επισκεφθείτε τους μαγευτικούς καταρράκτες του Ιγκουασού στα σύνορα με την Παραουγάη. Περιηγηθείτε στην φάρμα Σάντα Σουσάνα για να δείτε από κοντά τι θα πει ζωή στην φύση. Ο ορισμός του ταξιδιού ζωής.

- Αναχώρηση 22/2, τιμή κατ’ άτομο από € 2.990, 2103642707.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 7

Kαθαρά Δευτέρα στην Ρώμη

Τετραήμερο στην Ρώμη για την Καθαρά Δευτέρα με το Versus Travel σε ξενοδοχείο της επιλογής σας. Φαντάζεστε κάτι καλύτερο για την Αιώνια Πόλη αυτή την εποχή; Ρομαντική, μαγική, αριστοκρατική, γεμάτη μνημεία και στυλ. Αυτά και άλλα πολλά είναι πρωτεύουσα της Ιταλίας. Περπατήστε στους δρόμους και τις μικρές γέφυρες δίπλα από τον Τίβερη, αφεθείτε στο μεγαλείο του Κολοσσαίου και του Βατικανού ή στην γραφικότητα της Φοντάνα ντι Τρέβι. Χαζέψτε την Πιάτσα Βενέτσια, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου ή επιλέξτε την ξενάγηση «Rome by Night» που θα σας δώσει μία άλλη οπτική της πόλης που δεν την χορταίνεις ποτέ. Τέλος, απολαύστε αυθεντική πίτσα και πάστα στις γραφικές τρατορίες του ιστορικού της κέντρου ή ψωνίστε στις λαϊκές αγορές – υπερπαραγωγή που στήνονται κάθε μέρα σε διάφορα σημεία της πόλης.

- Αναχώρηση 24/2, τιμή κατ’ άτομο από € 295, 2103232800.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 8

Καρναβάλι Νίκαιας και κοσμοπολίτικο Μιλάνο

Για 9 ημέρες το Nikaia Travel σας ταξιδεύει οδικώς και ακτοπλοϊκώς με τελικό προορισμό το διάσημο καρναβάλι της Νίκαιας ακολουθώντας στο ενδιάμεσο ένα πολύ ενδιαφέρον road-trip που θα περάσει από το Μιλάνο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μέρη καθώς διανέμετε σε προσεγμένα ξενοδοχεία 4*. Η αρχή γίνεται με το κοσμοπολίτικο Μιλάνο που είναι το συνώνυμο της ιταλικής μόδας όπου θα επισκεφθείτε τον μεγάλο καθεδρικό της πόλης (Duomo), την στυλάτη στοά Vittorio Emmanuele αλλά και την διάσημη Scala της πόλης. Στη Νίκαια σας περιμένει η λαμπερή παραλιακή λεωφόρος, η όμορφη πλατεία Μασενά, η παλιά πόλη και η όπερα της πόλης. Στο μεσαιωνικό Εζ θα επισκεφθείτε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων ενώ στο Μονακό το ιστορικό κέντρο, το Ωκεανογραφικό Μουσείο και φυσικά το καζίνο υπόσχονται να σας μαγέψουν. Στην συνέχεια, η Κρουαζέτ των Καννών θα σας χαρίσει μία από τις ομορφότερες του ταξιδιού ενώ η Γένοβα με το ιστορικό της κέντρο που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το ωραιότατο παραλιακό της μέτωπο θα κλείσει ιδανικά την εκδρομή.

- Αναχώρηση 21/2, τιμή κατ’ άτομο από € 595, 2104250072-4.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 9

Καρναβάλι Βενετίας και Βερόνα

Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε μία 4ήμερη εκδρομή στην Βερόνα και την Βενετία την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς με διαμονή σε ξενοδοχείο 4*; Το Smile Acadimos είναι εδώ για να σας προσφέρει μία ολοκληρωτικά διασκεδαστική εμπειρία. Η αρχή γίνεται στην γραφική Βερόνα των αιώνιων εραστών του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με την ρομαντική ατμόσφαιρα, την ρωμαϊκή αρένα, τα υπέροχα κτίρια και τα όμορφα αγάλματα. Το highlight, όμως, της εκδρομής είναι χωρίς αμφιβολία η αποκριάτικη Βενετία. Το κλασικό βαπορέτο θα αναλάβει να σας μεταφέρει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου από όπου θα ξεκινήσει μία πλήρης ξενάγηση της πόλης η οποία κατά πολλούς θεωρείται ένα ζωντανό έργο τέχνης και για αυτό τον λόγο άλλωστε συρρέουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Η πολυφωτογραφημένη βασιλική του Αγίου Μάρκου, η θρυλική γέφυρα των Στεναγμών και τα κτίρια που συνδυάζουν βενετσιάνικο και γοτθικό ρυθμό θα σας ενθουσιάσουν. Την τελευταία ημέρα θα παρακολουθήσετε το μεγάλο φινάλε της φαντασμαγορικής καρναβαλικής γιορτής μετά το τέλος της παρέλασης όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις και θα διασκεδάσετε με την καρδιά σας, μεταμφιεσμένοι!

- Αναχώρηση 25/2, τιμή κατ’ άτομο από € 415, 2103738000.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 10

Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι

Όσοι έχουν ζήσει από κοντά – έστω και μία φορά στην ζωή τους – το αποκριάτικο έθιμο του Γαλαξιδίου θα το θυμούνται για πάντα. Για αυτό το Manessis Travel αφιερώνει μία τετραήμερη εκδρομή με αφορμή τα Αλευρομουτζουρώματα με διαμονή στο ξενοδοχείο Amalia Delphi 4*. Η αρχή θα γίνει με μία επίσκεψη στην Μονή του Οσίου Λουκά – που είναι ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας – στο όρος Ελικώνα. Στην συνέχεια σας περιμένει ο γύρος του Παρνασσού, η γραφική Αγόριανη, η κοσμοπολίτικη Αράχοβα που είναι must διαχρονικός χειμερινός προορισμός, ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος των Δελφών αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Και για το τέλος, το κερασάκι στην τούρτα όπου θα γίνετε ένα με την πορεία των κατοίκων του Γαλαξιδίου στα στενά σοκάκια της πόλης εφοδιασμένοι με χρωματιστό αλεύρι, λουλάκι και φούμο αν θέλετε να την ζήσετε από πρώτο χέρι προαιρετικά. Στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρες πακέτο διατροφής και δύο αποκριάτικα γλέντια με ζωντανή μουσική.

- Αναχώρηση 24/2, τιμή κατ’ άτομο από € 284, 2103290100.

Απόκριες σε όλον τον κόσμο με τους ειδικούς! - εικόνα 11

Απόκριες στην Σκύρο

Για πολλούς, το καλύτερο νησί για τις απόκριες είναι μακράν η Σκύρος και το Smile Acadimos σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε από πρώτο χέρι μία από τις πιο αυθεντικές καρναβαλικές εμπειρίες της ζωής σας σε μία τετραήμερη εκδρομή στο ξενοδοχείο 4* Nefeli. Αφού πρώτα επισκεφθείτε την Κύμη με στάσεις στην Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Λαογραφικό Μουσείο θα φτάσετε στην Σκύρο όπου θα σας υποδεχθούν οι «κουδουνάτοι» για να σας ξεσηκώσουν και να σας βάλουν στο κλίμα. Η Σκύρος είναι ένα νησί γεμάτο με βυζαντινά μνημεία και ισχυρό χαρακτήρα που κρατά από τα χρόνια της Βενετοκρατίας. Όμορφο τοπίο, γραφικές παραλίες και μία χώρα γεμάτη παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια γίνονται το φόντο των έξαλλων καρναβαλικών εκδηλώσεων που έχουν έντονο το διονυσιακό αλλά και το σατιρικό στοιχείο.

- Αναχώρηση 24/2, τιμή κατ’ άτομο από € 279, 2103738000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.