10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα

Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, αλλά οι γιορτές πλησιάζουν και αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να προγραμματίσετε την ιδανική για εσάς εορταστική απόδραση. Πριν από εσάς για εσάς, ξεφυλλίσαμε τα φετινά προγράμματα των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων.

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα

Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, αλλά οι γιορτές πλησιάζουν και αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να προγραμματίσετε την ιδανική για εσάς εορταστική απόδραση. Πριν από εσάς για εσάς, ξεφυλλίσαμε τα φετινά προγράμματα των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων.

Για shopping και άλλα στο Λονδίνο!

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 1

Άκρως χριστουγεννιάτικο και upbeat, το Λονδίνο είναι από τους πιο κλασικούς προορισμούς για την περίοδο των γιορτών και το πενθήμερο ταξίδι του Manessis έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τους shopaholics. Διαμένοντας σε κεντρικό σημείο, και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία 4* μιαν ανάσα από την Oxford Street, θα βρεθείτε στην καρδιά του shopping (Bond str., Carnaby str., Harrods) και θα ζήσετε τη μαγεία των φωτισμένων δρόμων του Λονδίνου μέσα από μια τετράωρη νυχτερινή βόλτα από το West End, το Soho και την China Town μέχρι τη Leicester Square και το Covent Garden. (Αναχώρηση 15, 17, 18, 19/12, τιμή κατ’ άτομο από € 575, 2106008802)

Στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βαυαρίας

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 2

Με βάση την όμορφη Νιρεμβέργη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ, και διαμένοντας στο πεντάστερο «Le Meridien Grand Hotel» θα νιώ­σετε για τα καλά τι θα πει Βαυαρία τα Χριστούγεννα μέσα σε 5 ημέρες, με τη φροντίδα του Manessis. Επισκεφθείτε τη διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου και χαζέψτε το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χιλιά­δες λαμπιόνια αλλά και το κοντινό Ρότεμπουργκ, μία από τις πιο καλά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, και το μαγευτικό Μπάμπεργκ. (Αναχώρηση 23, 24, 29/12, τιμή κατ’ άτομο από € 645, 2106008802)

Ατμοσφαιρική Μαδρίτη

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 3

Ένα γεμάτο πενθήμερο στην εορταστική Μαδρίτη προτείνει το Versus Travel. Πόλη ζωηρή, με μεγαλόπρεπα κτίρια, σπουδαία μουσεία κι ένα πολύ γραφικό ιστορικό της κέντρο, θα σας αποκαλυφθεί τόσο μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις όσο και από βόλτες κατά μόνας για tapas, μπίρες, jamon και νόστιμες παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές. Η ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο, με τη σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά, έρχεται να ολοκληρώσει αρμονικά τις γιορτές al espanol. (Αναχώρηση 24, 29/12, τιμή κατ’ άτομο από € 499, 2103232800)

Θεοφάνια στη Λαπωνία!

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 4

Πόσο κοντά έχετε φτάσει στον Αρκτικό­ Κύκλο; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που θα σας συστήσει σε έναν πραγματικά άλλο κόσμο στο Ροβανιέμι και το Ελσίνκι. Ντυθείτε ζεστά και αφήστε να ξυπνήσει το μικρό παιδί που κρύβεται μέσα σας σε αυτήν την πενθήμερη family friendly εκδρομή του Nikaia Travel. Στο Ροβανιέμι, το χωριό του Αγίου Βασίλη, θα κάνετε βόλτα με έλκηθρο και snowmobile, θα δείτε από κοντά ταράνδους, σκυλιά χάσκι και αγριόγατες, ενώ στο πάρκο Snowman World θα γνωρίσετε τα πάντα για τον Αρκτικό Κύκλο και τους Λάπωνες. Στο τέλος της ημέρας θα σας περιμένει ένα ζεστό γεύμα στο διάσημο «Ice Restaurant» καθώς και οι σάουνες των κεντρικών ξενοδοχείων που θα γίνουν η βάση σας. (Αναχώρηση 3/1, τιμή κατ’ άτομο από € 1.080, 2104250072-4)

Γλυκιά Xmas Ελβετία

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 5

Άκρως χριστουγεννιάτικη η πενθήμερη εκδρομή του Smile Acadimos. Με ορμητήριο τη γιορτινή και φινετσάτη Ζιρίχη –διαμένοντας σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*– θα περιηγηθείτε τους κεντρικούς πεζοδρόμους, τη γραφική Παλιά Πόλη, τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, θα κάνετε shopping therapy και θα θαυμάσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, γεμάτο κρύσταλλα Swarovski. Στο πακέτο περιλαμβάνονται εκδρομές στους φαντασμαγορικούς καταρράκτες του Ρήνου, στην κουκλίστικη Λουκέρνη αλλά και προαιρετική βόλτα με το αλπικό τρένο στο St. Moritz. (Αναχώρηση 22, 23, 24, 28, 29, 30/12, τιμή κατ’ άτομο από € 595, 2103738000)

Νew York, New York!

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 6

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δίνουν γιορτινό χρώμα στα πάρκα, στους δρόμους και τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Εξερευνήστε με ειδικό ξεναγό το Βόρειο και το Νότιο Μανχάταν, κάντε την κλασική κρουαζιέρα στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νήσο Έλις, θαυμάστε από κοντά την τεράστια γέφυρα του Μπρούκλιν, περπατήστε στην Αστόρια, επισκεφθείτε το Metropolitan Museum. Και όλα αυτά διαμένοντας σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο πλαίσιο των οκταήμερων έως δεκαήμερων ταξιδιών που διοργανώνει το Joy Tours. (Αναχώρηση 18, 22, 23, 24, 26, 29, 30/12, τιμή κατ’ άτομο από € 1.289, 2108620103)

Γιορτές στην Αιώνια Πόλη!

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 7

Πανέμορφη, γραφική, κλασική, με εκατοντάδες μνημεία και αύρα άλλης εποχής, η Ρώμη σας περιμένει να την εξερευνήσετε με το πρακτορείο Ginis σε ένα ταξίδι διάρκειας 4 ημερών στην καρδιά των γιορτών. Κατεβείτε στις κατακόμβες, θαυμάστε το Κολοσσαίο, βολτάρετε στις πλατείες και στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους, αφεθείτε στην ομορφιά του Τίβερη από κάποια από τις αμέτρητες γέφυρες, ξεναγηθείτε στο Βατικανό και στη βασιλική του Αγίου Πέτρου. (Αναχώρηση 23, 26, 30/12 και 5/1, τιμή κατ’ άτομο από € 285, 2103250401-5)

Design Φώτα στο Ελσίνκι

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 8

Ένα πρωτότυπο πενθήμερο ταξίδι στην πόλη του design προτείνει για τα Φώτα το γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο Nordix. Γνωρίστε την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Φινλανδίας με τα δύο πρόσωπα: αυτό των ήρεμων ρυθμών και των καθαρών δημόσιων χώρων αλλά και του δυναμικού εμπορικού, οικονομικού και πολιτιστικού κέντρου της χώρας. Περπατήστε στους δρόμους και στα λιθόστρωτα σοκάκια, θαυμάστε τη μοναδική αρχιτεκτονική, αφεθείτε στους ήχους της κλασικής μουσικής που παίζουν πλανόδιοι μουσικοί και στο αεράκι της Βαλτικής. Μυηθείτε στο φαγητό και στη νυχτερινή ζωή σε δεκάδες εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Το πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* με πρωινό και χρήση των εγκαταστάσεων του spa, ξενάγηση με ελληνόφωνο ξεναγό και διήμερη κάρτα πολλαπλών διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς. (Αναχώρηση 3/1, τιμή κατ’ άτομο από € 690, 2103255235)

Για ski στις Άλπεις

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 9

Ποιες Άλπεις προτιμάτε; Τις γαλλικές, τις ιταλικές ή τις αυστριακές; Το Euroski Club, από τα πλέον εξειδικευμένα στο χιονοδρομικό τουρισμό γραφεία, προσφέρει –όπως πάντα– ευρεία γκάμα επιλογών. Είτε θέλετε να ζήσετε παραμυθένια Χριστούγεννα σε πύργο του 16ου αιώνα λίγο έξω απο το κοσμοπολίτικο Kitzbuhel (από € 565) είτε σας αρέσει περισσότερο η ιταλική ή η γαλλική πλευρά της οροσειράς, σίγουρα θα βρείτε κάποιο πακέτο ιδανικό για εσάς. Ενδεικτικά οι τιμές για ένα οκταήμερο στο Val di Fiemme της Ιταλίας ξεκινούν από € 375 (2106729200).

Χριστουγεννιάτικη κρουαζιέρα στην Μεσόγειο

10 οργανωμένες εκδρομές για τα Χριστούγεννα - εικόνα 10

Μπορείτε να φανταστείτε κάτι καλύτερο από το να διασχίσετε την Μεσόγειο με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Costa Diadema»; Η Orange Cruises έχει ετοιμάσει ένα ελκυστικό 8ήμερο χριστουγεννιάτικο πακέτο που έχει ως αφετηρία την Σαβόνα και κάνει στάσεις στην πολυπολιτισμική και ζωντανή Μασσαλία, στην πανέμορφη Βαρκελώνη, στο γραφικό Κάλιαρι και στην εντυπωσιακή Λα Σπέτσια. (Αναχώρηση 22/12, τιμή κατ’άτομο από € 745 συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών πτήσεων με την Aegean, 2103259900)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.