«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ του για τα Ιωάννινα, που θα διαβάσετε στο χειμωνιάτικο τεύχος του «αθηνόραμα Travel», ο Βαλσάμης Δουκάκης πέρασε ένα σαββατοκύριακο στο πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης και το βρήκε στα καλύτερά του.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ του για τα Ιωάννινα, που θα διαβάσετε στο χειμωνιάτικο τεύχος του «αθηνόραμα Travel», ο Βαλσάμης Δουκάκης πέρασε ένα σαββατοκύριακο στο πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης και το βρήκε στα καλύτερά του.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 1

Απομεσήμερο με γλυκιά λιακάδα στα Γιάννενα. Σέρνω τη βαριά μπαλκονόπορτα του δωματίου μου στο «Du Lac» και βγαίνω στη βεράντα. Το μάτι τραβιέται από την ατάραχη Παμβώτιδα ακριβώς μπροστά και σκαρφαλώνει στο αυστηρό Μιτσικέλι. Ο παραλίμνιος δρόμος σφύζει από ζωή. Οικογένειες με καρότσια, ποδηλάτες, άλλοι περπατώντας χαλαρά, άλλοι τρέχοντας με τα ακουστικά στα αυτιά, κανείς όμως δεν χάνει την ευκαιρία να απολαύσει αυτό το φυσικό αγχολυτικό της πόλης.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 2

Μέχρι το 1998 που λειτούργησε το ξενοδοχείο (σε μια έκταση που με τις μετέπειτα επεκτάσεις έφτασε τα 20 στρ.) αναβαθμίζοντας την εικόνα, η συγκεκριμένη περιοχή των Ιωαννίνων, αν και απέχει ελάχιστα λεπτά από το κέντρο της πόλης, ήταν ένας μεγάλος λασπότοπος. Πλέον όμως αποτελεί ένα οργανικό της κομμάτι με νεόδμητες πολυκατοικίες και καταστήματα. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο αντάξιο της πόλης των Ιωαννίνων» μας λέει λίγο αργότερα η Αγγελική Νιτσιάκου, η οποία συνεχίζει το έργο και το όραμα των γονιών της Μαίρης και Θεόδωρου Νιτσιάκου.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 3

Βρισκόμαστε στην πριβέ αίθουσα του κεντρικού εστιατορίου «Du Sel» και οι φρέσκιες ελληνικές προτάσεις του σεφ Γιώργου Ζουμπουρλή, με έμφαση στα ηπειρώτικα προϊόντα, διαδέχονται η μία την άλλη. «Όλοι οι άνθρωποι του “Du Lac” λειτουργούν ενωμένοι σαν οικογένεια και αυτό που επιδιώκουμε είναι οι επισκέπτες μας να αισθάνονται μέλη της» μας λέει με τη σειρά της η Μαίρη Νιτσιάκου.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 4

Είναι δύσκολο στοίχημα αυτό για ένα μεγάλο πεντάστερο ξενοδοχείο απλωμένο σε τρεις κτιριακούς όγκους (αρκεί να περπατήσετε στο ατελείωτο υπόγειο τούνελ με τους ατμοσφαιρικούς διαδρόμους που συνδέει το κεντρικό κτίριο με το συνεδριακό κέντρο) αλλά στο «Du Lac» ο όρος ζεστή πολυτέλεια βρίσκει την εφαρμογή του. Οι αστραφτεροί και πεντακάθαροι κοινόχρηστοι χώροι είναι επιπλωμένοι κομψά, με έπιπλα που θα έβρισκες μονάχα σε καλό σπίτι, και διαμορφωμένοι με ζεστές γωνιές που δημιουργούν παρεϊστικη ατμόσφαιρα.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 5

Εξίσου κομψά είναι και τα δωμάτια, τα οποία διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Εκείνα που έχει διακοσμήσει ο γνωστός διακοσμητής Άγγελος Αγγελόπουλος σε μοντέρνο αποικιακό ύφος και τα λίγο μεταγενέστερα που αποπνέουν ανάλαφρη νεοκλασική πολυτέλεια, καθώς όλα τους τα έπιπλα είναι Κούρτης.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 6

Θα μπορούσα να σας πως πολλά ακόμα. Για το πλήρως εξοπλισμένο spa με τις signature θεραπείες του, για τον πεντανόστιμο τραχανά στο πλούσιο πρωινό, για το ειλικρινές χαμόγελο του προσωπικού, για την έμφυτη ευγένεια της οικογένειας Νιτσιάκου… Θα σταθώ μόνο στο συμπέρασμα: πως ορισμένες φορές μπορεί να μην επισκέπτεσαι ένα ξενοδοχείο με την έξαψη του καινούργιου αλλά τελικά να υποκύπτεις στη γοητεία του κλασικού.

TIPS

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 7

Δώστε το κλασικό ραντεβού στο Ρολόι και χαθείτε στα σοκάκια της πόλης. Από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τα Φώτα, φοράει τα γιορτινά της για έναν ολόκληρο μήνα, με πολλές και συνεχείς εκδηλώσεις.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 8

Επισκεφθείτε το ολοκαίνουργιο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, που άνοιξε τον Σεπτέμβριο. Ένα πολύτιμο κόσμημα για την πόλη μέσα στο Ιτς Καλέ, που υμνεί τον Ηπειρώτη αργυροτεχνίτη και τη λάμψη του ασημιού.

«Du Lac Hotel»: Lake life αλά... γιαννιώτα - εικόνα 9

Προσδώστε αύρα retreat στο ταξίδι σας δοκιμάζοντας κάποια από τις πολύ ιδιαίτερες θεραπείες στο 700 τ.μ. spa του «Du Lac», όπως η τελετουργία του μαροκινού χαμάμ, που χαρίζει ευεξία στο σώμα και το δέρμα.

«Du Lac», Μιαούλη & Ίκκου, Ιωάννινα, 26510/59100

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.