Melanopetra Βoutique Hotel: το στολίδι της Νισύρου

Το Melanopetra Boutique Hotel προσφέρει απλόχερα αρμονία, κομψότητα και διακριτική πολυτέλεια σε ένα περιβάλλον με mindblowing θέα στο Αιγαίο και το ηφαίστειο του νησιού.

Melanopetra Βoutique Hotel: το στολίδι της Νισύρου

Πως θα μπορούσε να μετατραπεί μία πέτρινη διώροφη κατοικία του 19ου αιώνα που βρίσκεται στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό Εμπορειό (ή Νημποριό για τους ντόπιους) της Νισύρου; Το Melanopetra Boutique Hotel – χτισμένο σε υψόμετρο 400μ με πανοραμική θέα στο Αιγαίο και την κοιλάδα του ενεργού ηφαιστείου του νησιού - έχει την απάντηση.

Melanopetra Βoutique Hotel: το στολίδι της Νισύρου - εικόνα 1

H αποκατάσταση και η μετατροπή του ερειπωμένου κτίσματος σε ένα μικρό boutique ξενοδοχείο έγιναν με μεράκι και ιδιαίτερη επιμέλεια ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητά του καθώς αποτελεί μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού. Η ονομασία του, δε, είναι εμπνευσμένη από την τοπική μαύρη ηφαιστειακή πέτρα που αποτελεί το κύριο υλικό δομής.

Melanopetra Βoutique Hotel: το στολίδι της Νισύρου - εικόνα 2

Δύο αυτόνομα επιπλωμένα διαμερίσματα (65 μ² του ισογείου και 50 μ² του ορόφου) που διαθέτουν ιδιωτική είσοδο, μπάνιο με κτιστή ντουζιέρα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ξεχωριστό χώρο καθιστικού και πατάρια ύπνου αποτελούν τις επιλογές που προσφέρει η Melanopetra. Ανεπιτήδευτο στυλ, σπιτική άνεση, ζεστή φιλοξενία αλλά και μια μοναδική ατμόσφαιρα είναι τα χαρακτηριστικά που πλαισιώνουν την ιδιαιτερότητα του αυθεντικού.

Melanopetra Βoutique Hotel: το στολίδι της Νισύρου - εικόνα 3

Από την άλλη, οι διακριτικές μινιμαλιστικές παρεμβάσεις συνδυάζουν τοπικούς τρόπους δόμησης από πρωτογενή υλικά και τις πλέον – διακριτικά - σύγχρονες υποδομές. Το φυσικό ξύλο είναι πανταχού παρόν ενώ οι λευκές και γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν για να ενοποιήσουν και να φωτίσουν τους μικρούς ανεξάρτητους χώρους. Οι ιδιωτικοί υπαίθριοι χώροι προσφέρουν πανοραμική θέα στο Αιγαίο και είναι προστατευμένοι από τον ήλιο με κομψά πανιά σκίασης παλ αποχρώσεων.

Melanopetra Βoutique Hotel: το στολίδι της Νισύρου - εικόνα 4

Αναδυόμενο, λοιπόν, από την πέτρα και τον βράχο του ηφαιστειακού τοπίου και πλαισιωμένο από ένα πραγματικά γνήσιο περιβάλλον, το μικρό boutique ξενοδοχείο αποπνέει διακριτική πολυτέλεια, κομψότητα και αρμονία προσφέροντας ποιοτική διαμονή αλλά και μια αυθεντική εμπειρία διακοπών σε έναν ορεινό οικισμό που αριθμεί 17 μόνιμους κατοίκους.

INFO

Melanopetra Boutique Hotel

Εμπορειός, Νίσυρος

6978060289 / info@melanopetra.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.