10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση

Ανατρέχουμε σε παλαιότερα ταξίδια μας και θυμόμαστε τις διαφορετικές πτυχές που μας έκαναν να αγαπήσουμε ξενώνες και ξενοδοχεία και τους λόγους που απολαμβάνουμε να επιστρέφουμε.

10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση

Ανατρέχουμε σε παλαιότερα ταξίδια μας και θυμόμαστε τις διαφορετικές πτυχές που μας έκαναν να αγαπήσουμε ξενώνες και ξενοδοχεία και τους λόγους που απολαμβάνουμε να επιστρέφουμε.

10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση - εικόνα 1
«Electra Palace», Θεσσαλονίκη

Η καλή μέρα και από το… πρωινό φαίνεται, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι κάτι παραπάνω από λουκούλλειο και το απολαμβάνεις στον ηλιόλουστο οντά του «Μπελλαίικου», στη Στεμνίτσα. Σαν άλλη μαμά που ανησυχεί μήπως μείνουμε νηστικοί, η Νένα γεμίζει διαρκώς το τραπέζι με κάθε λογής χειροποίητα καλούδια και κατόπιν ανοίγουμε παρέα το χάρτη για να σχεδιάσουμε τις εξορμήσεις μας στο Μαίναλο. Μια ιεροτελεστία απαράλλακτη στο πέρασμα του χρόνου – από την πρώτη μας επίσκεψη σε αυτό τον ξενώνα, που έστρωσε το δρόμο και για άλλες προσπάθειες στην ορεινή Αρκαδία, μέχρι την πρόσφατη αναφορά που του επιφύλαξε και αυτός ακόμα ο «Guardian» σε ένα άρθρο με ξεχωριστούς ξενώνες ανά τον κόσμο.

Ένα rooftop για βραβείο είναι αυτό του «Electra Palace» στη Θεσσαλονίκη. Όποτε και να βρεθείς στα ψηλά του ξενοδοχείου-στολίδι της συμπρωτεύουσας, εισπράττεις αμέσως τον παλμό της πλατείας Αριστοτέλους που απλώνεται μπροστά σου, και κατ’ επέκταση ολόκληρης της πόλης, αφού όλα μοιάζουν να αρχίζουν και να τελειώνουν εδώ. Καλύτερη στιγμή για εμάς είναι νωρίς το πρωί, όταν η ήσυχη ακόμα πλατεία γεμίζει σταδιακά φως και ο Θερμαϊκός αρχίζει να ακτινοβολεί.

10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση - εικόνα 2
«Marpessa», Αγρίνιο

Το ξενοδοχείο που μας έκανε να ταξιδέψουμε σε μέρη που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε είναι δίχως άλλο το «Marpessa» στο Αγρίνιο. Ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Agrino Κωνσταντίνου Πιστιόλα και της συζύγου του Μαριάννας, χάρη στο οποίο ένα υπό κατάρρευση αρχοντικό του 1928 μετατράπηκε υποδειγματικά σε boutique ξενοδοχείο-μέλος των Historic Hotels of Europe. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε να βολτάρουμε στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας.

10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση - εικόνα 3
«Κυρίμαι», Μάνη

Όταν η διαμονή μας επιθυμούμε να έχει αύρα Ιστορίας, παίρνουμε τη μεγάλη κατηφόρα για τη Μέσα Μάνη και το «Κυρίμαι» στον Γερολιμένα. Ένα ατμοσφαιρικό σύμπλεγμα μανιάτικων κτιρίων του 19ου αι. και βάση των επιχειρήσεων του τρανού εμπόρου της εποχής Θεόδωρου Κυρίμη, με λιακωτά, καμάρες, υπέροχη θέα στο Κάβο Γκρόσο και δωμάτια με ιδιαίτερη διακόσμηση.

Τις φορές εκείνες που ξυπνάμε με διάθεση για κοντινή εκδρομή χωρίς ιδιαίτερο budget, η Αίγινα και το «Antzi Studios» είναι αυτό που λέμε «στανταράκι». Βόλτες στην περαντζάδα του λιμανιού, ουζάκι στην ψαραγορά, ποτάκι στα «Περδικιώτικα» και ύπνος στα περιποιημένα στούντιο γύρω από την πισίνα, στο όμορφο ψαροχώρι της Πέρδικας.

10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση - εικόνα 4
«Domotel Xenia Volos», Βόλος

Μετά Πηλίου ή και χωρίς, ο πάντα ζωντανός Βόλος βρίσκεται στην ατζέντα μας για χαλαρές βόλτες που με έναν… μυστήριο τρόπο περνάνε από την πανέμορφη παραλία του. Εδώ ανασαίνει ολόκληρη η πόλη, πότε αράζοντας μπροστά στο κτίριο του Πανεπιστημίου, πότε τρώγοντας μια πάστα παλιάς κοπής στη «Μινέρβα», πότε πίνοντας ένα τσιπουράκι στα γρήγορα. Το πιο πανοραμικό πλάνο της απολαμβάνουμε από το «Domotel Xenia Volos», στην προνομιακή θέση του παλιού «Ξενία» της πόλης, το οποίο μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο city resort, με ποικίλες παροχές και τη σφραγίδα της γνωστής αλυσίδας boutique και lifestyle ξενοδοχείων Domotel Hotels & Resorts.

Ένα ορεινό resort με όλα τα κομφόρ, σε ωραίο σχεδιασμό από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης, το «Grand Forest Metsovo» μας γοήτευσε, μεταξύ άλλων, με το μεγάλο κοινόχρηστο σαλόνι του, που χαρίζει την ωραιότερη θέα στο αντικρινό Μέτσοβο, και το πλήρως εξοπλισμένο σπα του.

10 ξενώνες και ξενοδοχεία όπου η επιστροφή είναι απόλαυση - εικόνα 5
«Elatos Resort», Αγόριανη

Χωμένα στα έλατα του Παρνασσού, τα 39 σαλέ του «Elatos Resort» γίνονται πάντα το αγαπημένο μας καταφύγιο όταν αισθανόμαστε τη φύση να μας καλεί. Στα ψηλά της Αγόριανης, σε σημείο-κλειδί για γρήγορη πρόσβαση στο χιονοδρομικό ή απλώς για dolce far niente σαββατοκύριακα ακολουθώντας… τη διαδρομή από το σαλέ στο κεντρικό κτίριο του Club House για βουτιές στην πισίνα και τούμπαλιν.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα σπα είδαμε πάντως κατά την τελευταία μας επίσκεψη στη Σαντορίνη, στο πολυτελέστατο «Ambassador», στο δρόμο προς Ακρωτήρι. Λαξευμένο στο βράχο της Καλντέρας, ένα μακρύ και ατμοσφαιρικό τούνελ διακλαδίζεται προς τα υπόσκαφα δωμάτια και το πολύ περιποιημένο σπα, με πλήρη παλέτα θεραπειών, αίθουσες περιποιήσεων, υπόσκαφες κι αυτές, και μια βεράντα αποθεραπείας με υπέροχη θέα.

Και για να κλείσουμε ρομαντικά και καλοκαιρινά, ένα δείπνο στο μυκονιάτικο «Bill&Coo», με θέα στην ατμοσφαιρικά φωτισμένη πισίνα και τα εμπνευσμένα πιάτα του βραβευμένου Αθηναγόρα Κωστάκου είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς στο Νησί των Ανέμων. Ιδίως αν η συνέχεια γραφτεί στις νέες σουίτες των K-Studio ή, από φέτος το καλοκαίρι, στο πολυτελές αδελφάκι του στον Αϊ-Γιάννη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.