10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά

Επιλέγουμε προορισμούς πέρα από τους κλασικούς και άφηνουμε τη ματιά μας ελεύθερη. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και βουτάμε στα πιό ρομαντικά terroir της Ευρώπης.

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά

Βλέπουμε φωτογραφίες και ευχόμαστε να είχαμε την ευκαιρία να κάναμε μία βόλτα στα σοκάκια τους, να απολαμβάναμε τον καφέ μας σε ένα από τα όμορφα και ζεστά καφέ, να μπορούσαμε να γυρνάγαμε αμέριμνοι στις αγορές τους. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και κάνουμε μία βουτιά στα πιο ρομαντικά terroir της Ευρώπης.

Κολμάρ, Γαλλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 1

Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης αν αναλογιστεί κανείς τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και την καλά διατηρημένη παλιά πόλη. Ξεχωριστό επίσης και το τμήμα της πόλης στις όχθες του ποταμού Λάουχ, γνωστό και ως «Μικρή Βενετία». Ανήκει στη Γαλλία, βρίσκεται στο «Δρόμο του Κρασιού» και φιλοξενεί το μουσείο Unterlinden, πρώην μοναστήρι των Δομινικανών, κτισμένο το 1242, το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο το 1850, με σημαντικά εκθέματα τέχνης και ιστορίας της Αλσατίας.

Cinque Terre, Ιταλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 2

Δεν είναι ένα, άλλα πέντε πανέμορφα χωριά σκαρφαλωμένα πάνω στα βράχια και δίπλα στη θάλασσα, στην περίφημη ιταλική ριβιέρα. Μonterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore, τα ονόματα των χωριών, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με τρένο. Τα πολύχρωμα σπίτια θα αποτελέσουν το ιδανικό background για τις φωτογραφίες σας.

Cesky Krumlov, Τσεχία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 3

Η υπέροχη φύση, σε συνδυασμό με τα άθικτα ιστορικά κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής δημιουργούν ένα παραμυθένιο περιβάλλον στο μικροσκοπικό Cesky Krumlov του 13ου αιώνα. Το επιβλητικό της κάστρο, θα σας κάνει να ξεχαστείτε στα στενα του, ενώ στα must see είναι το μουσείο με ιστορικά ευρήματα από την περιοχή της Βοημίας.

Φλωρεντία, Ιταλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 4

Η Φλωρεντία, μία πόλη-υπαίθριο μουσείο, ισορροπεί ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται μία ανάσα από τα κλασικά τοσκανικά τοπία με τους ελαιώνες και τα αμπέλια.

Εδιμβούργο, Σκωτία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 5

Οι ατελείωτες βόλτες στον κεντρικό πεζόδρομο Royal Mile του Εδιμβούργου, αλλά και το πανέμορφο κάστρο θα σας κάνουν να μην θέλετε να αποχωριστείτε αυτό το πανέμορφο μέρος στα βόρεια του νησιού.

Μπριζ, Βέλγιο

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 6

Μία βόλτα στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια, ανάμεσα στα κανάλια και τις λίμνες, μία στάση στα ρομαντικά μπιστρό είναι μερικά από τα στοιχεία που θα κάνουν την Μπριζ, τον αγαπημένο σας προορισμό. Είναι η πόλη των θρύλων, των εξωπραγματικών τοπίων, της σοκολάτας και... της μπύρας. Είναι κάτι σαν τον παράδεισο.

Καρλσρούη, Γερμανία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 7

Είναι η πόλη των ονείρων, καθώς τη σχεδίασε το 1715 στο σχεδιαστήριό του ο Karl-Wilhelm. Στο κέντρο της πόλης το ανάκτορο, και από εκεί ξεκινούν κυκλικά οι 32 δρόμοι, σαν ηλιαχτίδες. Υπαίθριες μπυραρίες, εκλεκτές νοστιμιές της Βάδης, αλλά και ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

Πάρμα, Ιταλία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 8

Με επίκεντρο την μεσαιωνική πλατεία της η Πάρμα είναι ο παραμυθένιος προορισμός και ταυτόχρονα γαστρονομική μητρόπολη της βόρειας Ιταλίας.

Ιωάννινα, Ελλάδα

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 9

Η ζωντανή πόλη που κουβαλάει ιστορία αιώνων αναμορφώνεται, ακολουθεί τις νέες τάσεις. Κάθε σοκάκι, κάθε πλατεία, το περίφημο κάστρο και φυσικά η λίμνη Παμβώτιδα, αποτελούν κύτταρα ανάπτυξης της πανέμορφης πόλης. Χειμώνας ή καλοκαίρι τα Ιωάννινα, έχουν πάντα κάτι ενδιαφέρον.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά - εικόνα 10

Η καλοδιατηρημένη μπαρόκ συνοικία, το νόστιμο φαγητό, η ιδιαίτερη καλλιτεχνική σκηνή, τα καταπράσινα πάρκα, αλλά και το κάστρο Hohensalzburg βρίσκονται ανάμεσα στα hot spots της πόλης. Το Σάλτσμπουρκ είναι παραμύθι, και πολύ κοντά του βρίσκονται και οι Άλπεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.