Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας

Τρία φρούρια, το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, η ατμοσφαιρική και παλλόμενη από ζωή πλατεία Συντάγματος, μαζί με την αρχιτεκτονική φινέτσα των ιστορικού κέντρου και το διάχυτο ερωτισμό, έχουν ενθρονίσει το Ναύπλιο για πάντα στην καρδιά μας.

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας
Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 1
Η ατμοσφαιρική πλατεία Συντάγματος.

Τρία φρούρια, το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, η ατμοσφαιρική και παλλόμενη από ζωή πλατεία Συντάγματος, μαζί με την αρχιτεκτονική φινέτσα των ιστορικού κέντρου και το διάχυτο ερωτισμό, έχουν ενθρονίσει το Ναύπλιο για πάντα στην καρδιά μας.

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 2
Πανοραμική άποψη της πόλης

Τώρα το χειμώνα μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα μέχρι το τέλος της Ακτής Μιαούλη με ένα ζεστό καπουτσίνο στο χέρι από τις πάμπολλες καφετέριες της παραλιακής και μετά να συνεχίσουμε για το «γύρο της Αρβανιτιάς», δηλαδή τον πλακόστρωτο, ατμοσφαιρικό, ρομαντικό, πανέμορφο πεζόδρομο που αγκαλιάζει τον ανεμοδαρμένο βράχο της Ακροναυπλίας.

Περνάμε το κλειστό εκκλησάκι Santa Maria della Grotta (η Παναγία της σπηλιάς) και το τούνελ (τη «σπηλιά του Δεσπότη» Νίκανδρου Ντελούκα) και συνεχίζουμε μέχρι την πίσω πλευρά του Παλαμηδίου που ορθώνεται αλύγιστο. Κατηφορίζουμε από την πλατεία Αρβανιτιάς και περνώντας το πάρκο Σταϊκοπούλου παίρνουμε την ομώνυμη οδό μέχρι την Πλατεία Συντάγματος. Εδώ χορταίνουμε ατμόσφαιρα ιταλικής piazza στα προσεγμένα cafés αλλά και ιστορία καθώς στα γύρω κτίρια η επανάσταση του ’21 και οι ωδίνες της γέννησης του νέου ελληνικού κράτους στέλνουν ακόμα τις δονήσεις τους με το υπέροχο Αρχαιολογικό Μουσείο να συμπληρώνει την εικόνα.

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 3
Ψαγμένα ποτά, σκηνογραφική άποψη και έθνικ και alternative rock μουσικές στο «Circulo Cooperativa».

Συνεχίζουμε στον Ψαρομαχαλά, το πιο γραφικό και ανέπαφο κομμάτι της πόλης και ανεβαίνουμε με τα πόδια στην Ακροναυπλία (αν δεν αντέχετε υπάρχει πάντα το αυτοκίνητο) με το φράγκικο Castelο del Toro, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το Κάστρο των Ρωμιών και κοινό παρονομαστή ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα – θα το απολαύσετε καλύτερα από το πλάτωμα κάτω από το Παλιό Ρολόι.

Ολόκληρη η παλιά πόλη καλύπτεται από την ομπρέλα των κόκκινων κεραμιδιών, τα ενετικά ερείπια βγάζουν σε ωραία ξενοδοχεία, οι μοντέρνες καλοβαλμένες καφετέριες και τα μπαρ περνούν χαλαρά από τον πρωινό καπουτσίνο σε after μπαρίστικες ιστορίες, οι ψαροταβέρνες γειτνιάζουν ακομπλεξάριστα με τα παλαιοπωλεία και τα υπέροχα ιταλικά παγωτά κορτάρουν τα αυθεντικά ελληνικά τσίπουρα.

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 4
Το bistro του πολυχώρου Φουγάρο είναι καλή πρόταση για ελαφρύ φαγητό ή ποτό.

Χωρίς αντίπαλο στο είδος του, ο πολυχώρος Φουγάρο είναι κάτι σαν την Τεχνόπολη του Ναυπλίου. Υποδειγματικά ανακαινισμένοι σε minimal industrial ύφος, οι χώροι της παλιάς βιομηχανίας Ανθός στεγάζουν εκθέσεις, εστιατόριο, café, εργαστήριο με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, κατάστημα με ποιοτικά δώρα, βιβλιοθήκη και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά τα must-see του Ναυπλίου στους guides του AthinoramaTravel.gr.

Πεινάσατε;

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 5
Ψάρι τρώμε κλασικά στον «Σαβούρα»

Πολύ in είναι αυτή τη στιγμή το all day «3 Sixty Café» (2752028068), στο ισόγειο ενός νεοκλασικού του 1836, με ευρηματική αρωματική κουζίνα και έθνικ αναφορές. Για κάτι πιο γρήγορο, πολύ καλά είναι τα χοτ-ντογκ και τα μπέργκερ του «Άνω-Κάτω» (2752025032) απέναντι από το στρατόπεδο στην οδό Ασκληπιού.

Θαυμάσια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα από ολόφρεσκες ντόπιες ύλες δοκιμάζουμε στο οινομαγειρείο «Νούλης» (2752025541), κρεατικά στη σχάρα αλλά και μπέργκερ με Black Angus σε καλές τιμές στο «BBQ & Grill Pantazis» (2752096097) και ψάρι τρώμε κλασικά στον «Σαβούρα» (2752027704) και στον «Αραπάκο» (2752027675).

Για δυνατή αλλά προσεγμένη δια­σκέδαση με καλές μουσικές και ποτά, κάντε μια στάση στο café-bar «Αλλοτινό» (2752096150-1), στο «Circulo Cooperativa» (2752026032), στο «Σοκάκι» (2752026032), στο «Μαύρο Γάτο» (2752026652) και στο «Ες Αεί Enoteca & Tapas Bar» (2752022884).

Πού να μείνετε

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 6
Άρωμα εποχής στο «Ilion Hotel Suites»

Athena Hotel
Σε απολύτως προνομιακή θέση στην πλατεία Συντάγματος, με υπέροχη θέα στην ιστορική πλατεία, απέκτησε με τη φετινή πλήρη ανακαίνιση μοντέρνο ύφος. (2752047200, από € 100)

Nafplia Palace Hotel and Villas
Ακριβώς στην Ακροναυπλία, πολυτελές και διαχρονικά κομψό, με συγκλονιστική θέα. (2752070800, από € 152)

Ilion Hotel Suites
Σε ένα από τα πιο παλιά κτίρια του Ναυπλίου (1600), δια­κοσμημένο με αντίκες και φρέσκο. (2752025114, από € 50)

Ναύπλιο: Funky βόλτες με άρωμα ιστορίας - εικόνα 7
Το αρτίστικο «Αδιάντη Boutique Hotel»

Grand Sarai
(2752022563, από € 80) Ατμόσφαιρα εποχής στο κτίριο του 1600, καλόγουστη διακόσμηση και όλες οι ανέσεις.

Αδιάντη Boutique Hotel
(2752022073, από € 75) Παλιό τριώροφο νεοκλασικό δίπλα στον αδελφό ξενώνα «Amymone». Ιδιαίτερης αισθητικής, άνετα δωμάτια με ευρηματικά αρτίστικο χαρακτήρα και καλά εξοπλισμένα.

Grande Bretagne
(2752096200, από € 120) Το νεοκλασικού ύφους ιστορικό ξενοδοχείο του 1878 (κατοικία του πρωθυπουργού Δηλιγιάννη) μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη πολυτελή μονάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.