Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς

Από το Λονδίνο μέχρι την Αιθιοπία και από το Παρίσι μέχρι τους Δολομίτες, τα γιορτινά ταξίδια αποκτούν άλλη χάρη αν πας διαβασμένος. Οι insiders που ακολουθούν, οι άνθρωποι που σχεδιάζουν και οργανώνουν τις αποδράσεις μας, έχουν το λόγο και τα μυστικά. 

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς

Από το Λονδίνο μέχρι την Αιθιοπία και από το Παρίσι μέχρι τους Δολομίτες, τα γιορτινά ταξίδια αποκτούν άλλη χάρη αν πας διαβασμένος. Οι insiders που ακολουθούν, οι άνθρωποι που σχεδιάζουν και οργανώνουν τις αποδράσεις μας, έχουν το λόγο και τα μυστικά. Από την Ήρα Σινιγάλια

Λονδίνο: Metropolitan fun

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 1

Insider: Πέτρος Αποστολόπουλος, έμπειρος συνοδός εκδρομών και ξεναγός του Manessis Travel, ο οποίος γνωρίζει το Λονδίνο από μέσα.
«Συναρπαστικό!»: αυτή είναι η μία και μόνη λέξη που διαλέγει ο κ. Πέτρος Αποστολόπουλος για να περιγράψει το Λονδίνο. «Είναι μια ζωντανή, πολυεθνική πόλη στην οποία δεν βαριέσαι ποτέ, διότι είναι πραγματική μητρόπολη». Και προσθέτει γελώντας: «Μόνο όποιος έχει βαρεθεί τη ζωή του, θα βαρεθεί το Λονδίνο!» Με εμπειρία 10 χρόνων ως συνοδός και ξεναγός στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να αποκωδικοποιήσει τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και να μας δώσει το «απόσταγμα», δηλαδή τις προτάσεις που κάνουν τη διαφορά. «Το Winter Wonderland στο Hyde Park είναι ένα χριστουγεννιάτικο χωριό που δεν πρέπει να χάσει ο ταξιδιώτης, διότι ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα των γιορτών». Πρόκειται για έναν πολυχώρο με ποικίλα θεάματα, από το Παγωμένο Μαγικό Πάρκο μέχρι τις παραστάσεις του τσίρκου Zippos και το γιγάντιο τροχό με τις κλειστές καμπίνες για να δείτε πανοραμικά και… ζεστά το Λονδίνο.

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 2
Πέτρος Αποστολόπουλος

«Επίσης ο επισκέπτης θα πρέπει να δοκιμάσει την εμπειρία των ice rinks, των παγοδρομίων για scating, που στήνονται στο National History Museum, το London Eye ή το Somerset House. Κάτι που όντως αξίζει και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου είναι επίσης το φαντασμαγορικό θέαμα από τα πυροτεχνήματα μία ώρα πριν από την Πρωτοχρονιά στο London Eye». Αυτό το τελευταίο μαζί με τις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις μιούζικαλ συνιστούν, κατά τον κ. Αποστολόπουλο, μια εμπειρία μοναδική. Σε συνδυασμό με τις ατελείωτες βόλτες για shopping στα γνωστά σημεία: Oxford Street, Regent Street και Carnaby Street. και νέο hot spot το εμπορικό κέντρο Westfield. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη εκδρομή του Manessis Travel περιλαμβάνει διαμονή σε πολύ οικονομικές τιμές σε κεντρικότατα και πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το «Cumberland» και το «Thistle Marble Arch». (4 ημέρες, από 495 ευρώ).

Info 2103290100, 2103290200, 2108010150, www.manessistravel.gr

Ροβανιέμι, Λαπωνία: Σαν παραμύθι

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 3

Insider: Ευάγγελος Κατσιμίχας, ιδιοκτήτης του Versus Travel που έχει εστιάσει στα ταξίδια ζωής και λάτρης της ατμόσφαιρας της Λαπωνίας.
Αυτά που ξεχωρίζει ο κ. Κατσιμίχας στη Λαπωνία είναι «η μοναδική φύση και τα συναρπαστικά αξιοθέατα. Κατάφυτα βουνά, παγωμένες λίμνες και ποτάμια – όλα ντυμένα στα λευκά. Τα πάντα κινούνται αλλιώς στον παραμυθένιο προορισμό, που αποτελεί το απόλυτο ταξίδι για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο. Ταξίδια στη Λαπωνία πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και τη θερινή περίοδο για τον ήλιο του μεσονυχτίου». Must θεωρεί ο κ. Κατσιμίχας τη βόλτα με τα μηχανοκίνητα σκούτερ στο χιόνι καθώς και την επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, όπου οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα με τα έλκηθρα που σέρνουν τάρανδοι και χάσκι. Σίγουρα η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό πλοίο «Sampo» είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Versus.

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 4
Παναγιώτης Μαγγούδης

Όμως όπως τονίζει ο κ. Κατσιμίχας: «Λαπωνία δεν είναι μόνο το Ροβανιέμι, το χωριό του Αϊ-Βασίλη, είναι και η Κίρουνα της Σουηδίας. Μια επίσκεψη στο… πάντοτε καινούργιο “Ice Hotel” είναι απαραίτητη, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ξενοδοχείο από πάγο στον πλανήτη, ένα πραγματικό έργο τέχνης. Το πρόγραμμα του Versus περιλαμβάνει επίσκεψη στο “Ice Hotel” αλλά και στο ζωολογικό κήπο Ράνουα, το βορειότερο του κόσμου, με είδη ζώων που απαντώνται μόνο στον αρκτικό κύκλο. Στο Αρκτικό Μουσείο του Ροβανιέμι θα γνωρίσετε πολλά είδη της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής». Τι συμβουλεύει ως insider; «Μην περιοριστείτε στη φινλανδική Λαπωνία, αλλά προχωρήστε και σε πιο αυθεντικά μέρη, όπως η Κίρουνα στη σουηδική πλευρά της». Και τι θα έφερνε πίσω για να θυμάται τη Λαπωνία; «Ένα μπρελόκ με τον Ρούντολφ, το διάσημο τάρανδο του Αϊ-Βασίλη». (11 ημέρες, από 1.990 ευρώ).

Info 2104101601, www.versustravel.eu

Παρίσι: Place to be

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 5

Insider: Παναγιώτης Μαγγούδης, συνιδιοκτήτης του Nikaia Travel και ορκισμένος λάτρης του Παρισιού, στο οποίο κι εξειδικεύεται το γραφείο.
Μαζί με τη Στεφανία Γιούργα, τη «μέντορά» του όπως την αποκαλεί, διευθύνουν το Nikaia Travel εδώ και τρία χρόνια και προτείνουν επιλεγμένες προτάσεις ταξιδιών. «Θέλουμε οι πελάτες μας να μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργούμε ταξίδια», τονίζει ο κ. Μαγγούδης, ο οποίος επιλέγει ως κεντρικό προορισμό του Nikaia Travel το Παρίσι. Ωστόσο, την πρώτη φορά που πήγε στην Πόλη του Φωτός δεν σχημάτισε και την καλύτερη εντύπωση: «Τη δεύτερη φορά την είδα διαφορετικά. Είναι μια πόλη που μπορείς να φας καλά –όχι μοσχαρίσιο κρέας βέβαια–, να διασκεδάσεις και να περπατήσεις έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο 19ο αιώνα. Βλέπεις όμορφα κτίρια και μαγαζιά, ενώ τις γιορτές είναι top εμπειρία εξαιτίας του φωτισμού της ή ακόμη και του τρόπου που ντύνεται ο κόσμος».

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 6

Και συμπληρώνει: «Πέρα από τα διάσημα μαγαζιά τύπου “Moulin Rouge”, υπάρχουν κάποια πιο άγνωστα, που στήνουν παραστάσεις που δεν το χωράει ο νους σου». Το μυστικό για το Παρίσι, κατά τον κ. Μαγγούδη είναι να αφεθείτε: «Βρείτε brasseries και γευματίστε σαν Παριζιάνοι. Σε κάθε περίπτωση το Παρίσι είναι ένας προορισμός που γεμίζει τον ταξιδιώτη. Ανάλογα με το πώς θέλετε να το δείτε, είναι ρομαντικό, τουριστικό ή ό,τι άλλο». Πάνω σε αυτήν τη λογική στηρίζεται και το Nikaia Travel, το οποίο προσφέρει πολλά tips τα οποία δεν βρίσκει κάποιος εύκολα, όπως το νέο μπαρ-place to be της πόλης «Miss Kô» ή το εστιατόριο «Relais de l’ Entrecôte» στο Saint Germain des Pres για το κρέας με τηγανητές πατάτες και μια μυστική σάλτσα. (5-6 ημέρες, από € 589).

Info 2104250072, www.nikaiatravel.gr

Δολομίτες: Παραδοσιακά Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 7

Insider: Κώστας Τσοπάνης, συνιδιοκτήτης του Eurorama Travel, το οποίο ειδικεύεται σε tailormade ταξίδια στους Δολομίτες.
Τις Δολομιτικές Άλπεις επιλέγει ο Κώστας Τσοπάνης ως top προορισμό για τα Χριστούγεννα. Τα βουνά έχουν ένα ιδιαίτερο πέτρωμα και το δειλινό παίρνουν το χαρακτηριστικό τους ροζ-κόκκινο χρώμα. Οι διαδρομές που γίνονται με το λεωφορείο είναι μαγευτικές, ειδικά ο Μεγάλος Δρόμος των Δολομιτών, αλλά και το σκηνογραφικό χωριό Ortisei. «Η εκδρομή αυτή, έτσι όπως την κάνουμε, απευθύνεται σε όσους θέλουν να δουν, πέρα από τις μεγαλουπόλεις, χριστουγεννιάτικα χωριά και χαριτωμένες μικρές αγορές», λέει ο κ. Τσοπάνης. Όσο για την πρώτη του εντύπωση; «Στο Bolzano με τα έντονα βαυαρικά στοιχεία με εντυπωσίασαν τα βουνά που βρίσκονται στο βάθος. Επίσης δεν είδα μιζέρια, αντίθετα κυριαρχούν η ιταλική φινέτσα σε συνδυασμό με το βαυαρικό ύφος».

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 8
Κώστας Τσοπάνης

Ο ταξιδιώτης, σύμφωνα με τον κ. Τσοπάνη, θα πρέπει οπωσδήποτε να δει το χαρακτηριστικό ροζ-κόκκινο χρώμα των Δολομιτών, να επισκεφθεί το παραμυθένιο χωριό Ortisei αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο του Bolzano με τον Άνθρωπο των Πάγων. Η θέα από το Sopra Bolzano (το Επάνω Bolzano), πάλι, με το τελεφερίκ που ίπταται στα δάση και στη συνέχεια η βόλτα με το τρενάκι που περνά από τα masi, τα χειμωνιάτικα σπίτια των χωρικών, είναι μοναδικές. Εξίσου πλούσιες είναι και οι γεύσεις, όπως τα νιόκι με βούτυρο canederli, το γκούλας αλλά και τα ωραία είδη ψωμιού. Στην ερώτηση τι θα έφερνε μαζί του από αυτό το ταξίδι, ο κ. Τσοπάνης δίνει μια πρωτότυπη απάντηση: «Την αίσθηση του δέους που προκαλούν οι Δολομίτες!» Σημειώστε ότι η εκδρομή έχει το πλεονέκτημα της διαμονής σε κεντρικό και όμορφο ξενοδοχείο στο Bolzano. Όσο για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, αυτό είναι το δώρο του γραφείου στους ανήσυχους ταξιδιώτες του! (9 ημέρες οδικώς με ημιδιατροφή, από € 790).

Info 2114030784, www.euroramatravel.gr

Αυστριακές Άλπεις: Κλασικά αξία

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 9

Insider: Απόστολος Καραφίλης, managing director του γραφείου-leader στον ορεινό τουρισμό Skylines Euroski Club, ο οποίος έχει γυρίσει όλες τις Άλπεις (και) με σκι!
Οι Αυστριακές Άλπεις είναι η πρόταση της Skylines και του Απόστολου Καραφίλη για τα Χριστούγεννα. Ο λόγος; «Με συναρπάζει ο μοναδικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, χιονοδρομικών εγκαταστάσεων, εξαιρετικής κουζίνας, κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και απεριόριστων δυνατοτήτων για δραστηριότητες και σπορ αλλά και για κοντινές εκδρομές». Για τους μυημένους στο σκι προτείνει την περιοχή Arlberg, συγκεκριμένα το Lech, για τη διακριτική πολυτέλεια και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών της και το νεανικό, κοσμοπολίτικο St. Anton με τις πολλές apres ski δραστηριότητες. Νεανικό και κοσμοπολίτικο είναι και το Ischgl, που παρέχει τη δυνατότητα διασυνοριακού σκι, καθώς συνδέεται με πίστες και lifts με το ελβετικό χιονοδρομικό Samnaun.

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 10
Απόστολος Καραφίλης

Για τους νέους αλλά και για οικογένειες προτείνει τόσο το παραδοσιακό Saalbach με την άμεση πρόσβαση σε μεγάλο χιονοδρομικό πεδίο όσο και την περιοχή Zell am See-Kaprun, που έχει μία από τις μεγαλύτερες σεζόν. Το πιο κοσμοπολίτικο και ωραιότερο χωριό της Αυστρίας είναι το Kitzbuhel με ένα εκπληκτικό χιονοδρομικό πεδίο, ενώ το Seefeld είναι ιδανικό για οικογένειες και για après ski ζωή. Σε όσους δεν κάνουν σκι συνιστά να απολαύσουν οργανωμένες βόλτες στο χιονισμένο τοπίο με ειδικά χιονοπάπουτσα, να κάνουν cross-country skiing, περπάτημα σε ίσιες χιονισμένες διαδρομές με χιονοπέδιλα ή βόλτες στο δάσος με άμαξες-έλκηθρα. Επιστρέφοντας από ένα τέτοιο μέρος, θα κρατούσε την ομορφιά του τοπίου και τις γευστικές απολαύσεις: «Ένα ντόπιο κρασί, ένα μπουκαλάκι snaps και βέβαια speck, καθώς κι ένα κομμάτι από το αγαπημένο μου γλύκισμα, το applestrudel». (8 ημέρες, από € 540).

Info 2106777779, www.skylines.gr

Βαρκελώνη: Μια πόλη γεμάτη εμπειρίες

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 11

Insider: Γιάννης Τσέρτος, γενικός διευθυντής/ιδιοκτήτης του Triaena Tours και γνώστης της Βαρκελώνης, την οποία αγαπά.
Βαρκελώνη για τον κ. Τσέρτο σημαίνει υπέροχη αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία, γραφικές γειτονιές, μοναδικές γεύσεις της καταλανικής κουζίνας, ποδόσφαιρο και γενικά κουλτούρα και ζωντανή ατμόσφαιρα. Δεν θα πρέπει να χάσετε όπως λέει: «Τα δείγματα της μοναδικής αρχιτεκτονικής του Gaudi, όπως η Casa Batllo, η Sagrada Familia και το πάρκο Güell καθώς και μια επίσκεψη στο Museu d’Art Contemporani de Barcelona και στο Museu Nacional d’Art de Catalunya. Τη βόλτα στη γραφική συνοικία Barri Gotic και στη La Rambla αλλά και τη στάση για να χαζέψετε και να τσιμπήσετε κάτι στην κλειστή αγορά Mercat de la Boqueria. Μια παράσταση φλαμένκο στο Palau de la Musica Catalana είναι αξέχαστη εμπειρία. Ακόμη, για τους ποδοσφαιρόφιλους είναι must η βόλτα στο επιβλητικό γήπεδο Camp Nou και το μουσείο του. Τέλος, ένα δείπνο στην Barceloneta για θαλασσινά ή παέγια είναι σίγουρα το καλύτερο κλείσιμο της μέρας».

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 12
Γιάννης Τσέρτος

Ως προς τις νέες αφίξεις στην πόλη, ο κ. Τσέρτος προτείνει «το ολοκαίνουργιο “Praktik Vinoteca Hotel” αλλά και το πολυτελές “Mandarin Oriental” με το εστιατόριο “Moments”, το οποίο κατέχει 2 αστέρια Michelin. Επίσης, τα εστιατόρια “Cuines Santa Caterina” και “Comerç 24” αλλά και το bar-restaurant “Mondo”. Τέλος, την έκθεση στο Caixa Forum με έργα σημαντικών καλλιτεχνών από το Museo Nacional del Prado της Μαδρίτης, όπως οι Γκόγια, Βελάσκεθ, Ρούμπενς και Μπος». Και ποια είναι τα μυστικά του insider; «Το πιο κοινό μυστικό είναι τα tapas κι ένα μπουκάλι καλό κρασί. Ένας περίπατος στο βουνό Montjuïc προσφέρει την ωραιότερη θέα. Μια βόλτα στην underground γειτονιά El Raval και τα διαφορετικά θεματικά πάρτι στη Sala Apolo». Συμπερασματικά η Βαρκελώνη, στην οποία το Triaena προσφέρει ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων αλλά και πλούσια γεύματα και δείπνα, είναι μια πόλη που δεν τη βαριέται κανείς. «Ο συνδυασμός της καλλιτεχνικής και της γευστικής κουλτούρας κι αισθητικής της είναι μοναδικός. Είναι ιδανική για ζευγάρια και παρέες όλων των ηλικιών αλλά και για οικογένειες». (5 ημέρες από € 520).

Info 2107499300, www.triaenatours.gr

Βαρσοβία-Κρακοβία: Μεσαιωνική γοητεία

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 13

Insider: Παναγιώτης Ηλιάδης, γενικός διευθυντής του Cosmorama, ο οποίος έχει επισκεφθεί δέκα φορές την Πολωνία και σχεδίασε την εκδρομή.
«Τόσο η Βαρσοβία όσο και η Κρακοβία, ειδικά η τελευταία, είναι παραμυθένιες πόλεις, πράγμα που συναρπάζει τον ταξιδιώτη», μας λέει ο κ. Ηλιάδης συνιστώντας ανεπιφύλακτα την επίσκεψη στο Άουσβιτς, το οποίο συμπεριλαμβάνεται άλλωστε και στο πρόγραμμα της εκδρομής που προτείνει το Cosmorama, «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι». Παράλληλα η περιήγηση στα παλιά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα στην Κρακοβία είναι άλλη μία ξεχωριστή εμπειρία, καθώς ο επισκέπτης θα περπατήσει σε μια εντυπωσιακή διαδρομή μήκους 2 χλμ. Όσο για τα insider tips, ο γενικός διευθυντής του Cosmorama «αποκαλύπτει» το Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας: «Δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά έχει τεράστιο ενδιαφέρον η αίθουσα με τα υψηλότατης αισθητικής έργα από τις κοπτικές εκκλησίες της Νουβίας στο Βόρειο Σουδάν, τα οποία οι Πολωνοί πήραν ως δώρο για τη συμβολή τους στην κατασκευή του φράγματος του Ασουάν».

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 14
Παναγιώτης Ηλιάδης

Επίσης στην Κρακοβία προτείνει, παρότι πολλοί την προσπερνάνε στις ξεναγήσεις, την πρώην εβραϊκή συνοικία Καζιμίρς, όπου γυρίστηκε η ταινία «Λίστα του Σίντλερ». Aναπλάστηκε σταδιακά και σήμερα διαθέτει ιδιαίτερα μπαρ κι εστιατόρια, ενώ προσελκύει πιο νέο κόσμο. Γενικά, πάντως, ο προορισμός απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την κουλτούρα της Κεντρικής Ευρώπης και τη μεσαιωνική αισθητική αλλά και σε αυτούς που θέλουν κάτι καινούργιο και value for money, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Όσο για το ένα και μοναδικό πράγμα που θα έφερνε μαζί του είναι ένα μπουκάλι καλή πολωνική βότκα (6 ημέρες, από € 645).

Info 2103642707, www.cosmorama-travel.gr

Αιθιοπία: Αυθεντικότητα εκτός χάρτη

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 15

Insider: Παναγιώτης Τεζαψίδης, managing director του Κανόνα, ενός από τα καλύτερα γραφεία με ειδίκευση στα πολιτιστικά ταξίδια ζωής.
«Η Αιθιοπία απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό, να δουν τη μαύρη ήπειρο όπως είναι, από τη στιγμή που δεν έχει αναπτυχθεί σαν τους τυπικούς προορισμούς για σαφάρι», τονίζει ο κ. Τεζαψίδης και συνεχίζει: «Η χώρα έχει πιο πολλά μνημεία στον Βορρά, κυρίως μεσαιωνικά, ενώ στον Νότο κυριαρχούν οι πρωτόγονες φυλές». Συνεπώς ο συγκεκριμένος προορισμός θα κάνει αίσθηση σε όσους επιλέγουν το δίπτυχο «πολιτισμικό ταξίδι - εξερεύνηση». Οκτώ φορές έχει πάει ο κ. Τεζαψίδης στην Αιθιοπία και δεν την έχει βαρεθεί: «Με συγκινούν η αυθεντικότητα, η Ιστορία της χώρας και η ευγένεια των ανθρώπων σε συνδυασμό με τις μη τουριστικές αγορές». Ποια είναι τα μυστικά ενός τέτοιου ταξιδιού; «Να πάει κάποιος την εποχή των βροχών, όταν το τοπίο είναι καταπράσινο και λουλουδιασμένο και οι καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου στα κέφια τους. Διότι, δυστυχώς, πολλοί πάνε την εποχή της ξηρασίας και χάνουν το θέαμα.

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με τους ειδικούς - εικόνα 16
Παναγιώτης Τεζαψίδης

Επίσης να βρει έναν ντόπιο να του φτιάξει αυθεντικό καφέ, ψήνοντας επιτόπου τους κόκκους του. Τέλος, να δει τη Λαλιμπέλα και τις λαξευτές εκκλησίες, τα κοπτικά μοναστήρια στη Λίμνη Τάνα και τις φυλές του Νότου». Η εκδρομή του Κανόνα στην Αιθιοπία διαρκεί από 9 ημέρες (Μικρή Αιθιοπία, € 2.680) μέχρι 16 (Μεγάλη Αιθιοπία, € 3.980) και περιλαμβάνει κατασκήνωση στον Νότο με μάγειρα. «Κάθε χρόνο η Αιθιοπία είναι διαφορετική. Έχει αναπτυχθεί πολύ και αν κάποιος πάει έπειτα από μία πενταετία πιθανώς να μην προλάβει να δει κάποια πράγματα. Σε μερικά χωριά μόλις το 1998 οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν γυμνοί, κρατώντας ακόντια και τόξα. Τώρα αυτό δεν θα το δείτε», καταλήγει ο κ. Τεζαψίδης. Όσο για το ένα και μοναδικό πράγμα που θα έφερνε μαζί του από εκεί, θα ήταν ένας κοπτικός μεταλλικός σταυρός με ζωγραφική παράσταση στο κέντρο.

Info 2310237066, 2310274045, www.kanon.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.