Οργανωμένες μονοήμερες και κοντινές εκδρομές

Αναζητάτε ιδέες για οικονομικές κοντινές ή και μονοήμερες εκδρομές χωρίς αυτοκίνητο; Ψάξαμε στα προγράμματα των γραφείων και βρήκαμε ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Οργανωμένες μονοήμερες και κοντινές εκδρομές

Αναζητάτε ιδέες για οικονομικές κοντινές ή και μονοήμερες εκδρομές χωρίς αυτοκίνητο; Ψάξαμε στα προγράμματα των γραφείων και βρήκαμε ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Στην καρδιά του χειμώνα και με τις διακοπές των Χριστουγέννων να είναι ακόμη λίγο μακριά, μια μικρή απόδραση για αλλαγή παραστάσεων μοιάζει όλο και πιο ελκυστική. Τι κι αν ο διαθέσιμος χρόνος και το budget είναι συνήθως περιορισμένος; Ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν τα πράγματα ευκολότερα για εσάς, προτείνοντας οργανωμένες εκδρομές για τις οποίες δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο.

Οργανωμένες μονοήμερες και κοντινές εκδρομές - εικόνα 1
Βυτίνα

Το ταξιδιωτικό γραφείο Thiamis Tours (210 6452577-8 ) έχει οργανώσει μονοήμερη εκδρομή για τις 23 Νοεμβρίου σε Αμφίκλεια, Γραβιά, Πολύδροσο. Στο χωριό Γραβιά, γνωστό από τα… μαθητικά μας χρόνια, προβλέπεται επίσκεψη στο Ιστορικό Μνημείο που έχει αναγερθεί εκεί που κάποτε βρισκόταν το «Χάνι», ενώ η φύση του Παρνασσού πρωταγωνιστεί.

Οργανωμένες μονοήμερες και κοντινές εκδρομές - εικόνα 2
Μουσείο Περιβάλλοντος ΠΙΟΠ στη Λίμνη Στυφαλίας

Μονοήμερες εκδρομές σχεδόν κάθε Σάββατο και Κυριακή του μήνα διοργανώνει ο Συρίγος (210-3235500 ). Όσοι αγαπούν τα μουσεία έχουν ένα παραπάνω λόγο να ερευνήσουν τις εκδρομές αυτές, καθώς περιλαμβάνουν επισκέψεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στη Λίμνη Στυφαλίας αλλά και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου Καράμπαμπα στη Χαλκίδα και το ολοκαίνουργο μουσείο της Τεγέας.

Για τα Σαββατοκύριακα προτείνει τριήμερες εκδρομές που ξεκινούν το μεσημέρι της Παρασκευής (ή και το πρωί, ανάλογα με τη δυνατότητα των εκδρομέων) και ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής. Το πρώτο τριήμερο, 21-23 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει Πετροχώρι Τριχωνίδας, Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Θέρμο και Μέγα Δένδρο. Είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στο μουσείο χαρακτικής της Βάσως Κατράκη, στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με τον χρυσοκέντητο επιτάφιο, αλλά και ενημέρωση σχετικέ με τη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού-Μεσολογγίου στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης. Στο Μεσολόγγι οι εκδρομείς θα επισκεφτούν τον κήπο των Ηρώων, το παλιό Δημαρχείο με τη Πινακοθήκη καθώς και τα πατρογονικά σπίτια του Κ. Παλαμά και των πρωθυπουργών Σπ. & Χαρ. Τρικούπη. Την Κυριακή, σειρά έχει η γνωριμία με τον Θέρμο και η επίσκεψη του Αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου.

Το επόμενο τριήμερο (28-30/11), το γραφείο οργανώνει εκδρομή στις πλαγιές του Κισσάβου (στο χωριό και το καταφύγιο) και τα Αμπελάκια. Στα Αμπελάκια, το αρχοντικό Σβαρτς, το νέο Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμπελακίων θα δώσουν μια εικόνα της παλιάς αίγλης και του πλούτου ου αποκόμισε το χωριό, όταν ιδρύθηκε και λειτούργησε εκεί ο πρώτος συνεταιρισμός στον κόσμο. Το κόστος της πρώτης εκδρομής είναι 130 ευρώ και της δεύτερης 158.

Οργανωμένες μονοήμερες και κοντινές εκδρομές - εικόνα 3
Δελφοί

Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εκεί. Μονοήμερες εξορμήσεις σε Αρκαδία, Οίτη και Δελφούς, προτείνει το γραφείο «Μέμνων Ταξίδια» (210 32 400 36 ). Βαμμένες με τα τελευταία χρώματα του Φθινοπώρου, οι εκδρομές αυτές αποτελούν αφορμή για επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και περπάτημα και εξερεύνηση στη φύση! Η Αρκαδία διαθέτει πληθώρα προορισμών φυσικού κάλους και ενδιαφέροντος, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας δεν θα πρέπει να χάσουν την επίσκεψη στο δάσος με τις βελανιδιές στην Οίτη. Κι όσο για τους Δελφούς, δεν χρειάζονται συστάσεις! Το κόστος των εκδρομών είναι 90, 22 και 25 ευρώ αντίστοιχα.

Βάσια Κυριάκου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.