Aegea Blue Cycladic Resort

Νέα πρόταση διαμονής στην Άνδρο, το «Aegea Blue Cycladic Resort» μας συστήνει με το δικό του τρόπο την άγνωστη στους περισσότερους βόρεια πλευρά του νησιού.

Aegea Blue Cycladic Resort

Νέα πρόταση διαμονής στην Άνδρο, το «Aegea Blue Cycladic Resort» μας συστήνει με το δικό του τρόπο την άγνωστη στους περισσότερους βόρεια πλευρά του νησιού.

Aegea Blue Cycladic Resort - εικόνα 1

Ακόμα και για τους φανατικούς επισκέπτες του νησιού το βόρειο κομμάτι παραμένει συχνά ανεξερεύνητο. Περίπου 40 λεπτά από το λιμάνι και μιάμιση ώρα από τη Χώρα, βρίσκεσαι σε ένα μέρος διαφορετικό, που ελάχιστη σχέση δείχνει να έχει με την κλασική Άνδρο της ισχυρής ναυτοσύνης, των καπεταναίων και της αρχοντικής αύρας ή και των σημαντικών προσωπικοτήτων οι οποίες συνδέονται μαζί της, όπως ο Θεόφιλος Καΐρης και ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Ένα μέρος βραχώδες και ορεινό, με δραματικές βουνοκορφές, κοιλάδες, άφθονα τρεχούμενα νερά και την ωραιότερη –για τους περισσότερους– παραλία του νησιού, τον Ζόργκο. Αυτό το μέρος ερωτεύτηκε πριν από αρκετά χρόνια ο Ακύλας Αναγνωστίδης, γιατρός με θητεία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, και πήρε τη θαρραλέα απόφαση να χτίσει ένα μικρό ανδριώτικο χωριό σε μια πλαγιά του Βρυοκάστρου, πάνω ακριβώς από την παραλία.

Aegea Blue Cycladic Resort - εικόνα 2

Και πράγματι, αυτή ήταν η πρώτη μου εντύπωση, μιας διαφορετικής Άνδρου, όταν αντίκρισα το «Aegea Blue Cycladic Resort» με τα περίπου 20 πετρόχτιστα σπίτια του απλωμένα αραιά, ανάμεσα στα λιόδεντρα. Άλλα μεγαλύτερα, με 4 ή και 5 δωμάτια, καθώς προορίζονταν αρχικά για κατοικίες προς πώληση, και άλλα μικρότερα, όλα όμως με τις προδιαγραφές ενός εξοχικού-ησυχαστήριο, ιδανικού για όσους αναζητούν την πολυτέλεια στην ησυχία και δη μακριά από τον πολύ κόσμο. Υπέροχα διαμορφωμένη με ψιλό χαλικάκι τριγύρω, σαν παραλία πάνω από την παραλία, η πισίνα του συγκροτήματος είναι από τις ωραιότερες που έχω δει και σχεδόν ανταγωνίζεται τον Ζόργκο, καθώς είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο στην άκρη μιας χαράδρας που νομίζεις ότι κάνεις βουτιά στις γειτονικές βουνοπλαγιές. «Κοιτάξτε! Μπροστά μας δεν υπάρχει τίποτα και όταν ο καιρός είναι καθαρός βλέπεις μέχρι τη Σμύρνη» μας λέει ο κ. Αναγνωστίδης την ώρα που αφήνουμε πίσω μας τον Ζόργκο με κατεύθυνση το Μικρογιάλι, μια απάτητη από στεριάς και συνάμα πανέμορφη παραλία με φανταστικά νερά και μικρές σπηλιές τριγύρω – στις πλαγιές της, μάλιστα, η αρχαιολογική σκαπάνη βρήκε ίχνη κατοίκησης από τη νεολιθική εποχή.

Aegea Blue Cycladic Resort - εικόνα 3

Αυτή δεν είναι η μόνη δραστηριότητα που διοργανώνεται στο συγκρότημα. Πραγματοποιούνται επίσης φιλοσοφικοί περίπατοι (ο κ. Αναγνωστίδης είναι ένας φοβερά μορφωμένος άνθρωπος και επίσης απολαυστικός συνομιλητής) αλλά και περιπατητικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, που κρύβει από παλιούς νερόμυλους και νεροτριβές μέχρι ερείπια από ενετικούς πύργους. Συχνές είναι και οι μουσικές βραδιές στο ανοιχτό θεατράκι πάνω από την πισίνα, ενώ η δροσερή βεράντα όπου σερβίρεται το πρωινό (και κάποια σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας) μετατρέπεται τα βράδια σε ένα ατμοσφαιρικό ρεστοράν. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα, η πολύ πρόσφατη συνεργασία με τη Hotel Brain, που μας κάνει να πιστεύουμε πως, όταν μπουν και οι τελευταίες πινελιές και ενισχυθεί το σέρβις και οι γεύσεις, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικά ξεχωριστό resort των Κυκλάδων. «Aegea Blue Cycladic Resort», 2282770845, από € 140.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.