Best of

Το γλέντι στις χιονισμένες Άλπεις έχει ήδη αρχίσει για φέτος και για να το απολαύσετε δεν χρειάζεται να ξέρετε απαραίτητα σκι. Βάλτε στη βαλίτσα τις ζεστές apres ski μπότες και ετοιμαστείτε για τα πιο grande events στα χιόνια.

Best of

Τα καλύτερα events στις Άλπεις

Το γλέντι στις χιονισμένες Άλπεις έχει ήδη αρχίσει για φέτος και για να το απολαύσετε δεν χρειάζεται να ξέρετε απαραίτητα σκι. Βάλτε στη βαλίτσα τις ζεστές apres ski μπότες και ετοιμαστείτε για τα πιο grande events στα χιόνια.

Best of - εικόνα 1

Gstaad Τα events

Η βόλτα με αερόστατο πάνω από τις χιονισμένες βουνοκορφές είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες που σου επιφυλάσσει το Gstaad. Καθόλου περίεργο λοιπόν που φιλοξενεί το πιο διάσημο χειμωνιάτικο φεστιβάλ balloons. Από τις 21 έως τις 29/1 ο ουρανός του Chateau d'Oex θα γεμίσει πολύχρωμα εντυπωσιακά αερόστατα κι αετούς που συναγωνίζονται στον αέρα δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Απλά φαντασμαγορικό!

To ski resort

Πολυτελή σαλέ, γκουρμέ εστιατόρια, διάσημες μπουτίκ, spa resorts, λευκές πίστες που δεν θ' αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Οι επιλογές για σκι και apres ski fun στο Gstaad είναι ανεξάντλητες. Θα τις εκτιμήσουν όμως περισσότερο όσοι αγαπούν τους χαλαρωτικούς ρυθμούς.

Info

www.gstaad.ch. Ταξίδια στο Gstaad μπορεί να σας οργανώσει τo γραφείο Euroski Club (2106777779).

Saint Moritz Τα events

Ιπποδρομίες στο χιόνι, αγώνες bobsleigh, polo, ski, κρίκετ και curling, στο Σεν Μόριτς δεν περνά μέρα χωρίς να έχεις κάπου να πας. Tέσσερα όμως είναι τα events που δεν πρέπει να χάσετε: Τα πυροτεχνήματα για την υποδοχή του νέου χρόνου, η δημοπρασία κοσμημάτων των Sotheby's στο Kulm Hotel (14/2), το γκουρμέ φεστιβάλ με ελβετικές γεύσεις (30/1-4/2) και τα κονσέρτα του «Snow and Symphony Festival» (3/3-2/4).

To ski resort

Το πιο high class αλπικό παραμύθι, σ' ένα μοναδικό τοπίο με υπέροχες βουνοκορφές και παγωμένες λίμνες. Κάτι ήξεραν και έχτισαν εδώ τις επαύλεις τους οι rich n' famous όλης της υφηλίου, από τους Νιάρχους και τους Λάτσηδες μέχρι τον Σάχη της Περσίας...

Info

www.stmoritz.ch. Ταξίδια στο Σεν Μόριτς οργανώνουν τα γραφεία: Mayfair Travel (2108946680), Euroski Club (2106777779).

Courchevel Τα events

Πριν κοντραριστούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι καλύτεροι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ στροβιλίζονται στο παγοδρόμιο της Κουρσεβέλ σε δύο γιορτινά γκαλά λουσμένα σε μοναδικούς φωτισμούς στις 21/12 και 29/12. Αν όμως λατρεύετε τα πυροτεχνήματα, φροντίστε να υποδεχτείτε το νέο χρόνο στις πίστες ή «πεταχτείτε» για το Φεστιβάλ «Καλλιτεχνικών» Πυροτεχνημάτων στις 20/2-3/3.

To ski resort

Το απόλυτο γαλλικό στέκι για trendy και cool τύπους βρίσκεται στο κέντρο της Trois Vallees, της μεγαλύτερης ski area του κόσμου και αποτελείται από τέσσερα θέρετρα.

Info

www.courchevel.com. Ταξίδια στην Courchevel οργανώνουν τα γραφεία: Euroski Club (2106777779), Mayfair Travel (2108946680), The Ski Company (2108085111).

Best of - εικόνα 2

Madonna di Campiglio

Τα events

Την περίοδο του Καρναβαλιού η Madonna di Campiglio θυμάται το αψβουργικό παρελθόν της. Ακόμα και η... πριγκίπισσα Σίσσυ επιστρέφει με την αυτοκρατορική άμαξα για να χορέψει με τον αγαπημένο της, από τις 22/2 έως τις 3/3. Πριν όμως αφεθούν στους ρυθμούς του βαλς οι Ιταλοί jet setters γυαλίζουν τις παλιές τους Alfa Romeo και Ferrari και τρέχουν στο μαραθώνιο για αυτοκίνητα αντίκες στις 19-22/1.

To ski resort

Η μεγάλη κυρία των Δολομιτών ξέρει να μας κρατά όλους ευχαριστημένους με ανανεωμένες παροχές και πολλές επιλογές ski fun. Εσείς λοιπόν πώς θα τη γνωρίσετε; Κάνοντας σκι και σνόουμπορντ ή σεργιανίζοντας με άλογα και έλκηθρα;

Info

www.campiglio.net. Ταξίδια στη Madonna di Campiglio οργανώνουν τα γραφεία: Euroski Club (2106777779), The Ski Company (2108085111).

Val d' Isere To ski resort

Αν σας αρέσει το σινεμά και μάλιστα οι ταινίες για σπορ, περιπέτεια και εξερευνήσεις, είναι καιρός ν' ανακαλύψετε το International Adventure and Discovery Film Festival (17-20/4). Αν πάλι προτιμάτε live action, πιάστε καλή θέση για το Xbox Big Day Out και απολαύστε τους καλύτερους pro-riders σνόουμπορντ και freestyle ski εν δράσει στις 20-23/2.

Τα events

135 πίστες σκι και ένα ολοκαίνουργιο παγοδρόμιο «φτιάχνουν» τους φίλους της δράσης, ενώ οι χαλαροί τύποι «λιώνουν» για fondue και βόλτες ανάμεσα στα αναπαλαιωμένα πετρόχτιστα σπίτια της.

Info

www.valdisere.com. Ταξίδια στη Val d' Isere οργανώνουν τα γραφεία: Mayfair Travel (2108946680), Euroski Club (2106777779).

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.