London olympic taste

Τώρα που η βρετανική πρωτεύουσα γίνεται το επίκεντρο του κόσμου, εμείς σας εφοδιάζουμε με cool γευστικά καύσιμα ευέλικτης καλοπέρασης κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

London olympic taste

Τώρα που η βρετανική πρωτεύουσα γίνεται το επίκεντρο του κόσμου, εμείς σας εφοδιάζουμε με cool γευστικά καύσιμα ευέλικτης καλοπέρασης κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

London olympic taste - εικόνα 1

Το γνωρίζουμε εκ πείρας, από το 2004, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα συναρπαστικό πολυεθνικό χάπενινγκ που παρασύρει όσους το παρακολουθούν ζωντανά με την ενέργειά του.

Το Λονδίνο μετράει ανάποδα οκτώ μόλις ημέρες μέχρι την τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου και μας περιμένει στολισμένο στα ολυμπιακά χρώματα, κρατώντας ούτως ή άλλως τα σκήπτρα της πιο ζωντανής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η ευρεία, πυρετώδης εστιατορική σκηνή του μας περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες, αν και ξέρουμε επίσης ότι δεν είναι εύκολο να γκουρμεδίζεις στα καλύτερα ρεστοράν του Λονδίνου – άλλωστε για να κλείσεις τραπέζι αυτή την περίοδο πρέπει να έχεις τύχη βουνό. Ψάξαμε επομένως να βρούμε ευέλικτες και προσιτές λύσεις σε πιο cool μαγαζιά, κοντά στα κέντρα του αγωνιστικού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να φάτε πολύ ωραία ακόμη και με take away, ακόμη και μέσα στα γήπεδα. Ιδού λοιπόν ο γαστρονομικός χάρτης σε δύο από τα πιο hot σημεία του ολυμπιακού Λονδίνου.

Olympic Park

Η καρδιά των Αγώνων, με πληθώρα εγκαταστάσεων και φυσικά το κεντρικό ολυμπιακό στάδιο. Το The Counter Cafe (7 Roach Road/Hackney, στη Stour Space art gallery/Lee Navigation Canal, 07834275920) βρίσκεται κυριολεκτικά στη σκιά του σταδίου, σε μια περιοχή που την εποίκησαν πολλές δημιουργικές φάτσες του Λονδίνου. Σ’ αυτό το cafe το φιλικό πνεύμα περισσεύει και η καλλιτεχνική πελατεία του συγκινείται από τις ωραιότατες και ποικίλες homemade πίτες, από μαροκάνικες νοστιμιές όπως το αρνί με μελιτζάνα ή νεο-ινδικά fusion όπως τα Mumbai scrambled eggs, καρυκευμένα γενναιόδωρα και σερβιρισμένα σε ωραιότατο ψωμί. Σοβαρή περίπτωση τίμιου φαγητού είναι το στιλάτο, μοντέρνο βιετναμέζικο Namo (178 Victoria Park Road, 02085330639), ενώ δεν πρέπει να χάσετε στο Hackney το Railroad (120-2 Morning Lane, 02089852858), ένα αρτίστικο cafe με vintage στοιχεία μαζί με ένα «προχώ» βιβλιοπωλείο και ωραιότατη κουζίνα σύγχρονης brasserie (από κοτοσαλάτα με ταχίνι μέχρι βιετναμέζικα σάντουιτς με πικάντικο χοιρινό).

Στο γειτονικό Leytonstone υπάρχει ένα ωραιότατο ινδικό που έχει το προσόν ότι τρως σχεδόν τσάμπα: το Mudra (715 High Road Leytonstone δίπλα στο ομώνυμο μετρό, 02085391700) ξεχωρίζει για τον ντελικάτο, σοφιστικέ, όλο φρεσκάδα τρόπο με τον οποίο καρυκεύει τα φαγητά του. Ακόμη πιο κοντά βρίσκεται η γειτονιά του Stratford. Εκεί παίζουν από old fashioned pubs, όπως το King Edward VII (από το 19ο αιώνα), που σερβίρει όμως αγαπημένα πιάτα των μοντέρνων gastropub (47 Broadway, 02085342313), μέχρι το μποέμ D’ Gaf (11 Leytonstone Road, 02073663666), όπου μπορείτε να καπνίσετε ναργιλέ, να πιείτε το ποτό σας και ν’ απολαύσετε συμποσιακά ένα πολυεθνικό μενού το οποίο αρχίζει με λαζάνια και φτάνει μέχρι ζουμερά κεμπάπ και μαροκινά ταζίν. Αν υποκύψετε τώρα στους πειρασμούς του καινούργιου τεράστιου Mall του Westfield, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε σοβαρότατη ναπολιτάνικη πίτσα στον Franco Manca (1ος όροφος, στο Word Food Court, 02085226669) ή ωραία thai κουζίνα στο Busaba Eathai (ισόγειο, στην Chestnut Plaza, 02082218989). Στον αντίποδα του Mall, το Dalston Farm Shop (20 Dalston Lane, 07736002006) εκπροσωπεί την πειραματική ιδέα της αστικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με υδροπονικές και όχι μόνο καλλιέργειες μέσα στο χώρο του cafe και γενικά πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς – χρησιμοποιούν φανταστικό ψωμί στα σάντουίτς τους. Αξίζει να πας και μόνο για τη φάση αυτού του «προχώ» ιδεολογικά μέρους.

Wembley

Εδώ θα δείξετε πόσο φανατικά ποδοσφαιρόφιλοι είσαστε, ενώ μπορείτε να περάσετε από τη διπλανή Arena, για να ανακαλύψετε το μπάντμιντον ή να παρακολουθήσετε την πάντα θεαματική γυμναστική. Στην περιοχή οι καλά πληροφορημένοι τσακίζουν τα φανταστικά και φθηνά σούσι του Sushi-Say στο Willesden Green (33B Walm Lane, 02084592971), τα σοφιστικέ dim sum του μοντέρνου πανασιατικού Alisan (The Junction, Engineers Way HA9, 02089033888), την αυθεντική ιταλική κουζίνα του Ecco (89 Wembley, Park Drive, 03086160262). Ενδιαφέρον έχουν επίσης το ιρανικό Mesopotamia (115 Wembley Park Drive, 02084535555), ειδικά για το fesanjun (πιάτο του 18ου αιώνα με κοτόπουλο μαγειρεμένο με ρόδι, φουντούκια, καραμελωμένα κρεμμύδια), και το boho και αληθινά children friendly Graceland (118 College Road, 02089649161), που σερβίρει εξαιρετικό σολομό και burger επιπέδου με βοδινό σιτεμένο για 21 ημέρες από ένα ευρύτατο μενού ψιλο-world κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.