ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Εύαθλος στην Ήπειρο, η ετήσια συνάντηση των ορειβατικών συλλόγων στα Καλάβρυτα αλλά και ο Άθλος της Πάρνηθας στην Αττική είναι λίγα μόνο από τα "ανοιχτά πανηγύρια" στη φύση, στα οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Άνοιξη, παιδιά, μην το ξεχνάτε ούτε λεπτό.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

βουρ... στα βουνά!

Ο Εύαθλος στην Ήπειρο, η ετήσια συνάντηση των ορειβατικών συλλόγων στα Καλάβρυτα αλλά και ο Άθλος της Πάρνηθας στην Αττική είναι λίγα μόνο από τα "ανοιχτά πανηγύρια" στη φύση, στα οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Άνοιξη, παιδιά, μην το ξεχνάτε ούτε λεπτό.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ - εικόνα 1

Με το που φεύγει το Πάσχα, οι ορειβατικοί σύλλογοι και οι εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού στρέφουν τα βλέμματά τους και σε πιο "light" εξερευνητές του βουνού και της δράσης -σαν κι εμάς δηλαδή. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν ναι μεν απευθύνονται σε ανθρώπους που "ξέρουν από βουνό", αλλά ταυτόχρονα έχουν και ένα θεαματικό χαρακτήρα που τα κάνει γοητευτικά και σε ένα ευρύτερο κοινό. Ένα από τα καλύτερα τέτοια ραντεβού στην Ελλάδα είναι ο Εύαθλος, μια διοργάνωση-θεσμός πια, που φέρνει χιλιάδες ανθρώπους στην Ήπειρο. Γίνεται κάθε χρόνο τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, συγκεντρώνοντας πάνω από 400 αθλητές. Αναρρίχηση, παραπέντε, ράφτινγκ, καγιάκ, ποδήλατο βουνού, ορειβατικός μαραθώνιος είναι μερικά από τα αθλήματα που θα γίνουν στη φετινή διοργάνωση (28 με 31 Μαΐου), πάντα με βάση την Κόνιτσα, έδρα της διοργανώτριας εταιρείας No Limits. Ακόμα κι αν δεν σας ιντριγκάρει η ιδέα να παρακολουθείτε δράση στη φύση, σημειώστε ότι τα σημεία που έχουν επιλεγεί να γίνουν οι αγώνες είναι τα ωραιότερα στην περιοχή (Πάπιγκο, Μόλιστα, Γαναδιό, Κήποι, Μονή Στομίου, Αώος - στα σύνορα με Αλβανία κ.λπ.). Τα βράδια η... ξεκούραση του αθλητή περιλαμβάνει απίστευτα νεανικά happenings στην Κόνιτσα. Για πληροφορίες στο 26550/23777, www.evathlos.gr.

Στα Καλάβρυτα, τώρα, θα συγκεντρωθούν οι μεγαλύτεροι ορειβατικοί σύλλογοι της χώρας για την ετήσια συνάντησή τους, με highlight το πέρασμα του εκπληκτικού φαραγγιού του Βουραϊκού, την Κυριακή 23 Μαΐου. Όσοι θελήσετε να ανεβείτε το φαράγγι με τον οδοντωτό ξεχάστε το... Το τρένο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και θα λειτουργήσει ξανά από τις 10/6.

Αν, τέλος, θέλετε βουνό και δράση χωρίς πολλές μετακινήσεις, η διπλανή μας Πάρνηθα να είναι καλά και ο πολύ δραστήριος ΕΟΣ Αχαρνών, που την Κυριακή 23 Μαΐου διοργανώνει τον 4ο Άθλο Πάρνηθας (πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, καταρρίχηση, προσανατολισμός). Πληροφορίες στο 2102461528.

Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.