City break βουνό και θάλασσα

Βουνό ή θάλασσα; Δεν έχετε λόγο να μπείτε στο δίλημμα. Ο Βόλος, η Ναύπακτος και το Λεωνίδιο συνδυάζουν τη γραφικότητα μιας παραλιακής πόλης με «εύκολες» εκδρομές στη γύρω φύση και τα χωριά. 

City break βουνό και θάλασσα

Βουνό ή θάλασσα; Δεν έχετε λόγο να μπείτε στο δίλημμα. Ο Βόλος, η Ναύπακτος και το Λεωνίδιο συνδυάζουν τη γραφικότητα μιας παραλιακής πόλης με «εύκολες» εκδρομές στη γύρω φύση και τα χωριά.

Βόλος για μερακλήδες

City break βουνό και θάλασσα - εικόνα 1

Βόλτες
Δεν ξεκολλάς εύκολα από την παραλία του Βόλου με τα τσιπουράδικα και τους εκλεκτούς μεζέδες. Πρέπει όμως να σηκωθείτε και να πάρετε την ανηφόρα για τα «Παλιά», την παλιότερη συνοικία της πόλης με τα απομεινάρια του μεσαιωνικού κάστρου. Αργότε-ρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πήλιο, για βόλτες στις Μηλιές, τη Βυζίτσα και τις Πινακάτες.

Μένουμε
Στο νεοκλασικού ύφους «Volos Palace» (www.volospalace.gr) θα χαλαρώσετε στα μεγάλα πολυτελή δωμάτια με θέα στο λιμάνι, ενώ το πιο contemporary chic «Xenia Volos» (www.domotel.gr) διαθέτει άνετα δωμάτια, πολλά από τα οποία με θέα.

Τρώμε
Στην παλιά πέτρινη καπναποθήκη η ταβέρνα «Σκάρος» (2421033355) σερβίρει, εκτός από κλασικούς τσιπουρομεζέδες, πιάτα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως απάκι με μανούρι και στραπατσάδα με σύγκλινο Μάνης. Γιαγιαδίστικες γεύσεις στο «Αρχοντικό της Άννας» στη Βυζίτσα (2423086863) και καλά κρέατα.

Λεωνίδιο για ρομαντικούς

City break βουνό και θάλασσα - εικόνα 2

Βόλτες
Γραφικό και γοητευτικό το Λεωνίδιο, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια βόλτα στα υπέροχα παλιά καλντερίμια του αποκαλύπτει πύργους και αρχοντικά με όμορφες βοτσαλωτές αυλές και εκκλησιές. Απολαύστε τον ήλιο και τις πρώτες σας βουτιές στο μικρό λιμανάκι Πούλιθρα μετά το Λεωνίδιο. Ανεβείτε μέχρι το μικρό χωριό Κοσμάς στον Πάρνωνα και ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας τη θέα από την πλατεία με τα θεόρατα πλατάνια.

Μένουμε
Στο συγκρότημα του «Smyros Resort» (www.smyrosresort.gr) στα Πούλιθρα που είναι όλο πέτρα και ξύλο και έχει υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά και στα πέτρινα σπιτάκια στο «Αγρόκτημα» (www.agroktima.gr) που αγκαλιάζεται από πορτοκαλιές και νεραντζιές.

Τρώμε
Σκορπίνες, συναγρίδες, τσιπούρες και μπαρμπούνια από το δικό τους καΐκι θα φάτε στην ψαροταβέρνα τα «Δελφίνια» στο λιμανάκι της Πλάκας Λεωνιδίου, ενώ όταν ανέβετε στον Κοσμά θα απολαύσετε μαγειρευτά με ντόπια κρέατα στον «Μαλεάτη Απόλλωνα», στην πλατεία του χωριού.

Ναύπακτος για φυσιολάτρες

City break βουνό και θάλασσα - εικόνα 3

Βόλτες
Πρώτη στάση στην πλατεία για καφέ και γλυκό με υπέροχη θέα στο βενετσιάνικο λιμανάκι με την πλούσια ιστορία. Κάντε τις βόλτες σας στο Στενοπάζαρο, την παλιά αγορά της πόλης, και ανεβείτε μέχρι το Κάστρο για πανοραμικό υπερθέαμα. Όποιο χωριό της ορεινής Ναυπακτίας και αν διαλέξετε θα σας μαγέψει, σίγουρα όμως θα σας κερδίσει η Άνω Χώρα με τις άπειρες κερασιές στις αυλές και τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια.

Μένουμε
Για ρομαντική ατμόσφαιρα μείνετε στο «Porto Veneziano» (www.portovenezianohotel.gr) μπροστά στην είσοδο του λιμανιού, ενώ απλή και οικονομική λύση για να απολαύσετε την παραλία του Γριμπόβου είναι
το «Hotel Nafpaktos» (www.hotelnafpaktos.gr).

Τρώμε
Κλασικά ελληνικά μαγειρευτά αλλά και πιάτα με ιταλικές επιρροές, από μουσακά μέχρι ριζότο με θαλασσινά, θα φάτε στο «Κουζίνα Μαρία Λόη» στο λιμάνι, ενώ λαχανοντολμάδες και μακαρονάδα με ντόπια γάμπαρη θα απολαύσετε στο «Σπιτικό» μπροστά στην παραλία Γριμπόβου.


Εvent: Στο Λεωνίδιο με ποδήλατο

Ποδηλάτες από ολόκληρο τον κόσμο και τη χώρα μας δίνουν ραντεβού στο Λεωνίδιο, όπου στις 16 Μαΐου θα καταλήξει η πρώτη διαδρομή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας. Δεκαέξι ομάδες από το εξωτερικό και δύο ελληνικές, με περισσότερους από 120 αθλητές, θα συμμετέχουν στις διαδρομές.
Η Σπάρτη, η Καλαμάτα, η Μεθώνη, η Αρχαία Ολυμπία, τα Καλάβρυτα είναι κάποια από τα σημεία από τα οποία θα περάσουν οι ποδηλάτες, ενώ ο αγώνας θα καταλήξει στην Αθήνα την Κυριακή 20 Μαΐου. Το Λεωνίδιο επελέγη για τις δύο πρώτες διαδρομές (Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο 16/5, Λεωνίδιο-Σπάρτη 17/5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.