Κω-nfidential!

Η Άρτεμις Τζίτζη απολαμβάνει το πανέμορφο ξενοδοχείο «Doubletree by Hilton Resort Kos-Helona», στην άκρη της τεράστιας αμμουδερής παραλίας στα Καρδάμαινα, και προσκαλεί τον διευθυντή του ξενοδοχείου Νίκο Τερζόπουλο για ένα πινγκ πονγκ ανάμεσα στα καλύτερα του resort αλλά και του νησιού.

Κω-nfidential!

Η Άρτεμις Τζίτζη απολαμβάνει το πανέμορφο ξενοδοχείο «Doubletree by Hilton Resort Kos-Helona», στην άκρη της τεράστιας αμμουδερής παραλίας στα Καρδάμαινα, και προσκαλεί τον διευθυντή του ξενοδοχείου Νίκο Τερζόπουλο για ένα πινγκ πονγκ ανάμεσα στα καλύτερα του resort αλλά και του νησιού.

Κω-nfidential! - εικόνα 1
Ο Νίκος Τερζόπουλος

Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στο ξενοδοχείο;

Η βεράντα του «Ulysses» [σ.σ.: Οδυσσέας], του lounge bar που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα έχοντας φοβερή θέα στη Νίσυρο.

Ποιο σημείο του νησιού θα διαλέγατε για τη θέα του;

Σίγουρα τη βεράντα της ταβέρνας «Ωρομέδων» (2241069983), στο ορεινό χωριό Ζία, για το θαυμάσιο γεμιστό κατσικάκι και τα καταπληκτικά κατημέρια.

Κάτω από την κληματαριά της θα έχετε πανοραμική θέα στις αλυκές και στη Νίσυρο.

Βρήκα πολύ καλό το φαγητό στο main restaurant. Απορώ πώς καταφέρνει ο σεφ Θανάσης Σίμος να ετοιμάζει πάπια με δαμάσκηνα και σολομό ­γεμιστό που αξίζουν βραβείο, και μάλιστα για 400 ανθρώπους.

Και το φρέσκο ψάρι που φτιάχνει στο γκουρμέ a la carte εστιατόριο «Θάλασσα» –λες και βρίσκεσαι σε πλοίο– είναι τέλειο.

Κω-nfidential! - εικόνα 2
Το νησάκι Καστρί απέναντι από το χωριό Κέφαλος

Το αγαπημένο σας ψαρομάγαζο στο νησί;

Οπωσδήποτε το «Κάλυμνος by Pericles» (2242059197) στο λιμανάκι στο Μαστιχάρι. Όλα τα ψάρια ολόφρεσκα, καταπληκτική αχινοσαλάτα, κυδώνια, πορφύρες, μύδια, χταποδοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες. Κι εγώ και όλοι οι άλλοι που έχουμε φάει εκεί λέμε τα καλύτερα [σ.σ.: συμφωνούμε κι εμείς κι επαυξάνουμε].

Το spa του ξενοδοχείου προσφέρεται για relax. Ποιο σημείο της Κω έχει ανάλογη ατμόσφαιρα για τους πιο risky επισκέπτες;

Λοιπόν, αυτό που μου έρχεται στο νου είναι τα Θερμά, όπου υπάρχουν θερμές πηγές. Η άσφαλτος σταματάει απότομα στον γκρεμό, λίγο πιο πριν όμως ένας βατός χωματόδρομος κατηφορίζει στη μικρή παραλία ανάμεσα στους βράχους. ­Υπάρχουν επισκέπτες που έρχονται στο νησί μόνο και μόνο για να πάνε στα Θερμά.

Και αν φύγουμε από την καταπληκτική παραλία της Χελώνας όπου βρίσκεται το resort, ποιες άλλες θα πρέπει να επισκεφθούμε; Προτείνετέ μας κι ένα beach bar.

Διαλέγω δύο «μυστικές», μη οργανωμένες παραλίες κοντά στην Κέφαλο, την παραλία Χάρακα –χωμένη στο απόκρημνο βραχώδες τοπίο– και την παραλία Κολυχάρι, αλλά και την τεράστια αμμώδη παραλία κοντά στον Άγιο Θεολόγο. Όσον αφορά το beach bar, επιλέγω το «Nostos Beach Bar» (2242048208) στο Ψαλίδι, για τα θαυμάσια κοκτέιλ και την ανεβασμένη ατμό­σφαιρά του.

Κω-nfidential! - εικόνα 3
Doubletree by Hilton Resort Kos-Helena

Αν σας ζητούσα να μου πείτε ένα μέρος στην Κω που ­διαθέτει ανάλογη ατμόσφαιρα με το «Doubletree», ποιο θα ήταν αυτό;

Το ενετικό κάστρο της Αντιμάχειας με την υπέροχη θέα και το αγέρωχο στήσιμό του. Τα ενετικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του ξενοδοχείου, η άπλα του, η θετική ενέργεια που αποπνέει, το βραχώδες μέρος που ακουμπάει, εκεί με στέλνουν.

Doubletree by Hilton Resort Kos-Helona Καρδάμαινα, 2242045041, www.koshelonaresort.doubletreebyhilton.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.