2 νησιώτικα καρναβάλια έξω καρδιά

Κουδουνάτοι, κορδελάτοι και σάτυροι στη Νάξο, γέροι, κορέλες και Φράγκοι στη Σκύρο. Τώρα που ανοίγει το Τριώδιο ποιος τους πιάνει τους νησιώτες στα γλέντια και τα μασκαρέματα! Εσείς ποιο καράβι θα πάρετε;

2 νησιώτικα καρναβάλια έξω καρδιά

Κουδουνάτοι, κορδελάτοι και σάτυροι στη Νάξο, γέροι, κορέλες και Φράγκοι στη Σκύρο. Τώρα που ανοίγει το Τριώδιο ποιος τους πιάνει τους νησιώτες στα γλέντια και τα μασκαρέματα! Εσείς ποιο καράβι θα πάρετε;

Νάξος

2 νησιώτικα καρναβάλια έξω καρδιά - εικόνα 1

Τα γλέντια των κορδελάτων το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς σε Εγγαρές, Μέλανες, Γαλήνη, Κινίδαρο και Άγιο Αρσένιο και τα εκκωφαντικά γυρίσματα των κουδουνάτων στ’ Απεράθου μας έχουν μείνει αξέχαστα. Τρελό κέφι, ωστόσο, βγάζουν και οι διονυσιακής έμπνευσης νυχτερινές παράτες στη Χώρα: στις 4/3 με τα Μεθυδότια και στις 5/3 η λαμπαδηφορία από το Κάστρο μέχρι το λιμάνι εν μέσω… ιαχών και κρασο-ρακο-κατάνυξης. Know how Τώρα που δεν μπορείτε να κολυμπήσετε είναι ό,τι πρέπει να απολαύσετε την ενδοχώρα με τα βυζαντινά ξωκλήσια, τα μεσαιωνικά πυργόσπιτα, τους αρχαιολογικούς χώρους, το ναό της Δήμητρας στη Γύρουλα και τους μαρμάρινους Κούρους στο Φλεριό. Πάρτε το χρόνο σας στα σοκάκια της Απειράνθου –στα οπωσδήποτε εδώ το χοιρινό ρόστο «Στου Λεφτέρη­» και στου «Ελευθερίου»– και βολτάρετε στο Χαλκί κάνοντας στάση στο αποστακτήριο Βαλληνδρά για λικέρ κίτρο, προτού ξαποστάσετε στο καφέ της Χριστίνας ή το καφενείο του Γαλάνη για γαλακτομπούρεκο. Για φαγητό σημειώστε τον «Ξενάκη» στις Μέλανες­ και τη «Στέλλα» στις ­Εγγαρές και για διαμονή, απλά και οικονομικά, στη Χώρα τα «Apollon» (2285026802), «Γρόττα» (2285022101) και στον Άγ. Γεώργιο «Naxos Resort» (2285026650). (φωτό: www.inskyros.gr)

Σκύρος

2 νησιώτικα καρναβάλια έξω καρδιά - εικόνα 2

«Άγγελος είσαι μάτια μου, κανένας δεν σου μοιάζει. Κρίνε με τις επτά κορφές που γέρνεις με τ’ αγιάζι…» Τα αποκριάτικα σαββατοκύριακα θα το ακούσεις το τραγούδι της κορέλας στη Χώρα. Μαζί έρχεται και ο Γέρος, η κεντρική μορφή της σκυριανής Αποκριάς, ο οποίος, ζωσμένος με μια μαλλιαρή κάπα, «λυριρίζει» τα κουδούνια του. Λέγεται ότι το έθιμο γέννησε η περιπέτεια ενός τσοπάνη, που σάλεψε ο νους του όταν βρήκε νεκρά τα πρόβατά του κι έκτοτε κυκλοφορούσε με τα κουδούνια τους… Στις 6/3 όλοι περιμένουν την κουστωδία της Τράτας με τα περιπαικτικά στιχάκια της. Know how Ανηφορίστε μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς και το Αρχαιολογικό Μουσείο και –γιατί όχι;– ως τα ριζά του Κάστρου. Για φαγητό, το καφενείο «Μαρίτσα» φτιάχνει τα καλύτερα τυροπιτάρια. Αξίζει και μια εκδρομή στα βόρεια του νησιού, με στάση στην «Ταβέρνα του Τάκου» στον Άγιο Πέτρο.

Ιδιαιτερη πρόταση διαμονής το Ammos Hotel (2222091234). Επίσης, στο «Νεφέλη - Σκυριανά Σπίτια Δημήτριος» (2222091964). Ταξίδι στο νησί οργανώνει το Συρίγος Travel (2103223000).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.