Μονοήμερη στον Κιθαιρώνα στο παρά 5’!

Αν έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου ότι πετάς, αν το να δεις τον κόσμο από ψηλά είναι κάτι παραπάνω από ένα στίχο που σου κολλάει από κάποιο τηλεοπτικό τρέιλερ, τότε η στιγμή να το κάνεις πραγματικότητα απέχει όσο το επόμενο Σαββατοκύριακο! Η Θεώνη Δρακοπούλου πέταξε με αλεξίπτωτο πλαγιάς και μας μεταφέρει την εμπειρία.

Μονοήμερη στον Κιθαιρώνα στο παρά 5’!

Αν έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου ότι πετάς, αν το να δεις τον κόσμο από ψηλά είναι κάτι παραπάνω από ένα στίχο που σου κολλάει από κάποιο τηλεοπτικό τρέιλερ, τότε η στιγμή να το κάνεις πραγματικότητα απέχει όσο το επόμενο Σαββατοκύριακο! Η Θεώνη Δρακοπούλου πέταξε με αλεξίπτωτο πλαγιάς και μας μεταφέρει την εμπειρία.

Μονοήμερη στον Κιθαιρώνα στο παρά 5’! - εικόνα 1

Η εμπειρία του parapente, της πτήσης δηλαδή με αλεξίπτωτο πλαγιάς, είναι συνάμα δυνατή και γλυκιά, ενώ με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών είναι και πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι μπορεί να φαντάζει. Κι αν παρ’ όλη τη λαχτάρα δειλιάζετε, σκεφτείτε ότι δεν θα είστε μόνοι εκεί ψηλά. Εσείς θα κάθεστε αναπαυτικά στο ειδικό κάθισμα απολαμβάνοντας τη θέα και ο εκπαιδευτής θα κάνει τα υπόλοιπα. Κάπως έτσι το παίρνεις πολύ πιο εύκολα απόφαση! Εμείς το αποφασίσαμε Κυριακή μεσημέρι, πραγματικά στο παρά 5’! Σταθήκαμε τυχεροί, αφού και θέσεις υπήρχαν και οι άνεμοι ήταν ευνοϊκοί ώστε να πραγματοποιηθούν πτήσεις. Δεν μας πήρε παραπάνω από 1,5 ώρα από την Αθήνα, με κατεύθυνση προς Θήβα, μέχρι να αντικρύσουμε στην είσοδο των Πλαταιών την πινακίδα προς το Αεραθλητικό Κέντρο. Στον ουρανό μπορούσαμε ήδη να διακρίνουμε τα πρώτα αλεξίπτωτα. Ανηφορίσαμε τον Κιθαιρώνα με ανυπομονησία και πριν το συνειδητοποιήσουμε είχαμε κιόλας κάνει τις απαραίτητες συστάσεις με τους εκπαιδευτές και είχαμε πάρει θέση στην πλαγιά, έτοιμοι για απογείωση. Παρ’ όλη την αγωνία, το μυαλό κάποια στιγμή πάτησε pause για να επεξεργαστεί το μαγική εικόνα που ξανοιγόταν μπροστά του. Δεκάδες πολύχρωμα πανιά διέσχιζαν τον ουρανό και χάνονταν γαλήνια στο βάθος του ορίζοντα, ταξιδεύοντας πάνω από τους απέραντους σιτοβολώνες της πεδιάδας των Πλαταιών, που σχημάτιζαν ένα πολύχρωμο patchwork.

Μονοήμερη στον Κιθαιρώνα στο παρά 5’! - εικόνα 2

«Όταν σου πω, τρέξε!». Η φωνή του Βαγγέλη, του εκπαιδευτή μου, με επανέφερε. Μετά από λίγα τρελά δευτερόλεπτα, που ενώ προσπαθείς να τρέξεις κάτι σε τραβάει προς τα πίσω με τόση δύναμη που είναι σα να τρέχεις στον αέρα, απογειωθήκαμε. Από κει και μετά… μοιάζουν τα πάντα ζωγραφιά! Η πτήση μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με τους ανέμους. Όσο και να διαρκέσει πάντως, το συναίσθημα της ευφορίας που νιώθεις μετά κρατάει πολλές ώρες. Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η συγκίνηση μας είχε ανοίξει την όρεξη. Πήραμε τις απαραίτητες συστάσεις για το πού θα μπορούσαμε να συγκινηθούμε και γαστριμαργικώς και αφήσαμε πίσω μας τον Κιθαιρώνα, με κατεύθυνση προς τα κοντινά Βίλια. Πλάι στο αναμμένο τζάκι και με τη συνοδεία χειροποίητου τυρόψωμου και των απαραίτητων κοψιδιών, μοιραστήκαμε την εμπειρία,ο καθένας από την δική του πλευρά, και στήσαμε το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη φορά. Για να μην τρέχουμε πάλι στο παρά 5’!

Χρήσιμες Πληροφορίες
-Η πτήση κοστίζει περίπου 50-60 €.
-Η πιο κατάλληλη περίοδος για parapente είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν όμως οι άνεμοι το επιτρέπουν, μπορεί να πραγματοποιηθούν πτήσεις και off season. Επικοινωνήστε με την Σχολή της επιλογής σας λίγες μέρες πριν για να ενημερωθείτε.
-Θυμηθείτε: Εκεί πάνω είναι πιο κρύα απ’ ότι εκεί κάτω. Ντυθείτε ζεστά.

Σχολές Parapente
-Oxygen Paragliding: www.o2paragliding.gr
-Freedom Paragliding: www.flyfreedom.gr
-Flyparapente: www.flyparapente.gr
Η Οxygen Paragliding μόλις ξεκίνησε την πρώτη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης για το 2013 (η δεύτερη ξεκινάει στις 11/5) και η Freedom Paragliding θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου.

Γευστική επιβράβευση στα Βίλια
-Στην «Αγγελική» για αρνάκι στη λαδόκολα, κρεατόπουπα και λαχταριστές πίτες!
-Στο «Όπως Παλιά» για κοψιδάκια προβατίνας, αρνάκι φρικασέ και χειροποίητο τυρόψωμο!
-Στο γιαουρτοπωλείο του κυρίου Τζεμπελίκου για ρυζόγαλο... Ανακάλυψη που μας γέμισε περηφάνια. Ρυζόγαλο Α’ Εθνικής!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Σαντορίνη έτοιμη να γίνει η πιο εντυπωσιακή αθλητική σκηνή του Αιγαίου

Παγκόσμιοι πρωταθλητές βουτούν από το ηφαίστειο, δρομείς κατακτούν το χείλος της Καλντέρας και η δύση του ήλιου ντύνεται με μουσική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2026

Το Rosewood Hong Kong ετοιμάζει ένα νέο μπαρ με την ομάδα του Bar Leone

Ο Lorenzo Antinori και ο Justin Shun Wah συνεργάζονται με το κορυφαίο ξενοδοχείο για ένα νέο concept, που αναμένεται να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2026.

Στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης που λάτρεψε η Αγκάθα Κρίστι (και πολλοί άλλοι θρύλοι)

Από την Αγκάθα Κρίστι μέχρι την Γκρέτα Γκάρμπο, το θρυλικό Pera Palace της Κωνσταντινούπολης φιλοξένησε εμβληματικές προσωπικότητες, κατασκόπους και ιστορίες γεμάτες μυστήριο.

Μεθύσαμε με Porto στις όχθες του ποταμού Δούρου

Από τις ανηφόρες της παλιάς πόλης του Πόρτο και τα azulejos μέχρι τα κελάρια της Gaia, ένα ταξίδι στην πόλη του ποταμού Δούρου, του γλυκόπιοτου Porto και των αργών βραδιών.

Oρεινοί προορισμοί για να ερωτευτείς το φθινόπωρο από την αρχή

Από καρτποσταλικά τοπία του Πηλίου μέχρι τις κατάφυτες πλαγιές της Πελοποννήσου, διαλέγουμε δέκα αγαπημένους ορεινούς προορισμούς που κάνουν την επιστροφή στην πόλη να μοιάζει με αγγαρεία.

Πόσο ισχυρό είναι φέτος το ελληνικό διαβατήριο;

Με βαθμολογία 173 και πρόσβαση στο 87,4% των προορισμών, το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται ανάμεσα στα ισχυρότερα του κόσμου για το 2026.

Η KLM γιορτάζει την ολλανδική δεξιοτεχνία με την 107η μινιατούρα Delft Blue

Με την παράδοση αυτή της κυκλοφορίας μιας νέας μινιατούρας κάθε χρόνο, η KLM τιμά ιδιαίτερα σημεία και ιστορίες που αντιπροσωπεύουν την Ολλανδία.