Τα καλύτερα bar στον κόσμο

Η Ντένη Καλλιβωκά επιλέγει 5 ευρωπαϊκά μπαρ τα οποία αποτελούν –για διαφορετικούς λόγους το καθένα– «κεφάλαιο» στο χώρο των κοκτέιλ και το πέρασμα από αυτά εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια από αυτές τις πόλεις, βάλτε τα οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας.

Τα καλύτερα bar στον κόσμο

Η Ντένη Καλλιβωκά επιλέγει 5 ευρωπαϊκά μπαρ τα οποία αποτελούν –για διαφορετικούς λόγους το καθένα– «κεφάλαιο» στο χώρο των κοκτέιλ και το πέρασμα από αυτά εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια από αυτές τις πόλεις, βάλτε τα οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας.

Door 74, Αμστερνταμ

Τα καλύτερα bar στον κόσμο - εικόνα 1

H ατμόφαιρα
Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της ολλανδικής πρωτεύουσας, πίσω από μια μαύρη πρόσοψη, κρύβεται ένα μυστικό. Εδώ θα έρθετε μόνο κατόπιν κράτησης, για να απολαύσετε κλασικά κοκτέιλ με υλικά πρώτης ποιότητας και την ’20s jazz ατμόσφαιρα.

Κάντε focus
Στον τρόπο κράτησης. γίνονται μόνο αυθημερόν (+310634045122, 9 π.μ.-8 μ.μ.) και ως εξής: αφήνετε μήνυμα με το όνομά σας, τον αριθμό των ατόμων και την ώρα κι εκείνοι σας καλούν για επιβεβαίωση.

Τι να πιείτε
Αν αγαπάτε το Manhattan, το δικό τους είναι εξαιρετικό, ενώ ο κατάλογος περιέχει δημιουργικά κοκτέιλ από τους mixologists καθώς και μια εξαιρετική λίστα από παλαιωμένες σαμπάνιες.

Tip
Ο χρυσός κανόνας του μπαρ είναι το «Behave as ladies and gentlemen» («Συμπεριφερθείτε ως πραγματικοί κύριοι και κυρίες») και τον τηρούν ακόμη και με το κουδούνι στην είσοδο. Χτυπήστε το διακριτικά!

Reguliersdwarsstraat 74, Binnenstad

Artesian Bar, Λονδίνο

Τα καλύτερα bar στον κόσμο - εικόνα 2

H ατμόφαιρα
Πολυβραβευμένο, εντυπωσιακό και πολυτελές, βρίσκεται στο υπέροχο ξενοδοχείο «The Langham». Η μπάρα είναι μεγάλη –αλλά έχει μόνο 4 καθίσματα– και είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε τον bartender Alex Kratena επί το έργον.

Κάντε focus
Στον επικοινωνιακό, εξαιρετικά ευγενή και χαμηλών τόνων Alex Kratena, ο οποίος διακρίθηκε στα φετινά βραβεία The Tales of the Cocktail που δόθηκαν στη Νέα Ορλεάνη.

Τι να πιείτε
Αν σας αρέσουν τα Martini, εδώ έχετε να διαλέξετε από μια μοναδική tailormade γκάμα: το λονδρέζικο με αρώματα από rhubarb και elderflower, του Τόκιο με yuzu και nori, το παριζιάνικο με λεβάντα.

Tip
Αυτή η ιδιαίτερη μυρωδιά του χώρου είναι το χαρακτηριστικό άρωμα όλων των ξενοδοχείων της αλυσίδας παγκοσμίως, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε αν θέλετε.

«The Langham», 1c Portland Place, Regent Street, www.artesian-bar.co.uk

The London Cocktail Club, Λονδίνο

Τα καλύτερα bar στον κόσμο - εικόνα 3

H ατμόφαιρα
Μικρός και στενός χώρος, στο χρώμα του σκούρου ξύλου, με cozy γωνιές, χαμηλό φωτισμό και αρκετά δυνατή funky μουσική. Το μπαρ είναι πάντα γεμάτο, οπότε προετοιμαστείτε για στριμωξίδι αλλά και για καθυστερήσεις. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Κάντε focus
Στον J.J. Goodman, που είναι η ψυχή του μαγαζιού. Παρατηρήστε τον να δουλεύει στη σάλα και μετά να περνάει πίσω από την μπάρα, όπου χτυπάει τα σέικερ και ταυτόχρονα κάνει αστεία με τους θαμώνες.

Τι να πιείτε
Το signature cocktail Bacon & Egg Coupet, με γαρνιτούρα ένα κομμάτι κρατσανιστό μπέικον, το οποίο είναι σαφώς εμπνευσμένο από το διάσημο bacon and egg ice cream του Heston Blumenthal.

Tip
Δοκιμάστε το μενού γευσιγνωσίας 8 πιάτων συνοδεία 8 διαφορετικών κοκτέιλ.

61 Goodge Street, www.londoncocktailclub.co.uk

Victoria Bar, Βερολίνο

Τα καλύτερα bar στον κόσμο - εικόνα 4

H ατμόφαιρα
Πίσω από τα σκοτεινά παράθυρα, και πολύ κοντά στην Potsdamer Platz, αυτό το retro lounge bar είναι ιδανικό για να ξεκινήσετε τη βραδιά σας με jazz, soul και reggae. Στο πολύ στιλάτο εσωτερικό του συνυπάρχουν αρμονικά δερμάτινοι καναπέδες και έργα τέχνης.

Κάντε focus
Στους πολύ cool θαμώνες: εδώ η κουβεντούλα με αγνώστους είναι υπόθεση εύκολη, χαλαρή και απροσποίητη. Διοργανώνει επίσης σεμινάρια γύρω από το ουίσκι και τη σαμπάνια.

Τι να πιείτε
Εξαιρετικά classics, όπως το Ginger Gimlet και το Mint Julep. Αν πεινάτε, μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με κάποιο από τα καλοφτιαγμένα σάντουιτς.

Tip
Είναι από τα ακριβά της πόλης, αλλά έχει και happy hour: από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο στις 6.30-9.30 μ.μ. και ολόκληρη την Κυριακή.

Potsdamer Strasse 102, http://victoriabar.de

Experimental Cocktail Club, Παρίσι

Τα καλύτερα bar στον κόσμο - εικόνα 5

H ατμόφαιρα
Η ουρά απέξω θα σας υποδείξει τη θέση του και θα σας προετοιμάσει για το στριμωξίδι... Εδώ κυκλοφορούν τα ωραιότερα κορίτσια της πόλης, είτε καθισμένα στους μαύρους Chesterfields καναπέδες είτε στην τυπική παριζιάνικη μπάρα από κασσίτερο.

Κάντε focus
Στα πειραματικά κοκτέιλ. Οι Romée de Gorianoff, Pierre-Charles Cros και Olivier Bon άνοιξαν πριν από μερικά χρόνια το δρόμο για τα κοκτέιλ μπαρ νέας γενιάς στην πόλη τους κι έκαναν αμέσως αίσθηση.

Τι να πιείτε
Ξεχάστε τα συνήθη. Δοκιμάστε το Strawberry Alarm Clock με βότκα Ketel One, φράουλες, και μέντα ή το Dry Stone Sour με rye whisky, malt και σιρόπι σφένδαμου.

Tip
Αναζητήστε στην αριστερή όχθη το «Curio Parlor», το άλλο εξαιρετικό μπαρ της ίδιας ομάδας, με το μπαρόκ εσωτερικό.

37 Rue St-Sauveur

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.