Φόρτυ 1/2 (μύησις)

1

Σαν μια σάτιρα για τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς και όσων η Ελένη Γερασιμίδου κρίνει ότι προμοτάρονται ως μόδα και καθεστώς αλλά δεν έχουν ουσία ξεκινά η παράστασή της, αλλά ατυχώς, το ενδιαφέρον της εξαντλείται στα πρώτα λεπτά.

Φόρτυ 1/2 (μύησις)

Σαν μια σάτιρα για τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς και όσων η Ελένη Γερασιμίδου κρίνει ότι προμοτάρονται ως μόδα και καθεστώς αλλά δεν έχουν ουσία ξεκινά η παράστασή της, αλλά ατυχώς, το ενδιαφέρον της εξαντλείται στα πρώτα λεπτά.

Φόρτυ 1/2 (μύησις) - εικόνα 1

«Art must be beautiful» («Η τέχνη πρέπει να είναι όμορφη»), λέει η Ελένη Γερασιμίδου με ένα ειρωνικά στομφώδες ύφος και βάζοντας ταυτόχρονα κραγιόν στα χείλη. Τόσο η φράση όσο και το look της (κατακόκκινη μάξι τουαλέτα, μαλλιά πλεγμένα κότσο) παραπέμπουν ευθέως στη διεθνούς φήμης Βαλκάνια περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Αυτή θεωρεί ιδανικό εκπρόσωπο «της αυτοκρατορίας του τίποτα που μας περιβάλλει». Ωραία είναι η προβοκατόρικη έναρξη-επίθεση στην καθεστηκυία πρωτοπορία, όμως η παράσταση δεν εξελίσσεται με ισάξιο αντισυστημικό ενδιαφέρον.

Πολιτικολογεί ασαφώς, χωρίς καίριο λόγο, δράσεις ή έστω χιούμορ, κατά του καπιταλισμού και του νεο-συντηρητισμού. Σύμφωνοι, είναι ένα πρώτο «χειροποίητο» και «οικογενειακό» εγχείρημα, κάτι σαν stand up comedy για τρεις, τη Γερασιμίδου, τον σύζυγό της Αντώνη Ξένο και την κόρη τους Αγγελική. Έχει agit-prop προθέσεις κι ευσεβείς στόχους. Θέλει να είναι ένα τίμιο, λαϊκό και αντισυμβατικά κωμικό θέαμα. Με πολύ πιο στοχευμένη δραματουργική και υποκριτική εργασία ίσως τα καταφέρει, δικαιώνοντας έτσι την απόφαση της οικογένειας να μετατρέψει ένα παλιό συνεργείο στο Γκάζι σε πολυχώρο/θέατρο.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Ευπατριδών 4, Κεραμεικός, 2114057249. Διάρκεια: 70΄.

Περισσότερες πληροφορίες

φόρτυ ½ (μύησις)

  • Performance
  • Διάρκεια: 70 '

Μια σάτιρα για τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς; Η Ελ. Γερασιμίδου πάντως ως Βαλκάνια περφόμερ Γελένα Γερασίμοβιτς εμφανίζεται στη σκηνή για να προκαλέσει αντιδράσεις, ανησυχίες, αγανάκτηση και γέλιο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών καλεί σε συζήτηση τον κόσμο του θεάτρου το πρωί της 12ης Ιανουαρίου

Μετά την απεργία των ηθοποιών και την ένταση ΣΕΗ–ΕΝΘΕΠΑ, οι θεατρικοί παραγωγοί καλούν σε ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο θέατρο Λαμπέτη, με στόχο τον διάλογο για τα προβλήματα του χώρου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/01/2026

"Αλιγάτορες": Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας

Το ψυχολογικό δράμα του Andrew Keatley φέρνει τους θεατές σε ρόλο δικαστή.

"Οι εύθυμες κυράδες" του Σαίξπηρ στο Διάχρονο Θέατρο

Η Μαίρη Βιδάλη ανεβάζει στο θέατρό της τις "Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ", με δωδεκαμελή θίασο.

Θέατρο για εφήβους | 9 + 1 παραστάσεις για νέους που αναζητούν τη δική τους φωνή

Το θέατρο για εφήβους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, δίνοντας αφορμή για σκέψη και συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

Στις "Καρέκλες" του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με Διακοπαναγιώτου - Παπαδόπουλο

Δύο ξεχωριστοί ηθοποιοί, οι Πάνος Παπαδόπουλος και Μαρία Διακοπαναγιώτου, καταθέτουν μια βαθιά προσωπική, ανατρεπτική ανάγνωση του έργου του Ιονέσκο για τη χαμένη μας επικοινωνία, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παπαχαραλάμπους, Μαλκότσης, Χαραλαμπούδη κάτι "μαγειρεύουν" στο θέατρο Βεάκη

Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η οποία μετά τη Θεσσαλονίκη κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

"Ιεροτελεστία" από τον Χρήστο Θεοδωρίδη: Η ύπαρξη ως πράξη επανάστασης

Μια παράσταση για τη θνητότητα και την απώλεια, εμπνευσμένη από 300 συνεντεύξεις, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.