Από τι ζουν οι άνθρωποι

2,5

Ένιωσα το ρίγος μιας μικρής συγκίνησης αλλά όχι τη μαγεία που κρύβουν οι παραμυθένιες ιστορίες σαν αυτή του Τολστόι.

Από τι ζουν οι άνθρωποι
Από τι ζουν οι άνθρωποι - εικόνα 1

Ένιωσα το ρίγος μιας μικρής συγκίνησης αλλά όχι τη μαγεία που κρύβουν οι παραμυθένιες ιστορίες σαν αυτή του Τολστόι για τον άγγελο που έφτασε στη Γη και για να επιστρέψει στον ουρανό έπρεπε να δει την ψυχή των ανθρώπων και να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα: από τι ζουν οι άνθρωποι. Μου αρέσουν οι αφηγήσεις σαν κι αυτή, που έχουν το ηχόχρωμα της μπαλάντας, με μαγεύει η βελούδινη φωνή της Όλιας Λαζαρίδου, έχω δει την ήρεμη δύναμη του Γιώργου Νανούρη και του Ηλία Κουνέλα να απλώνεται στη σκηνή.
Ένα αδιόρατο νήμα συνδέει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των τριών δημιουργών-ερμηνευτών σ’ αυτή την παράσταση που υπηρετεί την ιδέα ενός ουμανιστικού θεάτρου. Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μια σπουδαία αμοιβαιότητα, όμως, παρακολουθώντας αυτό το υπαρξιακό παραμύθι που μοιάζει με θρησκευτική παραβολή, ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε μια τελετή μύησης στη μαγεία του θεάτρου, ιδανική ίσως για ένα νεανικό κοινό. Δεν εντόπισα τη στοχαστική ματιά που θα ελάφραινε, ενδεχομένως, τον κουρασμένο από τη σπουδαιοφάνεια θεατή. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει να τη δουν και παιδιά (ηλικίας βέβαια άνω των 6 ετών).

Περισσότερες πληροφορίες

Από τι ζουν οι άνθρωποι

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα παραμύθι για μεγάλους, το οποίο μας θυμίζει πως η αγάπη είναι που δίνει νόημα στη ζωή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών καλεί σε συζήτηση τον κόσμο του θεάτρου το πρωί της 12ης Ιανουαρίου

Μετά την απεργία των ηθοποιών και την ένταση ΣΕΗ–ΕΝΘΕΠΑ, οι θεατρικοί παραγωγοί καλούν σε ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο θέατρο Λαμπέτη, με στόχο τον διάλογο για τα προβλήματα του χώρου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/01/2026

"Αλιγάτορες": Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας

Το ψυχολογικό δράμα του Andrew Keatley φέρνει τους θεατές σε ρόλο δικαστή.

"Οι εύθυμες κυράδες" του Σαίξπηρ στο Διάχρονο Θέατρο

Η Μαίρη Βιδάλη ανεβάζει στο θέατρό της τις "Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ", με δωδεκαμελή θίασο.

Θέατρο για εφήβους | 9 + 1 παραστάσεις για νέους που αναζητούν τη δική τους φωνή

Το θέατρο για εφήβους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, δίνοντας αφορμή για σκέψη και συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

Στις "Καρέκλες" του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με Διακοπαναγιώτου - Παπαδόπουλο

Δύο ξεχωριστοί ηθοποιοί, οι Πάνος Παπαδόπουλος και Μαρία Διακοπαναγιώτου, καταθέτουν μια βαθιά προσωπική, ανατρεπτική ανάγνωση του έργου του Ιονέσκο για τη χαμένη μας επικοινωνία, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παπαχαραλάμπους, Μαλκότσης, Χαραλαμπούδη κάτι "μαγειρεύουν" στο θέατρο Βεάκη

Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η οποία μετά τη Θεσσαλονίκη κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

"Ιεροτελεστία" από τον Χρήστο Θεοδωρίδη: Η ύπαρξη ως πράξη επανάστασης

Μια παράσταση για τη θνητότητα και την απώλεια, εμπνευσμένη από 300 συνεντεύξεις, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.