Οι κριτικές του κοινού

Ο Λάμπρος

Δραματοποιημένη Ποίηση του Διονύσιου Σολωμού
Διαρκεια : 65 '

Σκηνοθ.:Έλ. Μαυρίδου
Ερμηνεύει: Έλ. Μαυρίδου. Σκην.-κοστ.: Γ. Μπούρδα. Μουσ.-ηχητ. σχεδ.: Γ. Μαυρίδης.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

Δώσε την Κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

banner
 • Chrysanthos πριν από 19 ημέρες

  5 αστεράκΑ Πολύ καλή παράσταση, γεμάτη ευρηματικα εκφραστικά μέσα. Καταφέρνει να εμπλέξει τον θεατή και να κερδίσει τη συμμετοχή του παρά τις εγγενείς δυσκολίες που σχετίζονται με το είδος του κειμένου. Έχω μόνο μια παρατήρηση που δεν έχει να κάνει με το έργο. Έχω δει στο παρελθόν τη Μαυρίδου (και την Κούζα) να κάνουν, με ελαφρώς πιο συμβατικά μέσα, απίστευτα πράγματα επί σκηνής και κάπως μου έχει λείψει αυτό.

 • Panagiotis53 πριν από 20 ημέρες

  5 αστεράκΑ Μια μαγική εμπειρία. Μια τόσο μοναδική παράσταση που σε καθηλώνει. Πρωτοτυπία στη σκηνοθεσία , υπέροχη μουσική, φοβερές φιγούρες , καταπληκτική αφήγηση. Κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.Να το δείτε ,αξίζει.

 • Κώστας Ζ πριν από 24 ημέρες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση! Την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα ως μαθητές και φοιτητές να γνωρίσουμε τα έργα των μεγάλων πεζογράφων και ποιητών μέσα από ποιοτικές παραστάσεις όπως η συγκεκριμένη!

 • ΑθανασίαΤ πριν από 24 ημέρες

  5 αστεράκΑ Μια εξαιρετική παράσταση και ταυτόχρονα μια συγκλονιστική εμπειρία. Δεν μπορώ να την συγκρίνω με καμία άλλη από αυτές που έχω παρακολουθήσει ως προς τη σύλληψη, αρτιότητα, τη δημιουργία και το πώς έγραψε μέσα μου. Όταν τελείωσε συνειδητοποίησα τι θα είχα χάσει αν δεν την είχα παρακολουθήσει. Η παράσταση είναι καθηλωτική, μαγική και καταιγιστική ως προς τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν σε διάφορα σημεία του έργου. Αν κάποιος ψάχνει να βρει κάτι καλό να παρακολουθήσει, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 • Styliani πριν από 25 ημέρες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική απόδοση του κειμένου του Διονύσιου Σολωμού με ευφάνταστο και λυρικό τρόπο. Σας ευχαριστούμε.

 • swto πριν από 25 ημέρες

  5 αστεράκΑ Μια καταπληκτική παράσταση, από δυο αξιόλογους ηθοποιούς!

 • Ian K. πριν από 25 ημέρες

  5 αστεράκΑ Μια εξαιρετική παράσταση! Βαθιά ανθρώπινη, αντικατοπτριζει τη σύγχρονη κοινωνία, με αφυπνιστικο τρόπο. Ένα κείμενο που γράφτηκε εντός μια σκληρά πατριαρχικη κοινωνίας βρίσκει αντίκρισμα - και αυτό είναι το τρομερά ανησυχητικό - στο σήμερα. Η Έλενα Μαυρίδου κατάφερε να διεισδύσει στο δύσκολο - γλωσσικά και νοηματικά - κείμενο του Σολωμού, το αποκρυπτογραφησε και με όχημα την ήρεμη και ουσιαστική αφήγησή της κατάφερε να παρασύρει και το κοινό στον κόσμο του Λάμπρου. Ή της Μαρίας καλύτερα. Διότι αυτό που καταφέρνει η Έλενα Μαυρίδου είναι να αναδείξει την Μαρία (τη γυναίκα του Λάμπρου) σε πρωταγωνιστρια της παράστασης, φωτίζονται ακόμα περισσότερο, νοηματικά, το κείμενο του Σολωμού. Εξαιρετικό εύρημα η χρήση του θεάτρου σκιών, συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία κατακλυζοντας το κοινό με εικόνες, ενώ παράλληλα του δίνει την ελευθερία να ταξιδέψει στον κόσμο του της Μαρίας και του Λάμπρου. Εξαιρετική μουσική από τον Γιώργο Μαυρίδη. Μία παράσταση που, θεωρώ, αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι.

 • tomaraki πριν από 25 ημέρες

  5 αστεράκΑ εξαιρετική εμπειρία

 • Aystiros πριν από 27 ημέρες

  5 αστεράκΑ Απλά τέλεια!

 • Βασίλης Κόκλας πριν από 28 ημέρες

  Το μήνυμα αυτό μπορεί να περιέχει spoilers.
  Κάντε click για να το διαβάσετε.

  5 αστεράκΑ Μία εναλλακτική, θα έλεγε κανείς, προσέγγιση, η οποία δίνει μία διαφορετική πνοή στο αξεπέραστο έργο του Σολωμού, "Λάμπρος". Εξαιρετική και ήρεμη αφήγηση από την Ελένη Μαυρίδου, περίτεχνα συνδυασμένη με ένα υποτυπώδες θέατρο σκιών, με χάρτινες χειροποίητες φιγούρες, οι οποίες αφ' ενός διευκολύνουν την κατανόηση της ροής του έργου, αφού στην ουσία η αφήγηση αναπαρίσταται μπροστά στους θεατές, αφ' ετέρου δεν κουράζουν με περισσή πληροφορία τα μάτια και το μυαλό του ακροατή, από τρίτου, χάρη σ' αυτές, αποπνέεται μία ατμόσφαιρα γαλήνια και στοργική, παρά το φρικτό της ιστορίας, η οποία θα μπορούσε να εντοπισθεί κατά κύριο λόγο στην περιποιητική φύση της γυναίκας, της γυναίκας - μητέρας και της κόρης. Όσον αφορά τη μουσική επένδυση, αυτή δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς ο Γιώργος Μαυρίδης έχει κατορθώσει να κατανοήσει εις βάθος την ψυχοσύνθεση, από τη μία, των χαρακτήρων που πρωταγωνιστού, από την άλλη, το προϊόν αυτής της κατανόησης εμπεριέχει μέτρο, επιτυγχάνεται η μεσότητα, χωρίς να καθίσταται το έργο μελοδραματικό. Εν τέλει, το έργο κλείνει με μία σκηνή που προσφέρει κάθαρση, η οποία ενισχύεται και κορυφώνεται, με ένα πλούσιο μουσικό κομμάτι, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί έως και "δυστοπικό", σφραγίζοντας έτσι τη λήξη της ιστορίας με ισορροπία στον συναισθηματικό κόσμο των θεατών.

 • katrinhalk πριν από 1 μήνες

  5 αστεράκΑ Η παρασταση της Ελενας Μαυριδου πραγματικα με εντυπωσίασε ως προς την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και την αριστη απόδοση ενός τόσο σπουδαίου ποιήματος. Η μουσικη που πλαισιωνει το εργο ειναι εκπληκτικη παρασυροντας τον θεατη μεσα σε αυτο.