O Λάμπρος

3,5

Η Μαυρίδου, στην πολυμεσική περφόρμανς που παρουσιάζει ερευνά με άψογο τρόπο την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίαση τους.

O Λάμπρος

Μια ποιητικά πλασμένη παράσταση μας χάρισε η Έλενα Μαυρίδου. Σχεδίασε σε χαρτί την ιστορία του Λάμπρου και της Μαρίας, έφτιαξε φιγούρες και τις έβαλε να "ταξιδέψουν" με τη χρήση της ιδιαίτερης φόρμας του αναλογικού animation, σε μια περφόρμανς που συνδυάζει την κινηματογραφική αφήγηση με το θέατρο σκιών και τη μουσική, ενώ τα φυσικά πρόσωπα απουσιάζουν από τη σκηνή. Με λεπτές κινήσεις και απίστευτη επιδεξιότητα μετακινεί τις φιγούρες, τις κάνει να μεταμορφώνονται, να αποσυντίθενται, να ανασυγκολλούνται και να κολυμπούν σε θάλασσες χρωμάτων, ακολουθώντας τη ροή της τραγικής ιστορίας, την οποία ακούμε σε μια κάπως άτονη, γραμμική ηχογραφημένη αφήγηση. Η πρωτοτυπία της σκηνικής πρότασης μας ταξίδεψε, μέσω της φαντασίας, στον μελαγχολικό κόσμο που περιγράφει ο Διονύσιος Σολωμός στο ποίημά του. Η Μαυρίδου, δημιουργός με ευαισθησία, ταλέντο και αίσθηση του μέτρου, στην πολυμεσική περφόρμανς που παρουσιάζει ερευνά με άψογο τρόπο την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίαση τους. Οι συνθέσεις του Γιώργου Μαυρίδη με ηχοχρώματα και μελωδίες δημοτικής μουσικής είναι η αόρατη δύναμη της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Λάμπρος

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 65 '

Το ημιτελές συγκλονιστικό έργο έρχεται στο σήμερα μέσα από μια χειροποίητη παράσταση κινηματογραφικής αισθητικής με χάρτινες φιγούρες-μαριονέτες (σε συνεργασία με τον Στ. Μαρκόπουλο) και το πάντρεμα της δημοτικής μουσικής με σύγχρονα μέσα της ηλεκτρονικής.

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.