O Λάμπρος

3,5

Η Μαυρίδου, στην πολυμεσική περφόρμανς που παρουσιάζει ερευνά με άψογο τρόπο την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίαση τους.

O Λάμπρος

Μια ποιητικά πλασμένη παράσταση μας χάρισε η Έλενα Μαυρίδου. Σχεδίασε σε χαρτί την ιστορία του Λάμπρου και της Μαρίας, έφτιαξε φιγούρες και τις έβαλε να "ταξιδέψουν" με τη χρήση της ιδιαίτερης φόρμας του αναλογικού animation, σε μια περφόρμανς που συνδυάζει την κινηματογραφική αφήγηση με το θέατρο σκιών και τη μουσική, ενώ τα φυσικά πρόσωπα απουσιάζουν από τη σκηνή. Με λεπτές κινήσεις και απίστευτη επιδεξιότητα μετακινεί τις φιγούρες, τις κάνει να μεταμορφώνονται, να αποσυντίθενται, να ανασυγκολλούνται και να κολυμπούν σε θάλασσες χρωμάτων, ακολουθώντας τη ροή της τραγικής ιστορίας, την οποία ακούμε σε μια κάπως άτονη, γραμμική ηχογραφημένη αφήγηση. Η πρωτοτυπία της σκηνικής πρότασης μας ταξίδεψε, μέσω της φαντασίας, στον μελαγχολικό κόσμο που περιγράφει ο Διονύσιος Σολωμός στο ποίημά του. Η Μαυρίδου, δημιουργός με ευαισθησία, ταλέντο και αίσθηση του μέτρου, στην πολυμεσική περφόρμανς που παρουσιάζει ερευνά με άψογο τρόπο την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίαση τους. Οι συνθέσεις του Γιώργου Μαυρίδη με ηχοχρώματα και μελωδίες δημοτικής μουσικής είναι η αόρατη δύναμη της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Λάμπρος

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 65 '

Το ημιτελές συγκλονιστικό έργο έρχεται στο σήμερα μέσα από μια χειροποίητη παράσταση κινηματογραφικής αισθητικής με χάρτινες φιγούρες-μαριονέτες (σε συνεργασία με τον Στ. Μαρκόπουλο) και το πάντρεμα της δημοτικής μουσικής με σύγχρονα μέσα της ηλεκτρονικής.

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.

Ο "Γιοσίρου Γιαμαγκούσι" μάς δίνει ραντεβού από Οκτώβριο

Η παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου -κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ- επιστρέφει στο Olvio.