Οι κριτικές του κοινού

Η ζωή είναι όνειρο

Δράμα του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα
Διαρκεια : 130 '

Σκηνοθ.:Χρ. Κορνηλίου
Ερμηνεύουν: Γ. Λαμπρόπουλος, Χ. Συμεωνίδου, Τ. Αντωνίου, Β. Ευαγγέλου.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Σταυρούλα Ευθυμίου πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια εξαιρετική παράσταση από τις λίγες που έχω δει τα τελευταία χρόνια!
  Θαυμάσιοι ηθοποιοί που υπηρετούν το θέατρο με σεμνότητα και ήθος, άρτια σκηνοθεσία! Δουλειά άψογη από όλες τις απόψεις.Τους αξίζουν συγχαρητήρια! Τη συστήσω σε φίλους και γνωστούς και σε όσους ενδιαφέρονται για καλό θέατρο!

 • Πάνος Τσεπενέκας πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Για ακόμα μια φορά η Χρυσάνθη Κορνηλίου δεν δίστασε να αναμετρηθεί με τα προαιώνια ερωτήματα του ανθρώπου. Τι είναι όνειρο και τι πραγματικότητα; Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Υπάρχει πεπρωμένο; Και αν πράγματι υπάρχει πεπρωμένο, μπορεί ο άνθρωπος με τις επιλογές του να το επηρεάσει; Η παράσταση «Η ζωή είναι όνειρο», του μεγαλύτερου δραματικού ποιητή της Ισπανίας Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, στον ζεστό και φιλικό χώρο της «διέλευσης» μας δίνει στο τέλος το αισιόδοξο μήνυμα: «Ο άνθρωπος βούληση ελεύθερη έχει, κι η πιο αντίξοη μοίρα, η πιο ολέθρια προδιάθεση κι ο πιο εχθρικός πλανήτης, τη βούληση δεν την εξαναγκάζουν, απλώς τη δοκιμάζουν». Μια παράσταση που πραγματικά δεν τη βλέπεις απλά, τη ζεις.
  Μην τη χάσετε.

 • ΤΖΕΝΗ ΝΤΙΝΟΥ πριν από 1 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Εξαιρετική παραστάση , με καθηλωτικές ερμηνείες.

 • ΣΟΦΙΑ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Πολύ καλή παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες σε ένα πολύ μικρό αλλά συμπαθέστατο χώρο,χωρίς σκηνικά και με λίγα κοστούμια που αποδεικνύει το ταλέντο της υποκριτικής τέχνης των ηθοποιών, που σε καθηλώνει.

 • ΑΓΓΕΛΙΚΗ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Το θέατρο μικρό, αλλά η παράσταση ΜΕΓΑΛΗ! Αναφέρομαι στον Πολυχώρο ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ στην Κυψέλη και στην παράσταση "Η ζωή είναι όνειρο" του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα. Πολλά συγχαρητήρια στην κ. Χρυσάνθη Κορνηλίου για την αξιέπαινη σκηνοθεσία, αλλα και για την επιλογή του έργου με τα πολλά μηνύματα και τον περιστασιακά έμμετρο λόγο. Συγχαρητήρια στους ηθοποιούς για τις θαυμάσιες ερμηνείες, αξιοζήλευτες από πολλά "πρωτοκλασάτα" ονόματα. Συγχαρητήρια και για την ύπαρξη του ζεστού φουαγιέ που μυρίζει πολιτισμό (έκθεση ζωγραφικής, ψαγμένα βιβλια, πιάνο). Προτείνω να πάτε και πιστεύω πως θα απολαύσετε μια δουλειά που διακρίνεται από αγάπη προς την τέχνη και επαγγελματισμό επιπέδου προς τον θεατή.

 • Θάνος πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Σίγουρα θα την προτείνω. Σκηνοθεσία, ερμηνείες, χώρος, όλα άψογα. Η παράσταση αγγίζει σημαντικά θέματα χωρίς να γίνεται κουραστική. 5*

 • Ελένη Τζ. πριν από 1 χρόνια

  Εξαιρετική! Μία παράσταση με λίγα μέσα αλλά τόσο καλό δουλεμένη που δε σου λείπει τίποτα. Ένα κείμενο τόσο δύσκολο αλλά τόσο δουλεμένο από όλους τους ηθοποιούς που φαίνεται τόσο απλό που δε χάνεις λέξη από την αρχή μέχρι το τέλος . Όλοι τους είναι υπέροχοι. Ξεχώρισα ιδιαίτερα δύο. Τον Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον Τάσο Αντώνιου. Ο πρώτος ως βασιλιάς είναι απλά εξαιρετικός. Σε πολλά σημεία, ιδίως στον πρώτο μονόλογο, με είχε αφήσει άφωνη με τον τρόπο που μάς έκανε να κατανοήσουμε τόσο εύκολα τόσες πληροφορίες σε τόσο δύσκολο κείμενο. Ο δε Τάσος Αντωνίου μπαίνει από τον ένα ρόλο στον άλλο με μεγάλη μαεστρία. Ως Κλοτάντο σε κάνει να αισθάνεσαι συμμέτοχος στις σκέψεις του. Στους άλλους ρόλους είναι σαν να αλλάζει πρόσωπο και να γίνεται ξαφνικά κάποιος άλλος. Ως ακόλουθος της πριγκίπισσας δε είναι απλά ξεκαρδιστικός.
  Μπράβο στη Βίκυ Ευάγγελου για το ρόλο του Κλαρίν και πολλά μα πολλά μπράβο στη Χρυσάνθη Κορνηλίου γιαυτήν την εξαιρετική δουλειά που έχει δημιουργήσει.Είναι μια παράσταση που προτείνω να δείτε οπωσδήποτε. Μια παράσταση που σου δημιουργεί τέτοια συναισθήματα, ιδίως στο φινάλε της, που σε κάνει να πεις "θα την ξαναδώ πάλι και πάλι"

 • Ελένη Τζ. πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική! Μία παράσταση με λίγα μέσα αλλά τόσο καλό δουλεμένη που δε σου λείπει τίποτα. Ένα κείμενο τόσο δύσκολο αλλά τόσο δουλεμένο από όλους τους ηθοποιούς που φαίνεται τόσο απλό που δε χάνεις λέξη από την αρχή μέχρι το τέλος . Όλοι τους είναι υπέροχοι. Ξεχώρισα ιδιαίτερα δύο. Τον Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον Τάσο Αντώνιου. Ο πρώτος ως βασιλιάς είναι απλά εξαιρετικός. Σε πολλά σημεία, ιδίως στον πρώτο μονόλογο, με είχε αφήσει άφωνη με τον τρόπο που μάς έκανε να κατανοήσουμε τόσο εύκολα τόσες πληροφορίες σε τόσο δύσκολο κείμενο. Ο δε Τάσος Αντωνίου μπαίνει από τον ένα ρόλο στον άλλο με μεγάλη μαεστρία. Ως Κλοτάντο σε κάνει να αισθάνεσαι συμμέτοχος στις σκέψεις του. Στους άλλους ρόλους είναι σαν να αλλάζει πρόσωπο και να γίνεται ξαφνικά κάποιος άλλος. Ως ακόλουθος της πριγκίπισσας δε είναι απλά ξεκαρδιστικός.
  Μπράβο στη Βίκυ Ευάγγελου για το ρόλο του Κλαρίν και πολλά μα πολλά μπράβο στη Χρυσάνθη Κορνηλίου γιαυτήν την εξαιρετική δουλειά που έχει δημιουργήσει.Είναι μια παράσταση που προτείνω να δείτε οπωσδήποτε. Μια παράσταση που σου δημιουργεί τέτοια συναισθήματα, ιδίως στο φινάλε της, που σε κάνει να πεις "θα την ξαναδώ πάλι και πάλι"

 • Κερεντζής Λάμπρος πριν από 1 χρόνια

  Θεατρική μυσταγωγία, όπου ο θεατής και ο ηθοποιός γίνονται ένα.Όπου οι αγωνίες του του έργου, συναντάνε τις αγωνίες του θεατή και προσπαθούν να βρουν διέξοδο αγκαλιασμένες στο όνειρο και την πραγματικότητα. Όπου το "πεπρωμένο"και το ρίσκο της ατομικής επιθυμίας κατασκευής της πραγματικότητας, μάχονται μέσα από το κάθε ρόλο του έργου ξεχωριστά.Η άρνηση της υποταγής του υποκειμένου στο κόσμο που οι άλλοι "ετοίμασαν" για αυτό αποτελεί ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
  Όλοι οι ηθοποιοί ήταν υπέροχοι... Μην το χάσετε, διότι θα χάσετε... Ευχαριστώ

 • Βάννα Τσούτσουρα πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση που καθηλώνει τους θεατές κάθ´όλη τη διάρκειά της.Για μια ακόμη φορά η Χρυσάνθη Κορνηλίου αποδεικνύει ότι μπορεί να μεγαλουργήσει !
  Σ´ένα... δύσκολο κείμενο,καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες και να προβάλλει με μοναδικό τρόπο έννοιες φανερές αλλά και κρυμμένες.
  Μοναδικές ερμηνείες απ´όλους τους ηθοποιούς που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους .
  Μια παράσταση που φεύγοντας ,κρατάς πολλά για προβληματισμό και αναζήτηση.

 • Διονύσης Ρετσινάς πριν από 1 χρόνια

  4 αστεράκΑ τα ζητήματα της ελευθερίας της θέλησης,των παιχνιδιών της μοίρας και της ονειρικής διάστασης της ύπαρξης, διαπραγματεύεται με αριστουργηματικό τρόπο αυτό το αριστούργημα του Καλντερόν που ευτύχησε στα χέρια της Χρυσάνθης Κορνηλίου (σκηνοθεσία)στην μετάφραση του Ν.Χατζόπουλου και στις ερμηνείες ενός θιάσου εκλεκτών ερμηνευτών. Μία παράσταση ''πνευματική όαση'' γιά την Κυψέλη και γενικότερα γιά την Αθήνα.

 • Aris πριν από 1 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια σε ένα έργο του 17ου αιώνα. Σαιξπηρικής λογικής, με πολλές αναφορές στην εξουσία και το χειρισμό της απο τους κατέχοντες. Αν και είναι μεγάλο σε διάρκεια, αξίζει τον κόπο. Είναι ωραία και η χρήση έμμετρου λόγου σε κάποια σημεία. Αν και όλοι παίζουν καλά και δένουν,στο ρόλο της υπηρέτριας η Βίκυ Ευαγγέλου ξεχωρίζει για πολλούς λόγους.

 • VAS TRAIF πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ !!!

 • yioryis katopis πριν από 1 χρόνια

  4 αστεράκΑ εξαιρετικοι ηθοποιοι και καταπληκτικη αφαιρετικη σκηνοθεσια. Πολλα μυνηματα στο εργο που διδινται με τροπο που αγγιζει το συχρονο κοινο

 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μπορεί ένα θαύμα να γίνεται ξαφνικά και μέσα σε μια στιγμή, αλλά - όταν το εξετάσεις από κοντά - σίγουρα θα βρεις αιώνες ολόκληρους να συνωστίζονται πίσω του, να σπρώχνουν για να χωρέσουν, να παλεύουν για να φτάσουν έγκαιρα στην μυστική στιγμή.
  Και είναι θαυμαστό πως δεν υπάρχουν μεγάλα ή μικρά θαύματα, γιατί όλα τους έχουν την ιδιαίτερη θέση τους στο Μέγα θαύμα.

  Η Χρυσάνθη Κορνηλίου έκανε πάλι το θαύμα της!

  Στον λιτό πολυχώρο της ‘Διέλευσης’, πήρε το μεσαιωνικό δράμα «Η Ζωή είναι Όνειρο», του Ισπανού δραματουργού, ποιητή και συγγραφέα της ισπανικής χρυσής εποχής Calderón de la Baca, και ξεσκέπασε το κρυμμένο Μυστήριο μπροστά στα μάτια του θεατή, για να τον μυήσει στις άρρητες αλήθειες των μεγάλων παγκόσμιων ηθικών νόμων που κυβερνούν την μικρή μας ζωή. Είναι απίστευτο τι έγραψε και έκρυψε μέσα εκεί ο Calderón για τους συνανθρώπους του, τότε, σήμερα και στο μέλλον!
  Η Μοίρα, που γράφουν τ’ Άστρα με αλυσίδες, η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, με τα πάθη της αλλά και τα μεγαλεία της, και τέλος (ή αρχή;) η Θεία Πρόνοια, με την αόρατη αλλά πάντα καθοριστική παρουσία συγκρούονται κι αντιπαλεύουν, ποια θα κερδίσει την ψυχή δεσμώτη ανθρώπου. Η Μετάνοια και η Συγχώρεση, όπλα του ανθρώπου μόνα και μοναδικά για να σταθεί απέναντι σ’ ένα μεγαλείο που τον συντρίβει για να τον αναστήσει.

  Παράσταση γενναία, ηθοποιοί ήρωες, μουσική σαν μεσαιωνική δαντέλα Ισπανίας, σκηνοθεσία μυσταγωγική, … εγώ πάντως ξαναβρέθηκα στο ιερό τελεστήριο της Ελευσίνας, εκεί όπου, για πρώτη φορά, οι μυούμενοι άκουγαν και ζούσαν στ’αλήθεια ότι «η Ζωή είναι Όνειρο».

  Ανδρέας Προκοπίου
  26/12/2018


 • Αρετή πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικό το κείμενο της παράστασης!!
  Μία μυθοπλασία - ένα υπέροχο φιλοσοφημένο παραμύθι για ενηλίκες που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή ως το τέλος.