Μόλις έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το έργο του ανατρεπτικού συγγραφέα του "'Άσχημου", Μάριους Φον Μάγενμπουργκ, που μας συστήνει ο Γιώργος Παύλου.
Στις 15, 18, 21, 26 Φεβρουαρίου και στις 1, 5 Μαρτίου αναβιώνει το κύκνειο άσμα του Βέρντι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1893.
Ένα συγκλονιστικό έργο μνήμης και συμφιλίωσης από τον Sidi Larbi Cherkaoui θα δούμε στο Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής. Ο χορός, η ζωντανή μουσική και η εικαστική δύναμη ενώνονται σε μια τελετουργία ταυτότητας, απώλειας και ανθρωπιάς.
Το συνταρακτικό έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή 'Ο Γιάννης το βούδι' επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις για να μας θυμίσει πόσο βαθιά μέσα μας ριζωμένα είναι τα αγκάθια της "μικρής" μας κοινωνίας.
Μετά από μια καθοριστική και ουσιαστική πορεία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει σε έναν χώρο που δεν είναι απλώς τόπος δημιουργίας, αλλά κομμάτι της θεατρικής της μνήμης. Το Αμφι-Θέατρο ανοίγει ξανά έναν κύκλο συνέχειας, με σεβασμό στην ιστορία του και βλέμμα στραμμένο στο παρόν.
Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα το σαββατοκύριακο (17-18/01) και αξίζουν την προσοχή σου.
Σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου 1998, η ελληνική σκηνή έχασε μια από τις πιο λαμπρές φιγούρες της.
Μια γυναίκα, είκοσι έξι καθρέφτες, είκοσι έξι φωνές: η πολυτάλαντη Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει όλους τους ρόλους του κλασικού έργου του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη Μπογδάνου.
Η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η "Κυρά της Ρω", ζωντανεύει στη σκηνή από τη Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η ιστορία της, μοναξιάς, θάρρους και ανθρωπιάς, μας θυμίζει τη δύναμη της μνήμης και της προσωπικής αξιοπρέπειας.
Δύο παραστάσεις μιλούν για το queer και δείχνουν πώς η διαφορετικότητα γίνεται καθημερινή πράξη αντοχής, ταυτότητας και ελευθερίας στη σκηνή.
Από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται ξανά σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο χορό. Το ODD 2026 – Onassis Dance Days επιστρέφει, εστιάζοντας στο "οικείο και το ανοίκειο": την καταγωγή, την οικογένεια, τις γνωστές και άγνωστες σχέσεις, αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες που γεννιούνται μέσα από το σώμα και την κίνηση. Η προπώληση μόλις άνοιξε.
Με αφετηρία την παράσταση "Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή", ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από ένα έγκλημα. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της εγκληματολογίας, της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, επιχειρώντας να συνδέσουν την τέχνη με την κοινωνική πραγματικότητα.
Ένα άπαιχτο έργο του Έλληνα ποιητή και πεζογράφου Νάνου Βαλαωρίτη καταφθάνει στη σκηνή Ωμέγα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου.
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λαέρτης Μαλκότσης και Έλενα Χαραλαμπούδη μιλούν για τη μαύρη κωμωδία με 70s αισθητική - σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου- που βλέπει τις σχέσεις με άλλα μάτια, στο θέατρο Βεάκη (από 16/1).
Μια παράσταση εμπνευσμένη από το εμβληματικό έργο "Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς έρχεται στο θέατρο Σφενδόνη από 19/1.
Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, δύο εκδηλώσεις αναδεικνύουν την πρωτοποριακή γραφή της Γλυκερίας Μπασδέκη και τη δυνατότητα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου να συνδέει την προσωπική φωνή με συλλογικά βιώματα. Μάθετε περισσότερα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής παρουσιάζει και φέτος στο Baumstrasse, το μονόπρακτο "Η Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη, από τις 22 Ιανουαρίου ως τις 8 Φεβρουαρίου, κάθε Πέμπτη ως Κυριακή στις 21:00.