Ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Νεφέλη Φασούλη συναντιούνται στο Baumstrasse τον Μάρτιο με τις "Μικρές ταπεινώσεις", μια μουσικοθεατρική σύνθεση για μικρές καθημερινές ρωγμές που αποκαλύπτουν την ευθραυστότητα, τη μνήμη και τα ανείπωτα "σ’ αγαπώ".
Η Ιωάννα Πορτόλου μιλά για το "Superstar" στο ΠΛΥΦΑ, για κύκλους αντοχής και κατάρρευσης, τα όρια της δημιουργίας, τη μουσική ως συνεκτικό ιστό και τη γεωγραφική μοναξιά της Ελλάδας στο διεθνές χορευτικό τοπίο σήμερα επίμονα.
Οι πραγματικότητες, οι αδικίες και οι γκρίζες ζώνες της κοινωνίας απασχολούν τον Θανάση Τριαρίδη στο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου". Στο πλαίσιο της παράστασης, που συνεχίζει για 3η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον ανώτατο δικαστικό Χρήστο Ράμμο και τον ακτιβιστή και διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο.
Η Αθήνα ξαναβρίσκει το θρυλικό της σαββατόβραδο στη "Μέδουσα". Το ιστορικό music hall που ταυτίστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο αναβιώνει και συνεχίζει να ξαναβάζει φωτιά στη διασκέδαση με νέους συντελεστές.
"Έφυγες με το Πατρίς": Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου με τους Γιάννης Ντάσιος, Λίλη Τέγου και Γιάννης Τσιώμου να πρωταγωνιστούν.
Η σπαρακτική υπαρξιακή σύγκρουση πίστης και απόγνωσης του Cormac McCarthy ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο Επί Κολωνώ και ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που συμπρωταγωνιστεί με τον Ζερόμ Καλούτα.
Μια μαύρη, γκροτέσκα κωμωδία για την εξουσία, την παράνοια και τα όρια της επιστήμης είναι το έργο του Γιάννη Αποσκίτη, που παίζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Η νέα παράσταση του "Σωσμένου" στο Cartel φέρνει τη συνάντηση Μπισμπίκη και Κιτσοπούλου, με ρεαλισμό, σκληρή θεματολογία και αθηρόστομη ειλικρίνεια, ενώ η μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου καθορίζει την ατμόσφαιρα της αναμενόμενης πρεμιέρας.
Τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν ξανά τρεις βαθιά ανθρώπινες παραστάσεις που συγκαταλέγονται στις θεατρικές επαναλήψεις της σεζόν που επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά.
Γιορτάστε τον Αγιο Βαλεντίνο στο θέατρο. Γελάστε με τις ατυχίες των ηρώων, απολαύστε το μαύρο χιούμορ και δείτε τον έρωτα από μια διαφορετική και ίσως ειρωνική οπτική.
Το διεθνές μπεστ σέλερ του Χόρχε Μπουκάι επιστρέφει, για 5η συνεχή χρονιά, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη.
Η Λίλλυ Μελεμέ με αφετηρία τη "Βάσσα" το κλασικό κείμενο του Μαξίμ Γκόρκι, καταθέτει μια αιχμηρή, πολιτική παράσταση πάνω στον πυρήνα της εξουσίας.
Το νέο έργο της Σοφίας Γουργουλιάννη, σε σκηνοθεσία Σοφέλπης Στάικου, εστιάζει στην αγάπη που κρύβεται μέσα στην απώλεια, ανεβαίνει στο ΙΣΟΝ
Η σουρεαλιστική, υπαρξιακή ελληνική κωμωδία της Φώφης Τρέζου με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαπαύλου, συνεχίζει μέχρι Μάρτιο στο θέατρο 104.
Ένα έργο που εστιάζει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την κοινωνική καταγγελία είναι ο "Μικρός Έγιολφ" που σκηνοθετεί ο Ντίνος Ψυχογιός στο ΠΛΥΦΑ.
Το βραβευμένο έργο της Νατάσας Σίδερη, που φωτίζει τα αόρατα δεσμά του χρέους παίζεται για λίγο ακόμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.
Τα "Σαλόνια Γλώσσας" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο με τον Γιάννη Αποσκίτη και το έργο "Οι Υπάλληλοι". Μια διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη εργασιακή αλλοτρίωση, την remote απομόνωση και την επέλαση της AI στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (14-10/2) και ξεχωρίζουν.
Μια σύγχρονη θεατρική σύνθεση σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη, εμπνευσμένη από τον σκοτεινό και ποιητικό κόσμο του Δημοσθένη Βουτυρά, με τους Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και Βασίλη Πέτρου επί σκηνής