Θλίψη για τον θάνατο του Γεράσιμου Μιχελή – Ο "κακός" του "Παρά Πέντε" και άνθρωπος του θεάτρου

Ο αγαπημένος ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής, γνωστός από τη σειρά «Στο Παρά Πέντε», έφυγε από τη ζωή. Η είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω Facebook από την οικογένειά του, συγκινώντας τον καλλιτεχνικό κόσμο.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

Ο κόσμος του θεάτρου και της τηλεόρασης αποχαιρετά με συγκίνηση τον ηθοποιό Γεράσιμο Μιχελή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του μέσα από ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, γράφοντας: "Σήμερα το πρωί, ο αγαπημένος μας Γεράσιμος έφυγε "για ένα άλλο φως"... Θα ειδοποιήσουμε όλους τους φίλους για τον αποχαιρετισμό του".

Ο μικρός Χίτλερ
Ο Γεράσιμος Μιχελής (δεξιά) στον "Μικρός Χίτλερ" με τον συμπρωταγωνιστή του Γιώργο Χριστοδούλου

Ο Γεράσιμος Μιχελής υπήρξε ένας ηθοποιός με ξεχωριστή πορεία και πνευματική παρουσία. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη, με σπουδές στη μονωδία και θεωρία στο Ωδείο Πειραιά, καθώς και σεμινάρια φωνητικής και αρχαίου δράματος, υπηρέτησε την τέχνη με αφοσίωση και βάθος. Συνεργάστηκε με σπουδαίους θεατρικούς οργανισμούς, όπως το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, το Εθνικό Θέατρο και σημαντικές ιδιωτικές σκηνές, όπου ερμήνευσε κλασικούς και σύγχρονους ρόλους.

 

Στην τηλεόραση έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό από τη συμμετοχή του σε επιτυχημένες σειρές, με χαρακτηριστικότερη την ερμηνεία του ως "κακός" στη δημοφιλή σειρά "Στο Παρά Πέντε". Ωστόσο, η θεατρική του παρουσία υπήρξε πολυσχιδής και βαθιά ουσιαστική. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις όπως η "Ηλέκτρα", η "Ιλιάδα", ο "Γάμος του Φίγκαρο", "Ο μικρός Χίτλερ", ενώ ερμήνευσε με ξεχωριστό τρόπο έργα των Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Ίψεν και Καμπανέλλη. Παράλληλα με την υποκριτική, ο Μιχελής υπήρξε και συγγραφέας. Η "Υπόσχεση" ήταν η πρώτη του συγγραφική δουλειά, ενώ ακολούθησαν ποιητικές συλλογές που φανερώνουν τη βαθιά του αναζήτηση για τον άνθρωπο, την πίστη και την πνευματικότητα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ίψεν στα νορβηγικά θα παρουσιάσει η Λένα Κιτσοπούλου

Ίψεν στο θέατρο Ψυρρή σε παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων θα σκηνοθετήσει η Λένα Κιτσοπούλου τον ερχόμενο χειμώνα. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
16/07/2025

"Αίας" του Σοφοκλή: Μια παράσταση-τομή στον σύγχρονο σκηνικό λόγο

Ο "Αίας" του Σοφοκλή γίνεται μια καθηλωτική σκηνική πρόταση με τη σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, τον Μιχάλη Σαράντη σε ερμηνευτικό άθλο και τον Απόστολο Χαντζαρά να ζωγραφίζει επί σκηνής. Προλαβαίνετε να δείτε την παράσταση-γεγονός που μετατρέπει μια από τις πιο δύσκολες τραγωδίες του αρχαίου ρεπερτορίου σε ζωντανό, οικείο θέατρο για τον άνθρωπο του σήμερα.

Δύο μεγάλες επιστροφές στο Εθνικό Θέατρο: "Φάουστ" και "Τρεις αδελφές"

Δύο από τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της περασμένης χρονιάς επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο: ο "Φάουστ" του Άρη Μπινιάρη και οι "Τρεις αδελφές" της Μαρίας Μαγκανάρη, από τον Οκτώβριο στο Κτίριο Τσίλερ.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μιλά για τη βιωσιμότητα στον πολιτισμό

Η ημερίδα "Sustainable Culture Toolkit" θίγει ένα σημαντικό ζήτημα στον χώρο των παραστατικών τεχνών.

"Ο Χορός του Γαλαξία": Η μόδα, η επιστήμη και το μπαλέτο ενώνονται στο σύμπαν του Pierre Cardin

Μια βραδιά τέχνης και τεχνολογίας μάς περιμένει στο Christmas Theater, με ένα 3D υπερθέαμα που ενώνει το μπαλέτο, τη μόδα και την κοσμογονία, υπό την έμπνευση του Pierre Cardin, με πρωταγωνιστές τον Roberto Bolle και Tatiana Melnik.

Annie: Οι πρώτες εικόνες από το πιο πολυαναμενόμενο μιούζικαλ της χρονιάς

"Το Αύριο πλησιάζει, ο ήλιος χαράζει και διώχνει το χτες μακριά…" λέει η μικρή "Annie" και μας χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα στο οικογενειακό μιούζικαλ του Broadway, που έσπασε όλα τα ρεκόρ των box office και ανεβαίνει στο Παλλάς από την Θέμιδα Μαρσέλλου με ένα ωραίο καστ.

100 χρόνια Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το χορευτικό γεγονός της σεζόν 2025-26 αναμένουμε τον Νοέμβριο καλωσορίζοντας την Martha Graham Dance Company, τη μακροβιότερη ενεργή ομάδα σύγχρονου χορού στις Ηνωμένες Πολιτείες.